PESTO!
« previous entry | next entry »
Aug. 23., 2010 | 11:57 am
posted by: matilde in pajautaa
Varbūt vari padalīties ar sevis PARBAUDĪTU RECEPTI, kuru izmanto bazilika pesto pagatavošanā? jo internetā ir 101 recepte un katrā savādākas proporcijas + kā ir ar blenderēšanu? drīkst? man centās iestāstīt, ka baziliks palikšot melns no metāla asmenīšiem? + rieksti - var ciedru riektu vietā teiksim valriekstus vai zemes riekstus vai..?
vārdu sakot - padalies! + paldies!
upd: Paldies, sanāca lielisks!
vārdu sakot - padalies! + paldies!
upd: Paldies, sanāca lielisks!
from:
skandaloza
date: Aug. 23., 2010 - 12:06 pm
#
Bet īstenībā- tās proporcijas katrs var izdomāt pats. Cik stipru grib, utt. Visu var nogaršot.
Atbildēt
from:
rasbainieks
date: Aug. 23., 2010 - 12:10 pm
#
četrās sezonās ir dažādas receptes, arī ar valriekstiem vai valriekstu eļļu, jo recepšu autoriem gadījies iegrābties rūgtos ciedru riekstos (neesmu gan pati iemēģinājusi vēl)
http://www.cetrassezonas.lv/lv/garsviel
Atbildēt
from:
zimbabve
date: Aug. 23., 2010 - 12:29 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from:
le_minga
date: Aug. 23., 2010 - 12:34 pm
#
/taisni vakar iemeegjinaats un par labu atziits tika :) ciedru rieksti nebija nopirkushies - naacaas izliidzeeties ar indijas riekstiem (ja tie ir tie pashi, kas cachew).. arii baziliks taada pamaza bunte tik atlikusi bija - no zaljumiem pieliku klaat timiānu un arii nedaudz peetersiiljus - sanaaca iipatneeji, bet gardi../
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
hessin
date: Aug. 23., 2010 - 12:36 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
le_minga
date: Aug. 23., 2010 - 12:40 pm
#
danke!
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
hessin
date: Aug. 23., 2010 - 12:43 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
le_minga
date: Aug. 23., 2010 - 12:46 pm
#
buus jaanotestee :)
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
inese_tk
date: Aug. 23., 2010 - 01:09 pm
#
lai gan nedzīvojam piecstāvu blokmājā, izmantojām blenderi, jo piestas mums nava.
ņemām krietnu bunti bazilika
daudz ķiplokus
valriekstus (kad tie beidzās piebērām vēl lazdu riekstus)
smalki sarīvētu cieto sieru (oriģinālā Parmas, mēs iztikām ar to cieto Minhauzena vai kāviņutursauc sieru)
olīveļļu un sāli
proporcijas pēc garšas un izjūtas. sanāca ļoti labs un garšīgs. kārtīgam Dženovietim varbūt būtu kaukādi smalki iebildumi, bet es Dženovā esmu bijusi, viņu pesto esmu ēdusi un šito mūsējo neuzskatu ne par matu sliktāku.
uztaisījām arī vienu kārbiņu ar visu šitādu pašu, tikai bazilika vietā timiāns un pētersīļi. arī ļoti lielisks.
Atbildēt
from:
marko
date: Aug. 23., 2010 - 03:11 pm
#
Atbildēt
from:
sammer
date: Aug. 23., 2010 - 09:46 pm
#
Atbildēt