Klasiskais olu biskvīts, eļementarno
Mar. 9., 2012 | 06:20 pm
No:: digna
Proporcionāli:
x olas
x ēdamkarotes cukura
x ēdamkarotes miltu vai 1/2x ēdamkarotes miltu + 1/2x ēdamkarotes kartupeļu cietes
X= skaits, piemēram 6. Atkarībā no vajadzīgā galaprodukta daudzuma.
Baltumus no dzeltenumiem atdala, dzeltenumus ar cukuru saputo, kamēr paliek balts, tad ieputo arī miltus (vai miltus+kartupeļu cieti), stingrās putās saputotus baltumus (tā, ka ja apgriež trauku otrādi, nekrīt ārā) iecilā mīklā, mīklu lej ietaukotā vai ar cepamo papīru izklātā formā un cep vidējā karstumā, līdz visa virtuve smaržo pēc biskvīta un vēl mazmazlietiņ. Tad ņem ārā, atdzesē un taisa tālāk torti, vai kas nu tur iecerēts.
P.S.Kāds sakars biezpienam ar biskvītu?
x olas
x ēdamkarotes cukura
x ēdamkarotes miltu vai 1/2x ēdamkarotes miltu + 1/2x ēdamkarotes kartupeļu cietes
X= skaits, piemēram 6. Atkarībā no vajadzīgā galaprodukta daudzuma.
Baltumus no dzeltenumiem atdala, dzeltenumus ar cukuru saputo, kamēr paliek balts, tad ieputo arī miltus (vai miltus+kartupeļu cieti), stingrās putās saputotus baltumus (tā, ka ja apgriež trauku otrādi, nekrīt ārā) iecilā mīklā, mīklu lej ietaukotā vai ar cepamo papīru izklātā formā un cep vidējā karstumā, līdz visa virtuve smaržo pēc biskvīta un vēl mazmazlietiņ. Tad ņem ārā, atdzesē un taisa tālāk torti, vai kas nu tur iecerēts.
P.S.Kāds sakars biezpienam ar biskvītu?