pajautaa

vienkarsha biskvita recepte

« previous entry | next entry »
Mar. 9., 2012 | 03:32 pm
posted by: flog in pajautaa

kad jus cepjat kukas, kadas receptes biskvitam izmantojat? negribas neko ipashu- ar 2 ripam bus gana un krems ko smeret pa vidu jau ir. bet tas biskvita receptes 101, un gribas ta lai var uztaisit no ta kas ir majas ipashi jaunu bibeli neizgudrojot (piemeram shaja valsti nav biezpiena kas vienmer man visu sarezhgji)

paldies par padomu. prozit!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {8}

only after dark

from: [info]tvarj
date: Mar. 9., 2012 - 06:19 pm
#

visvienkāršākā biskvīta formula ir - cik olu - tik ēd. k. miltu un cukura.
tb būs 10 olas + 10 ēd.k miltu (ar kaudzi) + 10 ēd.k cukura. un tad jau pievieno vēl kas tur pienākas, piemēram, vaniļas cukuru vai vanilīnu, citrona mizu, cepamo pulveri utt.

bet iespējams, ka kādam citam ir labāks padoms :)

Atbildēt | Diskusija


only after dark

jā, un vēl

from: [info]tvarj
date: Mar. 9., 2012 - 06:21 pm
#

lai rezultāts būtu lielisks un gaisīgs diezgan svarīgi baltumus atdalīt no dzeltenumiem un kult atsevišķi. pie dzeltenumiem iet visas pārējās sastāvdaļās un baltumi putojas kopā ar šķipsnu sāls.

tagad tik nevaru uz sitiena atcerēties kā bija - vieglāk putot olas istabas t vai no ledusskapja, dēm.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]digna
date: Mar. 9., 2012 - 06:22 pm
#

Šitajā nevajag cepamo pulveri - tā mīkla pati labi gan ceļas, gan stāv, ja labi gaiss sadzīts iekšā, viņš tikai sintētikas garšu piedos.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


only after dark

from: [info]tvarj
date: Mar. 9., 2012 - 06:24 pm
#

jā, es jau skatījos, ka tev sanāca smukāk visu uzrakstīt :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Klasiskais olu biskvīts, eļementarno

from: [info]digna
date: Mar. 9., 2012 - 06:20 pm
#

Proporcionāli:
x olas
x ēdamkarotes cukura
x ēdamkarotes miltu vai 1/2x ēdamkarotes miltu + 1/2x ēdamkarotes kartupeļu cietes

X= skaits, piemēram 6. Atkarībā no vajadzīgā galaprodukta daudzuma.

Baltumus no dzeltenumiem atdala, dzeltenumus ar cukuru saputo, kamēr paliek balts, tad ieputo arī miltus (vai miltus+kartupeļu cieti), stingrās putās saputotus baltumus (tā, ka ja apgriež trauku otrādi, nekrīt ārā) iecilā mīklā, mīklu lej ietaukotā vai ar cepamo papīru izklātā formā un cep vidējā karstumā, līdz visa virtuve smaržo pēc biskvīta un vēl mazmazlietiņ. Tad ņem ārā, atdzesē un taisa tālāk torti, vai kas nu tur iecerēts.

P.S.Kāds sakars biezpienam ar biskvītu?

Atbildēt


spotty_flyer

from: [info]spotty_flyer
date: Mar. 9., 2012 - 06:46 pm
#

Divām ripām ideāli būs 6-7 olu/miltu karošu/cukura karošu recepte
Parasti putoju atsevišķi, bet pēdējā laikā secināts, ka ar roku saputoti baltumi ir stipri labāki kā ar mikseri, nez kas par lietu, kādēļ. Un vēl beigās baltumiem piemet klāt nedaudz pūdercukura ;)

p.s. kad beidzot kāds nomainīs šitos miniburtiņus komentāru rakstīšanā???

Atbildēt | Diskusija


spotty_flyer

from: [info]spotty_flyer
date: Mar. 9., 2012 - 06:51 pm
#

p.s. 6-7 olas būs viens apaļš 30cm biskvīts, kuru varēs plakaniski sagriezt divās daļās.

p.p.s. bezmaz sagribējās arī mājās rausi uztaisīt ar skābā krējuma mērci un jāņogu želeju.. ehh

Atbildēt | Iepriekšējais


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Mar. 9., 2012 - 07:35 pm
#

Pie augšminētās klasiskās formulas var piezīmēt, ka milti ir domātas strīķētas ēdamkarotes - ēdamkarote ir lielāka, nekā deserta karote, tā ka, ja mājās ir deserta karotes, tad tās var ņemt ar nelielu kaudzīti.
Es neputoju baltumus un dzeltenumus atsevišķi, bet gan olas kopā ar cukuru - bet jāputo ilgi, kādas 8-10 min, kamēr 3x palielinās apjomā un putas ir gaišas un vieglas. Pēc tam iecilā vai lēni iekuļ miltus. Var cept gan visu kopā, gan katrai ripai kult atsevišķi, tā parasti daru, lai nav jānodarbojas ar griešanu, kas īpaši taisni man nepadodas.

Atbildēt