pajautaa

Mājās gatavots saldējums

« previous entry | next entry »
Jun. 16., 2011 | 03:55 pm
posted by: guru in pajautaa

Gribu mājās pati pagatavot saldējumu. Bet tam jābūt brīvam no laktozes. Droši vien jāizmanto kazas piens.
Ir kādam kāda laba recepte šādam saldējumam? Un kas jāņem vērā gatavojot saldējumu pašai, piem., tas nav tik biezs kā veikalos pirktais vai tamlīdzīgi?

Paldies :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {15}

from: [info]ninona
date: Jun. 17., 2011 - 04:42 pm
#

Halina pareizi raksta - laktoze ir arī kazas pienā, tā ir piena cukurs, kas ir visu dzīvnieku pienos. Lielmārketos ir nopērkams bezlaktozes piens (govs piens, kura laktoze jau ir saškelta), var arī ar rīsu/auzu/sojas/kokosa u.c. jocīgajiem "pieniem".

Atbildēt | Diskusija


from: [info]hessin
date: Jun. 19., 2011 - 05:47 pm
#

ar auzu pienu tā so, so sanāca, vairāk tāds sorberts.

Atbildēt | Iepriekšējais