pajautaa

PESTO!

« previous entry | next entry »
Aug. 23., 2010 | 11:57 am
posted by: matilde in pajautaa

Varbūt vari padalīties ar sevis PARBAUDĪTU RECEPTI, kuru izmanto bazilika pesto pagatavošanā? jo internetā ir 101 recepte un katrā savādākas proporcijas + kā ir ar blenderēšanu? drīkst? man centās iestāstīt, ka baziliks palikšot melns no metāla asmenīšiem? + rieksti - var ciedru riektu vietā teiksim valriekstus vai zemes riekstus vai..?

vārdu sakot - padalies! + paldies!


upd: Paldies, sanāca lielisks!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

*

from: [info]inese_tk
date: Aug. 23., 2010 - 01:09 pm
#

vakar kā reiz taisījām.
lai gan nedzīvojam piecstāvu blokmājā, izmantojām blenderi, jo piestas mums nava.

ņemām krietnu bunti bazilika
daudz ķiplokus
valriekstus (kad tie beidzās piebērām vēl lazdu riekstus)
smalki sarīvētu cieto sieru (oriģinālā Parmas, mēs iztikām ar to cieto Minhauzena vai kāviņutursauc sieru)
olīveļļu un sāli

proporcijas pēc garšas un izjūtas. sanāca ļoti labs un garšīgs. kārtīgam Dženovietim varbūt būtu kaukādi smalki iebildumi, bet es Dženovā esmu bijusi, viņu pesto esmu ēdusi un šito mūsējo neuzskatu ne par matu sliktāku.

uztaisījām arī vienu kārbiņu ar visu šitādu pašu, tikai bazilika vietā timiāns un pētersīļi. arī ļoti lielisks.

Atbildēt