Jan. 28., 2011 | 04:33 pm
No:: spuldziite
man personīgi patīk ar sauso baltvīnu vislabāk. ķiršu degvīnu var aizstāt ar to pašu balt'vinu, respektīvi, viņu tāpat vajag tikai mazo šņabjglāzīti, lai mondamīnu izķīdinātu (pa taisno sierā ieks''a skalumps kunkuļos). domāju, ka veikalos tos augļu degvīnus arī pie jums var nopirkt pavisam amzās pudelītes. mums ir tāda .2l pudelīte, parasti izdzīvo 4-5 fondjū reizes.
siera šķirnei ir būtība, jo, manuprāt, bez gruyere un appenzeller tā padarīšana garšo diezgan pliekani. neka'dā gadījumā neņemtu krievijas sieru, jo tur tikai tauki iekšā, nekas pēc siera negaršo.
gatavajiem maisījumiem ar nav vainas, tiesa, viņos var baigi just visas piedevas. te labāk nopirkt bišku dārgāku, bet skatīties, ka iekšā mazāk konservantu un tiešām īsts siers, nevis siera produkti.
mēs parasti uz katru cilvēku ņemam 100g siera plus 150 pa virsu, jau minēto gruzere, appenzeller un ementāles, visu vienādās daļās. uz katru pesonu vineu ķiplokdaiviņu un vīnu, apmēram 0.75l-1l.
vīnu tai čuguna katliņā uzsilda, bet nedrīkst vārīt., pievieno ķiploku un lēnām sakausē sieru, to rīvētu pamazām iesijājot katliņā. , kas viss siers izkusis, izskatīsies pēc siera zupas. tad piešauj ķiršu degvīnu ar mondamīnu, kārtīgi smaiasa un pierīvē nedaudz muskatrieksta, svaigi maltus piparus, čili.
mēs parasti klāt ēdam ne tikai baltmaizi, bet arī mazos tomātiņus, gurķīšus, papriku, jo to bageti ar sieru vineu pašu.. :D baigi štopē!
var taisīt arī gaļas vai zivju fondjū, kur siera vietā ir buljons. te galvenais to gaļu pietiekami plāni sagriezt, lai nav trīs stundas jāgaida, kamēr viss gatavas. var likt arī eļļu, t.i., firtēt, bet mēs līdz šim vēl neesam aizdživojušies, liekas, kaut kā bišku apr treknu..
siera šķirnei ir būtība, jo, manuprāt, bez gruyere un appenzeller tā padarīšana garšo diezgan pliekani. neka'dā gadījumā neņemtu krievijas sieru, jo tur tikai tauki iekšā, nekas pēc siera negaršo.
gatavajiem maisījumiem ar nav vainas, tiesa, viņos var baigi just visas piedevas. te labāk nopirkt bišku dārgāku, bet skatīties, ka iekšā mazāk konservantu un tiešām īsts siers, nevis siera produkti.
mēs parasti uz katru cilvēku ņemam 100g siera plus 150 pa virsu, jau minēto gruzere, appenzeller un ementāles, visu vienādās daļās. uz katru pesonu vineu ķiplokdaiviņu un vīnu, apmēram 0.75l-1l.
vīnu tai čuguna katliņā uzsilda, bet nedrīkst vārīt., pievieno ķiploku un lēnām sakausē sieru, to rīvētu pamazām iesijājot katliņā. , kas viss siers izkusis, izskatīsies pēc siera zupas. tad piešauj ķiršu degvīnu ar mondamīnu, kārtīgi smaiasa un pierīvē nedaudz muskatrieksta, svaigi maltus piparus, čili.
mēs parasti klāt ēdam ne tikai baltmaizi, bet arī mazos tomātiņus, gurķīšus, papriku, jo to bageti ar sieru vineu pašu.. :D baigi štopē!
var taisīt arī gaļas vai zivju fondjū, kur siera vietā ir buljons. te galvenais to gaļu pietiekami plāni sagriezt, lai nav trīs stundas jāgaida, kamēr viss gatavas. var likt arī eļļu, t.i., firtēt, bet mēs līdz šim vēl neesam aizdživojušies, liekas, kaut kā bišku apr treknu..