pajautaa

« previous entry | next entry »
Aug. 10., 2010 | 10:36 am
posted by: gorgona in pajautaa

kā taisa gurķus, lai viņi būtu mazsālīti?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {16}

starsailor

from: [info]starsailor
date: Aug. 10., 2010 - 10:37 am
#

www.receptes.lv - bet pamatā, cukurs, sāls, daudz dažādu garšvielu, nedaudz etiķis. 24h - gatavs!

Atbildēt | Diskusija


chloroform in print

from: [info]gorgona
date: Aug. 10., 2010 - 10:38 am
#

a vot tajās receptēs es neko labu neatradu, tikai viena sālītu gurķu recepte un tā pati aizdomīga.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


chloroform in print

from: [info]gorgona
date: Aug. 10., 2010 - 10:41 am
#

o, paldies, paldies! :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Vī

from: [info]viipsna
date: Aug. 10., 2010 - 10:41 am
#

es taisu - uz pusotru litru karsta ūdens 2 ēd.k. sāls, 1 ēd.k. cukurs, 2 ēd.k. etiķa. Dilles + 1/2 ķiploks (obligāti) un pārējās garšvielas, kas pagadās (upeņu lapas, ķiršu lapas, mārrutku lapas, sinepju sēkas, aromātiskie pipari ūtētē ūtējēpē)

Atbildēt | Diskusija


chloroform in print

from: [info]gorgona
date: Aug. 10., 2010 - 10:43 am
#

paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Aug. 10., 2010 - 10:50 am
#

es tirgū pērku bunti zaļumu (dille, ķiploks, upene, ķirsis, mārrutks ja paveicas), pielieku vēl pāris daiviņas ķiploka, taisu sālījumu 2 ēd.k. sāls uz litru ūdens un leju virsū karstu, tad pēc 6h ir gatavi. zaļumus svarīgi ielikt apakšā un pa virsu.

Atbildēt | Diskusija


chloroform in print

from: [info]gorgona
date: Aug. 10., 2010 - 10:51 am
#

o, šitas pavisam labi izklausās. paldies.

Atbildēt | Iepriekšējais


bobijs varenais šāvējs

from: [info]glam_our
date: Aug. 10., 2010 - 10:56 am
#

mūsmājās tā: burkas apakšā upeņu lapas, dilles un ķiploks (šos var likt arī pa starpu gurķiem)uz litru ūdens 2 ēdk sāls, 1 ēdk cukura, to karstu (bet ne verdošu) pārlej pāri un drīz jau gatavi, vecmamma nogriež gurķiem galus, tā esot ātrāk

Atbildēt | Diskusija


chloroform in print

from: [info]gorgona
date: Aug. 10., 2010 - 11:00 am
#

super!

Atbildēt | Iepriekšējais


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Aug. 10., 2010 - 11:05 am
#

Pieliek mazāk sāls ;)

Atbildēt


gākas baisma

from: [info]bestia
date: Aug. 10., 2010 - 11:07 am
#

svētdien tieši sataisīju.


uz litru ūdens - 2 ēdamkarotes sāls un 1 ēdamkarote cukurs (bez kaudzes), tirgū nopērc tās speciālās buntītes ar marinēšanai/skābēšanai ar dažādiem garšaugiem (diļlu kāti, kāds ķiploks, mārrutku lapas utt) (kādi 50 sant).

Sagriez lielos gabalos tos tos zaļumus, saliec apakšā, virsū gurķus un pārlej ar verdošo sālsūdeni. Ja liec kādā bļodā, nevis burkā, tad labāk kādu šķīvi vai kko tml pa virsu pēc tam. kad ūdens atdzisis var likt iekš ledusskapja. un pēc aptuveni 6h jau var garšot. lai ātrāk maziesālītos, gurķiem var nogriezt abus galus bišķi nost.

Atbildēt


from: [info]spuldziite
date: Aug. 10., 2010 - 12:30 pm
#

es parasti salu paris stundas taa-

mazos gurkjus kartigi nomazga, nogriez galus. saber bljodda un pievieno buntiti dillju, sauju sals, pusi kjiploka (saspiesta), nedaudz veselu piparus, sauju upenju lapu. to visu parlej ar vedroshu udeni un noslogo. ja no rita taisa, tad jau vakara ir savilkushies un vel kraukskjigi.

Atbildēt


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Aug. 10., 2010 - 01:43 pm
#

Ir paņēmiens ar sālīšanu bez ūdens - saliek garšvielas (dilles, upeņu lapas, sāli) kopā ar gurķiem plastmasas kastītē un ik pa laikam sakrata. Pārsteidzošā kārtā tiešām sanāk, un garšīgi!

Atbildēt | Diskusija


only after dark

from: [info]tvarj
date: Aug. 10., 2010 - 10:41 pm
#

Mes esam gajushas vel talal un to visu daram vienkarsha plastmasa kulite. Nekadi udeni nevajag, pashos gurkjos ir pietiekami sjkjidruma.

Atbildēt | Iepriekšējais