pajautaa

PESTO!

« previous entry | next entry »
Aug. 23., 2010 | 11:57 am
posted by: matilde in pajautaa

Varbūt vari padalīties ar sevis PARBAUDĪTU RECEPTI, kuru izmanto bazilika pesto pagatavošanā? jo internetā ir 101 recepte un katrā savādākas proporcijas + kā ir ar blenderēšanu? drīkst? man centās iestāstīt, ka baziliks palikšot melns no metāla asmenīšiem? + rieksti - var ciedru riektu vietā teiksim valriekstus vai zemes riekstus vai..?

vārdu sakot - padalies! + paldies!


upd: Paldies, sanāca lielisks!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

skandaloza

from: [info]skandaloza
date: Aug. 23., 2010 - 12:06 pm
#

2-3 buntītes bazilika, 3 ķiploka daiviņas, ciedru riekstu vietā lieku valriekstus, 3-5 ēdamkarotes rīvēta siera un tad pievieno eļļu. Tās ir muļķības, ka baziliks paliek melns no metāla asmeņiem. Es neko tādu neesmu novērojusi.
Bet īstenībā- tās proporcijas katrs var izdomāt pats. Cik stipru grib, utt. Visu var nogaršot.

Atbildēt


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Aug. 23., 2010 - 12:10 pm
#

smalki kundziņi apgalvo, ka blenderi pesto gatavošanai izmanto tikai olaines piecstāvu blokmāju iemītnieki (c) kinskis at http://klab.lv/users/rasbainieks/1276866.html

četrās sezonās ir dažādas receptes, arī ar valriekstiem vai valriekstu eļļu, jo recepšu autoriem gadījies iegrābties rūgtos ciedru riekstos (neesmu gan pati iemēģinājusi vēl)
http://www.cetrassezonas.lv/lv/garsvielas/garsaugi/ingredient.php?id=19918

Atbildēt


zimbabve

from: [info]zimbabve
date: Aug. 23., 2010 - 12:29 pm
#

Vēl itin labi garšo arī ar Indijas riekstiem

Atbildēt | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Aug. 23., 2010 - 12:34 pm
#

+1
/taisni vakar iemeegjinaats un par labu atziits tika :) ciedru rieksti nebija nopirkushies - naacaas izliidzeeties ar indijas riekstiem (ja tie ir tie pashi, kas cachew).. arii baziliks taada pamaza bunte tik atlikusi bija - no zaljumiem pieliku klaat timiānu un arii nedaudz peetersiiljus - sanaaca iipatneeji, bet gardi../

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]hessin
date: Aug. 23., 2010 - 12:36 pm
#

jā, cashew ir indijas rieksti un tie ir nākamie, ar ko var aizstāt ciedru riekstus. Tad laikam nākamie ir mandeles, un tad valrieksti.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Aug. 23., 2010 - 12:40 pm
#

hmm - mandeles? taam jau pashaam ljoti intensiiva garsha - vareetu buut interesanti.. buus jaanomeegjina..
danke!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]hessin
date: Aug. 23., 2010 - 12:43 pm
#

jā, intensīva, daži tās lieto, galvenokārt konsistences dēļ. bet es pieņemu, ka samaltām tām ir citāda garšā, nekā plāksnītēm.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Aug. 23., 2010 - 12:46 pm
#

kameer nepagarshos, tikmeer nezinaas ;)
buus jaanotestee :)

Atbildēt | Iepriekšējais


*

from: [info]inese_tk
date: Aug. 23., 2010 - 01:09 pm
#

vakar kā reiz taisījām.
lai gan nedzīvojam piecstāvu blokmājā, izmantojām blenderi, jo piestas mums nava.

ņemām krietnu bunti bazilika
daudz ķiplokus
valriekstus (kad tie beidzās piebērām vēl lazdu riekstus)
smalki sarīvētu cieto sieru (oriģinālā Parmas, mēs iztikām ar to cieto Minhauzena vai kāviņutursauc sieru)
olīveļļu un sāli

proporcijas pēc garšas un izjūtas. sanāca ļoti labs un garšīgs. kārtīgam Dženovietim varbūt būtu kaukādi smalki iebildumi, bet es Dženovā esmu bijusi, viņu pesto esmu ēdusi un šito mūsējo neuzskatu ne par matu sliktāku.

uztaisījām arī vienu kārbiņu ar visu šitādu pašu, tikai bazilika vietā timiāns un pētersīļi. arī ļoti lielisks.

Atbildēt


marko

from: [info]marko
date: Aug. 23., 2010 - 03:11 pm
#

mana draudzene taisīja šitā. http://www.solipasolim.lv/lasit/375/ un dāvināja man. bija labi. (Tā ir viņas pamācība, papildjautājumus turpat var arī uzdot, es domaju)

Atbildēt


sammer

from: [info]sammer
date: Aug. 23., 2010 - 09:46 pm
#

cik ilgi šādu pašgatavotu pesto var turēt ledusskapī?

Atbildēt