from:rasbainieks date: Aug. 10., 2010 - 10:50 am #
es tirgū pērku bunti zaļumu (dille, ķiploks, upene, ķirsis, mārrutks ja paveicas), pielieku vēl pāris daiviņas ķiploka, taisu sālījumu 2 ēd.k. sāls uz litru ūdens un leju virsū karstu, tad pēc 6h ir gatavi. zaļumus svarīgi ielikt apakšā un pa virsu.
mūsmājās tā: burkas apakšā upeņu lapas, dilles un ķiploks (šos var likt arī pa starpu gurķiem)uz litru ūdens 2 ēdk sāls, 1 ēdk cukura, to karstu (bet ne verdošu) pārlej pāri un drīz jau gatavi, vecmamma nogriež gurķiem galus, tā esot ātrāk
uz litru ūdens - 2 ēdamkarotes sāls un 1 ēdamkarote cukurs (bez kaudzes), tirgū nopērc tās speciālās buntītes ar marinēšanai/skābēšanai ar dažādiem garšaugiem (diļlu kāti, kāds ķiploks, mārrutku lapas utt) (kādi 50 sant).
Sagriez lielos gabalos tos tos zaļumus, saliec apakšā, virsū gurķus un pārlej ar verdošo sālsūdeni. Ja liec kādā bļodā, nevis burkā, tad labāk kādu šķīvi vai kko tml pa virsu pēc tam. kad ūdens atdzisis var likt iekš ledusskapja. un pēc aptuveni 6h jau var garšot. lai ātrāk maziesālītos, gurķiem var nogriezt abus galus bišķi nost.
mazos gurkjus kartigi nomazga, nogriez galus. saber bljodda un pievieno buntiti dillju, sauju sals, pusi kjiploka (saspiesta), nedaudz veselu piparus, sauju upenju lapu. to visu parlej ar vedroshu udeni un noslogo. ja no rita taisa, tad jau vakara ir savilkushies un vel kraukskjigi.
Ir paņēmiens ar sālīšanu bez ūdens - saliek garšvielas (dilles, upeņu lapas, sāli) kopā ar gurķiem plastmasas kastītē un ik pa laikam sakrata. Pārsteidzošā kārtā tiešām sanāk, un garšīgi!
from: starsailor
date: Aug. 10., 2010 - 10:37 am
#
Atbildēt | Diskusija
from: gorgona
date: Aug. 10., 2010 - 10:38 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: starsailor
date: Aug. 10., 2010 - 10:39 am
#
http://virtuve.calis.lv/receptes/konser
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: starsailor
date: Aug. 10., 2010 - 10:40 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: gorgona
date: Aug. 10., 2010 - 10:41 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: viipsna
date: Aug. 10., 2010 - 10:41 am
#
Atbildēt | Diskusija
from: gorgona
date: Aug. 10., 2010 - 10:43 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: rasbainieks
date: Aug. 10., 2010 - 10:50 am
#
Atbildēt | Diskusija
from: gorgona
date: Aug. 10., 2010 - 10:51 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: glam_our
date: Aug. 10., 2010 - 10:56 am
#
Atbildēt | Diskusija
from: gorgona
date: Aug. 10., 2010 - 11:00 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: petrovichs
date: Aug. 10., 2010 - 11:05 am
#
Atbildēt
from: bestia
date: Aug. 10., 2010 - 11:07 am
#
uz litru ūdens - 2 ēdamkarotes sāls un 1 ēdamkarote cukurs (bez kaudzes), tirgū nopērc tās speciālās buntītes ar marinēšanai/skābēšanai ar dažādiem garšaugiem (diļlu kāti, kāds ķiploks, mārrutku lapas utt) (kādi 50 sant).
Sagriez lielos gabalos tos tos zaļumus, saliec apakšā, virsū gurķus un pārlej ar verdošo sālsūdeni. Ja liec kādā bļodā, nevis burkā, tad labāk kādu šķīvi vai kko tml pa virsu pēc tam. kad ūdens atdzisis var likt iekš ledusskapja. un pēc aptuveni 6h jau var garšot. lai ātrāk maziesālītos, gurķiem var nogriezt abus galus bišķi nost.
Atbildēt
from: spuldziite
date: Aug. 10., 2010 - 12:30 pm
#
mazos gurkjus kartigi nomazga, nogriez galus. saber bljodda un pievieno buntiti dillju, sauju sals, pusi kjiploka (saspiesta), nedaudz veselu piparus, sauju upenju lapu. to visu parlej ar vedroshu udeni un noslogo. ja no rita taisa, tad jau vakara ir savilkushies un vel kraukskjigi.
Atbildēt
from: antuanete
date: Aug. 10., 2010 - 01:43 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: tvarj
date: Aug. 10., 2010 - 10:41 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais