baltu izcelsme

« previous entry | next entry »
Jan. 4., 2011 | 03:16 pm
posted by: 1234 in pajautaa

Iesakiet kaadu inerneta resursu, kursh paskaidro un apsaasta, no kurienes ir ceelushaas baltu ciltis. Neesmu LV, graamatas nav pieejamas. (Varbuut jums ir kaads peetiijums, kuru varat man uz kukuruu@inbox.lv atsuutiit..)
Kopsh taa laika, kad balti saaka apmesties tagadeejaas LV teritorijaa, viss ir skaidrs, bet daudz agraak...
Vai balti naak no Indijas vai no tagadeejaas Aganistaanas teritorijas, no kurienes?
Ko noziimee dazhaas interneta lapaas mineetaa latvieshu valodas vaardu sakritiiba ar sanskrita vaardiem?


Paldies visiem!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {13}

Nepabeigtā dienasgrāmata

from: [info]dienasgramata
date: Jan. 5., 2011 - 01:24 am
#

nu bet kā tad to kāds var zināt? ir tikai hipotēzes, viena par otru fantastiskākas

Atbildēt


from: [info]ave
date: Jan. 5., 2011 - 01:28 am
#

Šī varētu noderēt:
http://www.vaidilute.com/books/gimbutas/gimbutas-contents.html

Atbildēt | Diskusija


silent wings

from: [info]sw
date: Jan. 5., 2011 - 01:32 am
#

o, super! :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Šugā faiv

from: [info]morraa
date: Jan. 5., 2011 - 03:15 pm
#

Tikai viens acu uzmetiens uz cilshu karti (Fig. 36.) 1-500 gados jau atsit jebkaadu veeleeshanos ticeet tiem dokumentiem. Latvija un Riigas vieta (nerunaajot jau par to, ka Riigas tai laikaa nebija) tur ir visa "baltu" pakljautiibaa, lai arii ir diezgan skaidri zinaams, ka Ikshkjile bija uzcelta, lai evangjelizeetu liivus, kuri, kaa zinaams, neesot balti.

Atbildēt | Iepriekšējais


Šugā faiv

from: [info]morraa
date: Jan. 5., 2011 - 01:54 am
#

Ne no kurienes. T.s. baltu ciltis ir nezinaamu indoeiropieshu un somugru maisiijums. Gjeneetiski lielaakaa Latvijas iedziivotaaju dalja ir vistuvaak Mari ciltij, kura dziivo Uraalos, muusdienu Krievijaa. Taa ir somugru cilts.
Un nejautaa krievus, jo krieviem ir teorija, ka balti (un vispaari visi) ir ceelushies no slaaviem, kas ir pilniigs absurds.

Atbildēt | Diskusija


Siderius Nuncius

from: [info]mapet
date: Jan. 5., 2011 - 12:20 pm
#

viena jautājuma daļa bija par valodu -
divi (dv) dva (dv)
trīs (tr) tri (tr)
četri (čtr) čitiri (čtr)
pieci (pc) pjač (pč)
utt tikai vieninieks 1-10 rindā nav ar vienu pamatu kā krievu 1-10.
latvieši valoda ir tuvāka krievu valodai nekā mums to gribētos.
es gan nezinu - vai līdzība ir tāpēc, ka gan balti, gan slāvi nāk no vienas pirmstautas, vai arī vienkārši tāpēc, ka balti pārāk ilgi blakus krievu valodai ir atradušies. ja otrais - tad mums būtu jārok vaļā savs kosmosa kuģis un jālido kur krievu nav.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Šugā faiv

from: [info]morraa
date: Jan. 5., 2011 - 12:58 pm
#

Peec skaitljiem vien valodu liidziibu neviens nenosaka. Tas ir pirmkaart. Otrkaart, ir taada lieta, kaa vispaari common indoeiropieshu vaardi, un skaitlji ir tur iekshaa.
Otrkaart, vienkaarshi panjem svodesha sarakstus austrumslaavu valodaam, latvieshu valodai, gjermaanju valodaam (anglju tai skaitaa) un somugru valodaam un saliidzini. Atradiisi ljoti daudz interesantu momentu. Interesanti ir tas, ka krievu valodai lativeshu valoda ir ne tuvaaka, kaa anglju valodai, piemeeram. Nee, noteikti, liidziiba ir, bet nav taa, ka buutu stipri tuva, lai cik to krievu propaganda gribeetu ar savu baltslaavu teoriju.
Taalaak, lingvistika un antropologija ir divas lietas, kuras biezhi jauc. Piemeeram, lingvistiski latvieshi ir balti, antropologjiski - uzreiz rodas jautaajums kas ir balti? Nee, latvieshi nav balti antropologjiski. Kaa veel viens smuks piemeers - dienvid- un rietumukrainji antropologjiski ir romaanji, lingvistiski ir slaavi. Un taadu piemeeru ir ljoti daudz. :)
t.i., vispaari neviens jau nezin, Endzeliins uzskatiija, ka latvieshu valoda ir kontakteejusies ar slaaviem un taapeec sho-to ieguvusi, citi uzskata savaadaak.
pastaav baltslaavu teorija ar daudziem pieraadiijumiem, pastaav arii taas antiteorija ar ne mazaak pieraadiijumiem.
vispaari jau baltu ciltis ir tik senas, ka izrakt un paarliecinoshi pieraadiit kas tur un ar ko ir kontakteejies ir praktiski neiespeejami. muusdienu baltieshi - latvieshi ir lietuvieshi ir tik bargs visaadu cilshu maisiijums, ka peec vinja kaut ko spriest buutu jociigi. Bet - "baltiskaaki" ir lietuvieshi. Latvieshiem, kaa es jau teicu, gjeneetiski un vietaam arii kultuuriski ir vairaak kopiiga ar uraalu ciltiim, bet ne valodnieciski (bet arii sheit var diskuteet, vienkaarshi paskaties Svodesha sarakstus, tur daudz smiekliigu liidziibu). :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Jan. 5., 2011 - 02:39 pm
#

nupag, baltu atzara tuvākais radinieks ir slāvu atzars. patīk tas kādam vai nepatīk.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Šugā faiv

from: [info]morraa
date: Jan. 5., 2011 - 03:10 pm
#

Tur jau taa lieta, ka nee. Taa ir tikai viena no teorijaam, kura ir ljoti populaara Krievijaa un krievu&anglju wikipeedijaa.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Jan. 5., 2011 - 04:26 pm
#

kura tad ir baltiem tuvākā valodu grupa?

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]nanochkine
date: Jan. 7., 2011 - 05:59 am
#

gan latviešu, gan krievu valodas ir tik ļoti izmainītas un modernizētas, ka meklēt patiesību tajās ir lieka laika tērēšana.
krievu valoda arī vairāk slēpj slāvu valodu, nekā atklāj, jo pēc kristīšanas valoda tika apzināti izmainīta, lai slāvus padarītu par zvēriem un varvariem.
ja baltu izcelsme interesē valodu sakarā, tad labāk vērst savu skatienu lietuviešu un kurdu virzienā.
te indoeiropiešu valodu saknes:
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA_%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%85_%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B5%D0%B9

Atbildēt | Iepriekšējais


kants

from: [info]kants
date: Jan. 5., 2011 - 05:16 am
#

sk. šķiorkli baltic tribes vai languages enciklopēdijā britannica. par sanskritu loģiski, jo lat. val in indoeiropiešu un, tāpat kā leišu, salīdzinoši mazāk mainījusies.

Atbildēt


iokaste

from: [info]iokaste
date: Jan. 5., 2011 - 04:02 pm
#

ir tāda madama marija gimbutiene, lejtiete - interesanta. pētījuši ir divi krievi no maskavas - ivanovs un toporovs, valdis zeps no emigrantiem.- prof. stanks, sas.., bet neatceros viņa vārdu

Atbildēt