pajautaa

Mājās gatavots saldējums

« previous entry | next entry »
Jun. 16., 2011 | 03:55 pm
posted by: guru in pajautaa

Gribu mājās pati pagatavot saldējumu. Bet tam jābūt brīvam no laktozes. Droši vien jāizmanto kazas piens.
Ir kādam kāda laba recepte šādam saldējumam? Un kas jāņem vērā gatavojot saldējumu pašai, piem., tas nav tik biezs kā veikalos pirktais vai tamlīdzīgi?

Paldies :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {15}

Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jun. 16., 2011 - 04:00 pm
#

Te ir visādas saldējuma receptes no kokospiena un sorbetveidīgās http://krista.lv/tag/saldejums/
Galvenais ir regulāri apmaisīt pirmās 3 stundas, kamēr sasalst. Vismaz no kondensētā piena un saldā krējuma man sanāca labāks, nekā veikalā, un ļoti viendabīgs.

Atbildēt | Diskusija


ne e

from: [info]guru
date: Jun. 16., 2011 - 04:27 pm
#

mmmm ar kondensēto pienu varētu būt ļoti garšīgi. Kā lai izmāna to laktozi ārā,,,

Atbildēt | Iepriekšējais


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Jun. 16., 2011 - 04:40 pm
#

klau, a var vēl nopirkt gan kondensēto vai iebiezināto ar cukuru, kas tiešām ir piens? Nupat manu "izstrādājumus" tikai:(

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Strēlniece

from: [info]str
date: Jun. 16., 2011 - 04:48 pm
#

ir- meirāns un vēl viens ražojums- skatīt maximās , paciņas, ne bundžas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Jun. 16., 2011 - 04:59 pm
#

ahā, ir manīts, paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Jun. 16., 2011 - 04:43 pm
#

tiešām ar kondensēto?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jun. 16., 2011 - 04:53 pm
#

Gatavoju pēc šīs receptes http://www.sapforums.lv/index.php?t=81108
Vienkārši lielisks saldējums!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Jun. 16., 2011 - 05:00 pm
#

ā viss skaidrs, ir nianse - kondensētais itkā bija bez cukura un šķidrs, tas pats iebiezinātais tad.:)

Atbildēt | Iepriekšējais


toadbeauty

from: [info]toadbeauty
date: Jun. 16., 2011 - 04:31 pm
#

Oi, es pagajušajā vasarā dikti daudz kazas saldējumu apēdu.
Sastāvdaļas - pēc garšas - olu dzeltenumi (tie jāiemaisa karstā pienā, bet tos var nelikt), cukurs, vaniļa/vanilīns, kakao utt.
Galvenais - maisīt, kā jau [info]antuanete teica.
Es ik pa 20 min maisīju. Bet tas atkarīgs no saldētavas grādiem.

Atbildēt | Diskusija


ne e

from: [info]guru
date: Jun. 16., 2011 - 04:41 pm
#

Paldies :) cik zinu, tad tā ola ļauj labāk sabiezēt visai masai kopumā. Bet tad es vnk aizvietošu parasto pienu ar kazas pienu receptēs.

Atbildēt | Iepriekšējais


ANNA + АИИА

from: [info]nenoteiksme
date: Jun. 16., 2011 - 06:01 pm
#

vecmāma mācīja, ka mājas saldējuma īpašums slēpjas laimīgu vistu olās. tās nevajag žēlot.

Atbildēt


Halina

from: [info]halina
date: Jun. 17., 2011 - 02:59 pm
#

Kapēc man šķita, ka kazas pienā arī ir laktoze un vēl kaut kas cits, kas tā lietošanu laktozes nepanesniekiem to padara vēl grūtāku?

Atbildēt


from: [info]te
date: Jun. 17., 2011 - 03:21 pm
#

draugiem.lv bij ielikta šāda recepte(ar bildēm) http://www.draugiem.lv/user/152552/gallery/?aid=31352829&galleryIgnoreCount

Atbildēt


from: [info]ninona
date: Jun. 17., 2011 - 04:42 pm
#

Halina pareizi raksta - laktoze ir arī kazas pienā, tā ir piena cukurs, kas ir visu dzīvnieku pienos. Lielmārketos ir nopērkams bezlaktozes piens (govs piens, kura laktoze jau ir saškelta), var arī ar rīsu/auzu/sojas/kokosa u.c. jocīgajiem "pieniem".

Atbildēt | Diskusija


from: [info]hessin
date: Jun. 19., 2011 - 05:47 pm
#

ar auzu pienu tā so, so sanāca, vairāk tāds sorberts.

Atbildēt | Iepriekšējais