Ātrais mājas vīns

« previous entry | next entry »
Jul. 23., 2014 | 02:49 pm
posted by: khosmos in pajautaa

šobrīd raudzēju bez speciālā vīna ierauga (lauku radu recepte), bet esmu dzirdējusi, ka varot arī iegādāties īpašo raugu, kas nogatavina vīnu 10 dienu laikā. vai ir iespējams dabūt gatavu mājas vīnu ļoti ātri, vai arī tās ir tikai izejmateriālu veikalu darbinieku sagudrotas muļķības?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {10}

from: [info]khosmos
date: Jul. 23., 2014 - 10:53 pm
#

oh jesus, tad jau es rīt skrienu uz Lauksaimnieku un beru klāt īpašo raugu, jo tā smarža no pirmā (jāņogu) vīna burbuļiem ir aizdomīga, apmēram tāda kā no lauku kandžas. etiķi, protams, arī var utilizēt, bet tāds ne pavisam nav mans mērķis. tur problēma tāda, ka vecs koka korķis, kurš uz vīnu pirms pilnīgas noklāšanas ar plastilīnu iedarbojās pavisam citādi kā gumijas korķis uz otro piegājienu, tb, trubā gandrīz nebija burbuļu, bet putu un ogu masa pacēlās kā pankūka.
pirmais - pirms nedaudz vairāk nekā 2 nedēļām
otrais - akurāt pirms nedēļas

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Jul. 23., 2014 - 11:04 pm
#

emm tad nerausties - ja co2 izdalīšanās ir jestra, tas nozīmē, ka pats co2 arī taisa korķi

ar korķiem tur jābūt uzmanīgam kad aktīvais rūgšanas process ir it kā izbeidzies un mainoties dienas un nakts temperatūrām tā vīna pudele sāk elpot, pa dienu vēl palaižot co2, bet naktī atdziestot un sasūcot iekšā svaigu gaisu

ja smarža kā no lauku kaņdžas, tad atkal vari nesteigties bērt vēl raugu klāt - tā smarža no paša rauga, kas saaudzis daudz daudz ;) tad jāgaida, kad nomierināsies, ieliec vēsā pagrabā, lai raugs nosēžas un caur trubiņu nolej - dekantē no rauga nost un tad gaidi atkal

ja pa jaunam metīsi cukuru klāt (ja neesi visu jau sabēris vienā reizē) tad var speciālo raugu piemest - bet kā jau rakstīju, ja reakcija ir sprādzienveidīga, tad arī parastā rauga tur ir dafiga un viņš savu darbu dara

Atbildēt | Iepriekšējais