pajautaa

kukurūzas milti

« previous entry | next entry »
Nov. 15., 2011 | 02:59 pm
posted by: saccharomyces in pajautaa

man gribas izcept tētim dzimšandienā siera cepumus, izmantojot kukurūzas miltus, jo pēc endokrinolōģes teiktā, kukurūzu, atšķirībā no kviešu miltiem, kas skaitās diezgan ļoti nevēlami, viņš var leksēt iekšā, cik tik uziet. bet es nevaru saprast - vai tur ir kaut kādas baigās atšķirības, nu, vai man mīklai kaut kas papildus jāliek klāt vai jāņem nost, ja izmantoju kukurūzas, nevis kviešu miltus..?
varbūt kāds no jums ir mēģinājis ar tiem gatavot un zina visus tricks of the trade?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {8}

Antuanete

from: [info]antuanete
date: Nov. 15., 2011 - 03:13 pm
#

Aizej uz www.graudaspeks.lv veikaliņu un pakonsultējies, viņi paši gatavo no visādiem miltiem un zinās pateikt. Siera cepumiem atšķirībai nevajadzētu būt, bet, ja taisa kaut ko, kam cepot ir jāuzpūšas, tad gan var sanākt, ka glutēna trūkuma dēļ nesanāk tāpat kā ar kviešu miltiem.
Un pērkot kukurūzas miltus, skaties, kāda maluma tie ir - rupjā maluma (cornmeal, nevis cornflour) ir ar graudainu tekstūru, līdzīgi mannā, tikai cietākiem graudiņiem - siera cepumiem īsti nederēs.

Atbildēt | Diskusija


cukursēne

from: [info]saccharomyces
date: Nov. 15., 2011 - 03:20 pm
#

paldies, nomierināji! šo veikalu tagad noteikti paturēšu prātā, no mājaslapas izskatās brīnišķīgi (:

Atbildēt | Iepriekšējais


Truba

from: [info]blondaa_truba
date: Nov. 15., 2011 - 03:24 pm
#

ābolkūku taisu vnk kviešu miltu vietā liekot kukurūzas - jā, nav tik gaisīgs. Bet kā jau teica iepriekš - siera cepumiem nav tik svarīgi.
Ir arī miltu maisījumi, tur sastāvā ir arī kukurūzas ciete un vēl kkas - http://pirkumins.lv/index.php?part=5&part2=22&part3=523&part4=3185&lng=lv&name=Schar_Mix_C_Bezglutena_maisijums_konditorejas_izstradajumiem,_1000g

Atbildēt | Diskusija


cukursēne

from: [info]saccharomyces
date: Nov. 15., 2011 - 03:30 pm
#

līdz kūkām gan šai nolūkā diez vai nonākšu, ja nu vienīgi sāļajām, jo tētim diabēts, bet, ja ieplānošu, tad šī maisījuminformācija ļoti noderēs, tencinu!

Atbildēt | Iepriekšējais


pepija

from: [info]pepija
date: Nov. 15., 2011 - 03:24 pm
#

bezglutēna milti varbūt būs vajadzīgi nedaudz vairāk kā norādīts receptē - tā paša lipekļa trūkuma dēļ

Atbildēt | Diskusija


cukursēne

from: [info]saccharomyces
date: Nov. 15., 2011 - 03:27 pm
#

paldies, ņemšu vērā

Atbildēt | Iepriekšējais


efgaa

from: [info]f_g
date: Nov. 15., 2011 - 03:53 pm
#

vissmalkākos miltus nopirku šeit:
http://www.gourmet-studio.lv/Gourmet_Studio_LV/Sveicinati!.html

pati parasti nedaudz pielieku klāt tomēr kviešu miltus :) un parastā cukura vietā lietu traubenzucker jeb vīnogu cukuru :) tieši tā paša diabēta dēļ :)

Atbildēt


from: [info]atis
date: Nov. 15., 2011 - 04:45 pm
#

man māsa cepj visu no bezglutēna miltiem, tai skaitā kukurūzas miltiem. viss ir no ražotāja atkarīgs, dažādiem miltiem var būt dažāda uzvedība. ja tas ir ļoti svarīgi, labāk izmēģini mazu porciju.

Atbildēt