vilkate

Okt. 18., 2011 | 10:46 am
No:: vilkate

PILDĪTI ŠAMPINJONI!!!

Ņem, cik grib, lielos šampinjonus - var arī mazāk, bet tad ķēpa lielāka. Nomazgā, nosusina, izrauj kātiņus. Pusi kātiņu sakapā kopā ar sīpoliem, apcep, bet nepārcep. Ja ēd gaļu, tad var piešaut kādu žāvējumu vai ko tamlīdzīgu. Katrā šampinjona cepurītē vispirms pilda labu tomātu mērci (visādas ar garšvielām, ķiplokiem labi ģeld), tad sacepto pildījumu, pāri kaisa labi kūstošu sieru nežēlojot. Variācija - ja cepurīte tiešām liela, tad tajā gar maliņām kā tādu groziņu pildījumam var ielocīt pāris plānu marinēta gurķa šķēlīšu. Kad nu ir sagatavots, šauj cepeškrāsnī, kas uzkarsēta uz kādiem 180 grādiem. Pirms tam katra cepurīte no apakšas jāpasmērē kādā eļļā pēc gaumes, lai nepiedeg. Gatavs, kad siers izkusis un no sēnēm suliņa sākusi tecēt. Ļoti, ļoti gardi. Var taisīt arī lēto studentvariantu, kad sēnēs ir tikai tomātu mērce un pāri siers - arī gana gardi. Kamēr sēnes karstas, ēdot maķenīt jāuzmanās, jo tām pa vidu būs sakrājies karsts šķidrums.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: