Maizes cepeškrāsns

« previous entry | next entry »
Jun. 3., 2010 | 11:33 am
posted by: el in pajautaa

Hau!

Vai kādam ir bijusi tā laime iegādāties elektrisko maizes krāsni?

Kāds varētu padalīties ar pozitīvu, vai negatīvu pieredzi?

Domāju pirkt pašu lētāko no šeit redzamajām-

http://cenuklubs.lv/lat/iveikals/maizes_krasninas.html

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {22}

Dūda

from: [info]zhagata
date: Jun. 3., 2010 - 11:37 am
#

Negatīvas pieredzes nav, mums tieši tā lētākā arī ir, viss strādā, viss labi, kad piešaujas pie perfektas dozēšanas.

Atbildēt


from: [info]kr
date: Jun. 3., 2010 - 11:40 am
#

To maizes mašīnu var pirkt, ja tiešām maizi ēd ļoti daudz un fiksi, jo tā maize ļoti, ļoti ātri paliek cieta, nu principā jau nākamajā dienā pēc izcepšanas :/
Īstenībā jau parastajā cepeškrāsnī var izcept ļoti garšīgu visa veida maizi, ja vien ir labas receptes. Pati esmu cepusi gan rupjmaizi, gan baltmaizi parastajā cepeškrāsnī un sanāk ļoti garšīgi

Atbildēt | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Jun. 3., 2010 - 11:42 am
#

jebkura maize tak nākamajā dienā ir cieta! javien nav mačalkveidīgais E izstrādājums

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]kr
date: Jun. 3., 2010 - 12:10 pm
#

nu man cepeškrāsnī ceptā vismaz 5 dienas ir mīksta

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]kr
date: Jun. 3., 2010 - 12:12 pm
#

bet nu labi neesmu ieinteresēta te par to diskutēt, vienkārši uzrakstīju pēc savas pieredzes

Atbildēt | Iepriekšējais


crescendo

from: [info]crescendo
date: Jun. 3., 2010 - 02:06 pm
#

1)Maisiņā/folijā/smth vajag ietīt, nevis uz galda mētājoties atstāt. Tā gan arī mačalkveidīgās vispār izkalst.

2)No sastāvdaļām atkarīgs. Ar pienu (nevis pulveri), sviestu, medu cepta garšu un struktūru saglabā labāk.

Atbildēt | Iepriekšējais


Puce

from: [info]puce
date: Jun. 3., 2010 - 11:43 am
#

Bullšits! Mēs maizi pēc izcepšanas ietinam dvielī, kamēr atdziest un tad liekam maisiņā - neviena gan nav nodzīvojusi mājās ilgāk par pāris dienām, bet cieta arī nav palikusi.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]hessin
date: Jun. 3., 2010 - 12:09 pm
#

nav tiesa, maizi vajag ietīt pārtikas plēvē vai folijā - var izvilkt vairākas dienas, nedēļu (ja jau nav vēl apēsta)

Atbildēt | Iepriekšējais


Pastaiga ar draugiem

from: [info]aleja
date: Jun. 3., 2010 - 03:00 pm
#

Vajag pēc atdzišanas vienkārši ielikt maisiņā. Kādas 3 dienas stāv pavisam normāli.

Mans lielākais iebildums ir tāds, ka forma sanāk visu laiku viena un tā pati. Un ja griež maizi sviestmaizēm, tad sanāk šausmīgi lielas. Var jau protams cept arī puskukulīti. A, nu vēl daudz vietas aizņem.

Atbildēt | Iepriekšējais


izkapts

from: [info]izkapts
date: Jun. 3., 2010 - 06:07 pm
#

Paliek cieta arī uzglabājot polietilēna maisiņā?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


izkapts

from: [info]izkapts
date: Jun. 3., 2010 - 06:07 pm
#

Un ledusskapja saldētavā?

Atbildēt | Iepriekšējais


Puce

from: [info]puce
date: Jun. 3., 2010 - 11:42 am
#

Pieredze ir - ļoti laba, tieši ar Concept, tiesa, drusku citu modeli, bet arī pirktu cenuklubā. Nu jau kopš novembra ēdam tikai mājās ceptu maizi.

Atbildēt


Envija

from: [info]envija
date: Jun. 3., 2010 - 11:51 am
#

Biju paņēmusi no kolēģa izmēģināt Kenwood krāsniņu. Maize sanāk garda, bet sev tādu nepirku, jo:
1. 4 cilvēkiem, no kuriem 1 neēd baltmaizi vispār, 1 labi ja pusšķēlīti no rīta, sanāca daudz sausiņu mājās kaltēt, jo visiem garšo tikai svaiga silta maize. Līdz ar to cept katru dienu pat mazāko 500gramīgo īsti neatmaksājas elektrības dēļ. Ja būtu 5 cilvēki, kas ēd maizi kaut vai tikai brokastīs, tad būtu ideāli.
Toties, ja atnāk ciemiņi - tad ir super, kā reiz apēdas.
2. Šausmīgi pieņemas svarā :( Jo silta maize ar garšaugu sviestu ir vnk dievīga, gribasspēks pazūd..

Tāpēc, kad sagribas pašceptu maizīti, samīcu pati un izcepu krāsnī parastajā.

Atbildēt


from: [info]hessin
date: Jun. 3., 2010 - 12:10 pm
#

moulinex krāsniņai un tās režīmiem ir pieejama normāla recepšu grāmata - sākumā ļoti labi noder, jo citām tik plašs recepšu klāsts nav un tad jāexperimentē un jāpielāgojas.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]ieva_b
date: Jun. 3., 2010 - 12:14 pm
#

Neviens netraucē nopirkt lētāku krāsniņu un Moulinex recepšu grāmatu sameklēt internetā :)

(tiem, kam slinkums meklēt, spiest šeit)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]hessin
date: Jun. 3., 2010 - 12:16 pm
#

to es ļoti labi zinu,
bet atslēgas vārds ir "režīmi", citai maizes krāsnij nāksies pielāgot un eksperimentēt. cik daudz atkarīgs gan arī no tās citas maizes krāsns.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]el
date: Jun. 3., 2010 - 12:27 pm
#

O, tas http://maizesmasina.lv/ resurss interesants.

Kuru Tu beigās nopirki?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Jun. 3., 2010 - 12:32 pm
#

es nenopirku nevienu :)
1) neesam tā arī izlēmuši;
2) ir doma vnk nopirkt jaunu plīti un mēģināt cept pašiem cepeškrāsnī

bet mēs esam diezgan kūtri :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sirdnA

from: [info]sirdna
date: Jun. 3., 2010 - 12:38 pm
#

maizes krāsiņa domāta kūtrajiem.

10 minūšu darbs, kamēr nomēra un saber vajadzīgās sastāvdaļas, uzstādi programmu un viss.

Nav ne mīkla pašam jājauc, jāmīca, jāiestellē siltākā vietiņā, kamēr uzrūgst, jāvaktē tā rūgšana, tad jācep un jādomā, vai tagad būs ogle vai varī vidū jēla pļeka.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sirdnA

from: [info]sirdna
date: Jun. 3., 2010 - 12:38 pm
#

tas ir, maizes krāsniņa

Atbildēt | Iepriekšējais


Daavid Sinervo (Malleus)

from: [info]humanz
date: Jun. 6., 2010 - 01:49 pm
#

Kā verķis jau interesants, bet es nezinu, mani pārāk nesajūsmina. Protams, tas cepšanas moments ir foršs, ja vēl nedaudz paeksperimentē, tad pavisam, bet tā maize ļoti bieži sanāk tāda kaut kāda vienāda tomēr. Un manā gadījumā arī sausa tāda ātri pēc atdzišanas laikam palika. Nu tā, sākumā tā krāsniņa tika lietota, tagad jau vairs ne visai.

Atbildēt