pajautaa

Fondī

« previous entry | next entry »
Jan. 28., 2011 | 02:59 pm
posted by: ho_tai in pajautaa

Manā rīcībā ir neizmantots fondī katliņš. Domāju notraukt putekļus un likt lietā. Cik liela nozīme ir siera šķirnei( katrā receptē min citas... ), vai vīns obligāti balts un sauss? Vai baigi vajag ķiršu degvīnu? ļoti priecāšos par padomiem no pašu pieredzes. Tencinu jau iepriekš.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {10}

MaKo

from: [info]mako
date: Jan. 28., 2011 - 03:57 pm
#

aha, baltviina vietaa- degviinu, Ementahles siera vietaa - Jaanju sieru un drusku brinzas... pie pareizaas degviina devas jau ir vienalga.

Atbildēt | Diskusija


asns

from: [info]ho_tai
date: Jan. 28., 2011 - 04:03 pm
#

Tādas degvīna devas, lai būtu tik vienalga, nav paredzētas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


MaKo

from: [info]mako
date: Jan. 28., 2011 - 05:04 pm
#

uuja, a peec otraa litra?

Atbildēt | Iepriekšējais


pelican

from: [info]pelican
date: Jan. 28., 2011 - 04:16 pm
#

ir tie gatavie fondī maisījumi. Tikai nezinu kur. Bet Rīgā ir nopērkami.

Atbildēt


from: [info]spuldziite
date: Jan. 28., 2011 - 04:33 pm
#

man personīgi patīk ar sauso baltvīnu vislabāk. ķiršu degvīnu var aizstāt ar to pašu balt'vinu, respektīvi, viņu tāpat vajag tikai mazo šņabjglāzīti, lai mondamīnu izķīdinātu (pa taisno sierā ieks''a skalumps kunkuļos). domāju, ka veikalos tos augļu degvīnus arī pie jums var nopirkt pavisam amzās pudelītes. mums ir tāda .2l pudelīte, parasti izdzīvo 4-5 fondjū reizes.

siera šķirnei ir būtība, jo, manuprāt, bez gruyere un appenzeller tā padarīšana garšo diezgan pliekani. neka'dā gadījumā neņemtu krievijas sieru, jo tur tikai tauki iekšā, nekas pēc siera negaršo.

gatavajiem maisījumiem ar nav vainas, tiesa, viņos var baigi just visas piedevas. te labāk nopirkt bišku dārgāku, bet skatīties, ka iekšā mazāk konservantu un tiešām īsts siers, nevis siera produkti.

mēs parasti uz katru cilvēku ņemam 100g siera plus 150 pa virsu, jau minēto gruzere, appenzeller un ementāles, visu vienādās daļās. uz katru pesonu vineu ķiplokdaiviņu un vīnu, apmēram 0.75l-1l.
vīnu tai čuguna katliņā uzsilda, bet nedrīkst vārīt., pievieno ķiploku un lēnām sakausē sieru, to rīvētu pamazām iesijājot katliņā. , kas viss siers izkusis, izskatīsies pēc siera zupas. tad piešauj ķiršu degvīnu ar mondamīnu, kārtīgi smaiasa un pierīvē nedaudz muskatrieksta, svaigi maltus piparus, čili.
mēs parasti klāt ēdam ne tikai baltmaizi, bet arī mazos tomātiņus, gurķīšus, papriku, jo to bageti ar sieru vineu pašu.. :D baigi štopē!

var taisīt arī gaļas vai zivju fondjū, kur siera vietā ir buljons. te galvenais to gaļu pietiekami plāni sagriezt, lai nav trīs stundas jāgaida, kamēr viss gatavas. var likt arī eļļu, t.i., firtēt, bet mēs līdz šim vēl neesam aizdživojušies, liekas, kaut kā bišku apr treknu..

Atbildēt | Diskusija


asns

from: [info]ho_tai
date: Jan. 28., 2011 - 04:49 pm
#

Mondamīna vietā liek arī parasti miltus ne? A to ķiršu garšu var just? es domāju, vai garša daudz zaudēs bez ķiršu degvīna.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]spuldziite
date: Jan. 28., 2011 - 04:53 pm
#

ķiršu garšu nejūt, miltus dieva dēļ ne, tad labāk kartupeļu cieti.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


asns

from: [info]ho_tai
date: Jan. 28., 2011 - 09:28 pm
#

Nopirku tikai ēmentāles sieru, citu nedabūju Ceru, ka pārāk pliekani nebūs :) Redzēs, kas rīt sanāks.

Atbildēt | Iepriekšējais


pikaczu

from: [info]pikaczu
date: Jan. 28., 2011 - 06:51 pm
#

mēs Francijā taisījām no 3 dažādiem vietējiem sieriem un baltvīna uz, kura bija uzrakstīts, ka tas tieši tam arī paredzēts pēc receptes vajadzēja pus pudeli tā vīna(otru pusi pudeles izkodām, arī nebija nevainas). Līdz paņemto poļu sieru pēc tam arī mēģinājam izkausēt, bet tā nebija laba doma - viņš savēlās stiegrainā pikā nevis vienmērīgi kusa, kā franču sieri.

Atbildēt


Zebra

from: [info]zebra
date: Jan. 31., 2011 - 12:41 pm
#

Nu man strādā arī ari ar tādu triviālu pieeju kā kausētais Dzintara siers un nekāda vīna ;)

Atbildēt