Uzkodas
« previous entry | next entry »
Okt. 18., 2011 | 10:36 am
posted by: valium in pajautaa
Jautājums kulinārcibiņiem! :)
Kādas uzkodu receptes Jūs varētu ieteikt dzimšanas dienas ballītei? Gribās ko interesantu un neparastu. Interesē gan sātīgas uzkodas, gan arī vieglas. Protams arī būtu labi, ja to pagatavošana neaizņemtu mūžību.
Paldies jau iepriekš!
Kādas uzkodu receptes Jūs varētu ieteikt dzimšanas dienas ballītei? Gribās ko interesantu un neparastu. Interesē gan sātīgas uzkodas, gan arī vieglas. Protams arī būtu labi, ja to pagatavošana neaizņemtu mūžību.
Paldies jau iepriekš!
from: vilkate
date: Okt. 18., 2011 - 10:46 am
#
Ņem, cik grib, lielos šampinjonus - var arī mazāk, bet tad ķēpa lielāka. Nomazgā, nosusina, izrauj kātiņus. Pusi kātiņu sakapā kopā ar sīpoliem, apcep, bet nepārcep. Ja ēd gaļu, tad var piešaut kādu žāvējumu vai ko tamlīdzīgu. Katrā šampinjona cepurītē vispirms pilda labu tomātu mērci (visādas ar garšvielām, ķiplokiem labi ģeld), tad sacepto pildījumu, pāri kaisa labi kūstošu sieru nežēlojot. Variācija - ja cepurīte tiešām liela, tad tajā gar maliņām kā tādu groziņu pildījumam var ielocīt pāris plānu marinēta gurķa šķēlīšu. Kad nu ir sagatavots, šauj cepeškrāsnī, kas uzkarsēta uz kādiem 180 grādiem. Pirms tam katra cepurīte no apakšas jāpasmērē kādā eļļā pēc gaumes, lai nepiedeg. Gatavs, kad siers izkusis un no sēnēm suliņa sākusi tecēt. Ļoti, ļoti gardi. Var taisīt arī lēto studentvariantu, kad sēnēs ir tikai tomātu mērce un pāri siers - arī gana gardi. Kamēr sēnes karstas, ēdot maķenīt jāuzmanās, jo tām pa vidu būs sakrājies karsts šķidrums.
Atbildēt | Diskusija
from: unpy
date: Okt. 18., 2011 - 11:48 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: zebra
date: Okt. 18., 2011 - 01:22 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: antuanete
date: Okt. 18., 2011 - 10:59 am
#
Atbildēt
from: lidzhons
date: Okt. 18., 2011 - 11:07 am
#
Nepieciešams - tortiljas maizītes, lavašs, kas nu patīk, maltā gaļa, tex mex garšvielas (vai vianalga kādas asas garšvielas), burkāni/kāposti.
Maizītes uzsilda, mato gaļu apcep sviestā, pievieno garšvielas, burkānus/kāpostus sarīvē. Sapilda visu maizītēs, nomnom.
Variēt ar sastāvdaļām var bezgalīgi ;)
Atbildēt
from: mamuts
date: Okt. 18., 2011 - 11:12 am
#
Lavašs, kūpināts lasis, sīpoli, pipari, margarīns ar olīvēm.
Lavaša pankūku ieziež ar margarīnu, uzliek plāni sagrieztas laša šķēlītes, sīpolu ripiņas, pārkaisa piparus. Satin rullī, sagriež apm.15 cm garās desās, kuras ietin folijā un noliek leckapī uz kādu stundu. Pirms pasniegšanas desas sagriež smukās ripiņās kā kanapē maizītes.
2.
Lavašs, surimi, dilles un majonēze.
Surimi atritina, liek uz lavaša un tālāk kā iepriekš.
3.
Sakņu seleriju sarīvē ar āboliem un burkāniem, visu sajauc ar majonēzi un drusku sāls.
4.
Puravus , tomātus un surimi sagriež, +majonēze, sāls un pipari.
Labu apetīti, sveiciens jubilāram.
Atbildēt | Diskusija
from: valium
date: Okt. 18., 2011 - 11:36 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: mamuts
date: Okt. 18., 2011 - 12:13 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: valium
date: Okt. 18., 2011 - 03:56 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: sirdna
date: Okt. 18., 2011 - 12:37 pm
#
Atbildēt
from: anima_de_nera
date: Okt. 18., 2011 - 12:41 pm
#
Atbildēt