pajautaa

kukurūzas milti

« previous entry | next entry »
Nov. 15., 2011 | 02:59 pm
posted by: saccharomyces in pajautaa

man gribas izcept tētim dzimšandienā siera cepumus, izmantojot kukurūzas miltus, jo pēc endokrinolōģes teiktā, kukurūzu, atšķirībā no kviešu miltiem, kas skaitās diezgan ļoti nevēlami, viņš var leksēt iekšā, cik tik uziet. bet es nevaru saprast - vai tur ir kaut kādas baigās atšķirības, nu, vai man mīklai kaut kas papildus jāliek klāt vai jāņem nost, ja izmantoju kukurūzas, nevis kviešu miltus..?
varbūt kāds no jums ir mēģinājis ar tiem gatavot un zina visus tricks of the trade?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {8}

Antuanete

from: [info]antuanete
date: Nov. 15., 2011 - 03:13 pm
#

Aizej uz www.graudaspeks.lv veikaliņu un pakonsultējies, viņi paši gatavo no visādiem miltiem un zinās pateikt. Siera cepumiem atšķirībai nevajadzētu būt, bet, ja taisa kaut ko, kam cepot ir jāuzpūšas, tad gan var sanākt, ka glutēna trūkuma dēļ nesanāk tāpat kā ar kviešu miltiem.
Un pērkot kukurūzas miltus, skaties, kāda maluma tie ir - rupjā maluma (cornmeal, nevis cornflour) ir ar graudainu tekstūru, līdzīgi mannā, tikai cietākiem graudiņiem - siera cepumiem īsti nederēs.

Atbildēt | Diskusija


cukursēne

from: [info]saccharomyces
date: Nov. 15., 2011 - 03:20 pm
#

paldies, nomierināji! šo veikalu tagad noteikti paturēšu prātā, no mājaslapas izskatās brīnišķīgi (:

Atbildēt | Iepriekšējais