« previous entry | next entry »
Feb. 1., 2013 | 07:19 pm
posted by: susure in pajautaa

Vai jūsuprāt mikroviļņu krāsnī sildīts ēdiens ir kaitīgs?
kāpēc?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {108}

x-ƒ

from: [info]x_f
date: Feb. 2., 2013 - 09:41 am
#

Nedzīvs ūdens un dzīva uguns, ak jel.

Ja lieto gāzes plīti, vai esi ievērojusi, kāda ir kļuvusi pannas apakša? Vai esi ievērojusi, kādas ir skapjaugšas virtuvē? Tur viss tāds lipīgs, ne? Tas tāpēc, ka gāze nav perfekti tīra, tai ir pievienotas arī citas vielas, kas sadeg lielākā temperatūra, piemēram, kaut vai tā pati "gāzes smakas" viela, ko pievieno, jo pati dabasgāze ir bez smaržas.

Protams, neviens no tā nav nomiris, bet, ja nu reiz te par aizspriedumiem un matu skaldīšanu, tad lai ir no visām pusēm.

Kā jau iepriekš tika paskaidrots, mikroviļņi iesvārsta molekulas. Jo ātrāk molekulas kustas, jo lielāks siltums. Bet kustas tās visu laiku un pilnīgi visur – gaisā, galdā, radiatoros, maizē, tevī un tavā apģērbā. Mikroviļņu krāsns jauda ir daudz par niecīgu, lai no molekulām spētu atraut elektronus, tādējādi tās jonizējot un padarot "kaitīgas".
http://www.wisegeek.com/what-is-the-difference-between-ionizing-and-non-ionizing-radiation.htm

Var jau "vairāk ticēt negatīvajam", bet izglītoties arī vajag, bērnam tas nāks par labu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Feb. 2., 2013 - 10:13 am
#

vispār jau tas "kaitīgums" no tās jaudas ;) kad iesvārstot garas polimēru (olbaltumu) ķēdes tās sairst - lai gan ilgstoši termiski apstrādājot konvenciālām metodēm tās sairst tāpatās ;)

Atbildēt | Iepriekšējais