Tā kā šis ir līdzīgs jautājums kā par mobilo telefonu kaitīgumu, es bērnu neliktu par eksperimenta peli un viņa ēdienu nesildītu mikroviļņos. Principa pēc un lai tīra sirdsapziņa. Bērnam nu jau 6, joprojām viņa ēdienu nesildu mikroviļņos. Pēdējās ziņas par šo tēmu kaut kādos discovery bija, ka puķes, kuras lēja ar mikroviļņos sildītu ( un pēc tam, protams, atdzesētu ūdenu) novīta dažu nedēļu laikā (salīdzinot ar tām, kuras lēja ar parastu ūdeni un kuras nenovīta). Nu tipa kā nedzīvs ūdens vai kāds tur, izmainījušās molekulas. Eksperimentu nepārbaudīju, bet vairāk ticu negatīvajam, jo nekas nevar būt labāks par uz dzīvas uguns un ar mīlestību gatavotu ēdienu.
Nez, nez, ko vispār sociālās zinātnes runā. Man vienalga, vai tā ir vagīna, hormonu sastāvs vai vienkārši audzināšana, bet visu šito čerņu ar enerģijām, laukiem, magnētiem un visu ko citu pārsvarā izplata sievietes.
Ja lieto gāzes plīti, vai esi ievērojusi, kāda ir kļuvusi pannas apakša? Vai esi ievērojusi, kādas ir skapjaugšas virtuvē? Tur viss tāds lipīgs, ne? Tas tāpēc, ka gāze nav perfekti tīra, tai ir pievienotas arī citas vielas, kas sadeg lielākā temperatūra, piemēram, kaut vai tā pati "gāzes smakas" viela, ko pievieno, jo pati dabasgāze ir bez smaržas.
Protams, neviens no tā nav nomiris, bet, ja nu reiz te par aizspriedumiem un matu skaldīšanu, tad lai ir no visām pusēm.
Kā jau iepriekš tika paskaidrots, mikroviļņi iesvārsta molekulas. Jo ātrāk molekulas kustas, jo lielāks siltums. Bet kustas tās visu laiku un pilnīgi visur – gaisā, galdā, radiatoros, maizē, tevī un tavā apģērbā. Mikroviļņu krāsns jauda ir daudz par niecīgu, lai no molekulām spētu atraut elektronus, tādējādi tās jonizējot un padarot "kaitīgas". http://www.wisegeek.com/what-is-the-difference-between-ionizing-and-non-ionizing-radiation.htm
Var jau "vairāk ticēt negatīvajam", bet izglītoties arī vajag, bērnam tas nāks par labu.
vispār jau tas "kaitīgums" no tās jaudas ;) kad iesvārstot garas polimēru (olbaltumu) ķēdes tās sairst - lai gan ilgstoši termiski apstrādājot konvenciālām metodēm tās sairst tāpatās ;)
dažus komentārus augstāk jau ir saite uz http://www.snopes.com/science/microwave/plants.asp , kur ir, nevis discovery kanāls, bet kāda mazmeita. Slinkuma vietā, kāds pacentās eksperimentu atkārtot, nesekmīgi - visi augi laimīgi turpina augt.
from: di_wine
date: Feb. 2., 2013 - 02:17 am
#
Pēdējās ziņas par šo tēmu kaut kādos discovery bija, ka puķes, kuras lēja ar mikroviļņos sildītu ( un pēc tam, protams, atdzesētu ūdenu) novīta dažu nedēļu laikā (salīdzinot ar tām, kuras lēja ar parastu ūdeni un kuras nenovīta). Nu tipa kā nedzīvs ūdens vai kāds tur, izmainījušās molekulas. Eksperimentu nepārbaudīju, bet vairāk ticu negatīvajam, jo nekas nevar būt labāks par uz dzīvas uguns un ar mīlestību gatavotu ēdienu.
Atbildēt | Diskusija
from: kemune
date: Feb. 2., 2013 - 09:36 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: santa_be
date: Feb. 2., 2013 - 02:57 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: kemune
date: Feb. 2., 2013 - 03:04 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: x_f
date: Feb. 2., 2013 - 09:41 am
#
Ja lieto gāzes plīti, vai esi ievērojusi, kāda ir kļuvusi pannas apakša? Vai esi ievērojusi, kādas ir skapjaugšas virtuvē? Tur viss tāds lipīgs, ne? Tas tāpēc, ka gāze nav perfekti tīra, tai ir pievienotas arī citas vielas, kas sadeg lielākā temperatūra, piemēram, kaut vai tā pati "gāzes smakas" viela, ko pievieno, jo pati dabasgāze ir bez smaržas.
Protams, neviens no tā nav nomiris, bet, ja nu reiz te par aizspriedumiem un matu skaldīšanu, tad lai ir no visām pusēm.
Kā jau iepriekš tika paskaidrots, mikroviļņi iesvārsta molekulas. Jo ātrāk molekulas kustas, jo lielāks siltums. Bet kustas tās visu laiku un pilnīgi visur – gaisā, galdā, radiatoros, maizē, tevī un tavā apģērbā. Mikroviļņu krāsns jauda ir daudz par niecīgu, lai no molekulām spētu atraut elektronus, tādējādi tās jonizējot un padarot "kaitīgas".
http://www.wisegeek.com/what-is-the-dif
Var jau "vairāk ticēt negatīvajam", bet izglītoties arī vajag, bērnam tas nāks par labu.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: eermaniitis
date: Feb. 2., 2013 - 10:13 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: eermaniitis
date: Feb. 2., 2013 - 10:14 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: hessin
date: Feb. 2., 2013 - 10:36 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais