vienkarsha biskvita recepte
« previous entry | next entry »
Mar. 9., 2012 | 03:32 pm
posted by: flog in pajautaa
kad jus cepjat kukas, kadas receptes biskvitam izmantojat? negribas neko ipashu- ar 2 ripam bus gana un krems ko smeret pa vidu jau ir. bet tas biskvita receptes 101, un gribas ta lai var uztaisit no ta kas ir majas ipashi jaunu bibeli neizgudrojot (piemeram shaja valsti nav biezpiena kas vienmer man visu sarezhgji)
paldies par padomu. prozit!
paldies par padomu. prozit!
from: tvarj
date: Mar. 9., 2012 - 06:19 pm
#
tb būs 10 olas + 10 ēd.k miltu (ar kaudzi) + 10 ēd.k cukura. un tad jau pievieno vēl kas tur pienākas, piemēram, vaniļas cukuru vai vanilīnu, citrona mizu, cepamo pulveri utt.
bet iespējams, ka kādam citam ir labāks padoms :)
Atbildēt | Diskusija
jā, un vēl
from: tvarj
date: Mar. 9., 2012 - 06:21 pm
#
tagad tik nevaru uz sitiena atcerēties kā bija - vieglāk putot olas istabas t vai no ledusskapja, dēm.
Atbildēt | Iepriekšējais
from: digna
date: Mar. 9., 2012 - 06:22 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: tvarj
date: Mar. 9., 2012 - 06:24 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
Klasiskais olu biskvīts, eļementarno
from: digna
date: Mar. 9., 2012 - 06:20 pm
#
x olas
x ēdamkarotes cukura
x ēdamkarotes miltu vai 1/2x ēdamkarotes miltu + 1/2x ēdamkarotes kartupeļu cietes
X= skaits, piemēram 6. Atkarībā no vajadzīgā galaprodukta daudzuma.
Baltumus no dzeltenumiem atdala, dzeltenumus ar cukuru saputo, kamēr paliek balts, tad ieputo arī miltus (vai miltus+kartupeļu cieti), stingrās putās saputotus baltumus (tā, ka ja apgriež trauku otrādi, nekrīt ārā) iecilā mīklā, mīklu lej ietaukotā vai ar cepamo papīru izklātā formā un cep vidējā karstumā, līdz visa virtuve smaržo pēc biskvīta un vēl mazmazlietiņ. Tad ņem ārā, atdzesē un taisa tālāk torti, vai kas nu tur iecerēts.
P.S.Kāds sakars biezpienam ar biskvītu?
Atbildēt
from: spotty_flyer
date: Mar. 9., 2012 - 06:46 pm
#
Parasti putoju atsevišķi, bet pēdējā laikā secināts, ka ar roku saputoti baltumi ir stipri labāki kā ar mikseri, nez kas par lietu, kādēļ. Un vēl beigās baltumiem piemet klāt nedaudz pūdercukura ;)
p.s. kad beidzot kāds nomainīs šitos miniburtiņus komentāru rakstīšanā???
Atbildēt | Diskusija
from: spotty_flyer
date: Mar. 9., 2012 - 06:51 pm
#
p.p.s. bezmaz sagribējās arī mājās rausi uztaisīt ar skābā krējuma mērci un jāņogu želeju.. ehh
Atbildēt | Iepriekšējais
from: antuanete
date: Mar. 9., 2012 - 07:35 pm
#
Es neputoju baltumus un dzeltenumus atsevišķi, bet gan olas kopā ar cukuru - bet jāputo ilgi, kādas 8-10 min, kamēr 3x palielinās apjomā un putas ir gaišas un vieglas. Pēc tam iecilā vai lēni iekuļ miltus. Var cept gan visu kopā, gan katrai ripai kult atsevišķi, tā parasti daru, lai nav jānodarbojas ar griešanu, kas īpaši taisni man nepadodas.
Atbildēt