projektu vadītājs

« previous entry | next entry »
Feb. 18., 2010 | 04:05 pm
posted by: tiesibsargs in pajautaa

ko īsti dara projektu vadītājs? nu reāli. tas ir, firmai/organizācijai ir ideja par projektu un attiecīgais humanoīds menedžē ta realizāciju? mani interesē, kādas darbības šajā procesā ietilpst (sākot no tādām vienkāršām lietām kā doķu kopēšana līdz krietni sarežģītākām, kā tāmes sastādīšana).

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

from: [info]unpy
date: Feb. 18., 2010 - 05:14 pm
#

Atbild par to, lai konkrētā laikā par konkrētu budžetu tiktu realizēts projekts. Tb - atlasa arī nepieciešamos projekta grupas dalībniekus, regulē izmaksas utt. Normāli ir tā - rekur nauda, rekur laiks, lidz kuram jāveic konkrets uzdevums, a kā Tu viņu veiksi, pofig. Tavas problēmas.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Feb. 18., 2010 - 05:29 pm
#

es te vnk pieteicos uz vananci Delnā. tur ta arī nekas konkrētaks nebija raxtīts. a rīt sauc uz interviju. par projektu vadītāju nekad neesmu strādājis... un tā grūti iedomāties, vai tas ir kkas megasarežģīts vai kā...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]unpy
date: Feb. 18., 2010 - 05:38 pm
#

Ej nu sazin, kas "Delnas" izpratnē ir "projekts". Vadīt projektu "izziņosim pilsoņiem kaut ko" un vadīt, piemēram, kuģa būves projektu ir diezgan dažādi:))

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]zurka
date: Feb. 18., 2010 - 07:26 pm
#

delna noteikti meklē projektu vadītāju nekomerciāliem projektiem
šādos projektos projektu vadītājs ne tikai vada projektus, bet arī tos raksta un meklē finansējuma iespējas - dažādu vietējo un ārvalstu fondu konkursus
projekta vadītājs mazākā organizācijā izdomā arī projekta ideju, lielāka tā jau var būt skaidra
kā jau iepriekš ir rakstīts, projekta vadītājs rūpējas gan par projekta darba grupu (asistents, grāmatvedis, eksperti, lektori), gan mērķa grupu (piesaiste, motivēšana), projekta laika grafika ievērošanu, pasākumu organizēšanu (ja nav asistenta arī telpu meklēšana, preses relīzes u.c., materiāli gatavošana, pavairošana) atskaitēm (gan saturiski, gan finansiāli (protams, galvenais finanšu speciālists ir grāmatvedis, bet projektu vadītājam jārūpējas ne tikai par to, lai nauda ir aizskaitīta un rēķini samaksāti, bet tas darīts atbilstoši plānotajam), iespējams, ka organizē arī iepirkuma procedūras, veic novērtēšanu un izvērtēšanu, analizē mērķa grupas apmierinātību un ietekmi, nodrošina projekta ilgtspēju utt.
lai gan delnai katrai uzdevumu grupai būt arī savs cilvēks, t.i., jurists, sabiedrisko attiecību cilvēks, asistents, projekta uzraudzības komanda utt.
vari paskatīt, kādas izskatās projektu pieteikumu anketas iekš www.lsif.lv, piemēram

Atbildēt | Iepriekšējais


Не бывает атеистов в окопах под огнём

from: [info]dunkelheit
date: Feb. 18., 2010 - 05:15 pm
#

vīrs ir projektu vadītājs- pienākumi- organizēt konkrētos projektus, aprēķināt, cik lieli aparāti vajadzīgi, cik daudz, aprēķina, cik stundas, darbinieku vajadzēs darbam, pasūta materiālus, organizē iekārtas un pats dodas regulāri apskatīt objektus. viens vienīgs stress. bet laikam jau arī skatoties kādā nozarē.

Atbildēt | Diskusija


Edgars

from: [info]daysleeper
date: Feb. 18., 2010 - 06:50 pm
#

man šķiet, ka nopietnam projektu vadītājam visās nozarēs ir kārtīgs stress. Vēl trakāk ir tikai augstāka līmeņa vadītājiem. Projvadus jau drātē visi gan no klienta puses, gan no bosa puses :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Не бывает атеистов в окопах под огнём

from: [info]dunkelheit
date: Feb. 18., 2010 - 07:07 pm
#

nu viņ nedrātē neviens, jo viņš vienīgais, kas to visu apjomu spēj paveikt, bet tā pat.. ja grib saudzēt nervus, tad tāds darbs neder.

Atbildēt | Iepriekšējais


watt

from: [info]watt
date: Feb. 18., 2010 - 07:22 pm
#

staigā apkārt, un pieskata lai darba darītāji strādātu. (jo neviens jau cits neskatīsies, nevienam citam pēc idejas neinteresē kas tur sanāks un vai beigās būs manta vai izgāšanās)

Atbildēt


Shelly

from: [info]shelly
date: Feb. 18., 2010 - 08:12 pm
#

Tu man piedod, bet šitas izklausās pēc aņuka.
- Klusies, mani nupat pieņēma par sabiedrisko attiecību speciālistu, kas man tagad jādara?

Atbildēt | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Feb. 18., 2010 - 08:18 pm
#

nu bet tak "projektu vadītājs" izklausās kā viskautkas un nekas vienlaicīgi.

jā, nekad neko KONKRĒTI TĀDU darījis neesmu. bet tā ir bijis ar daudziem iepriekšējiem darbiem! iemācos! ;)

Atbildēt | Iepriekšējais


apjukums

from: [info]apjukums
date: Feb. 19., 2010 - 12:37 am
#

projekti var būt tik dažādi, ka universālas receptes nepastāv
es reiz bju projvad tulkošanas birojā. jā, specifiski, bet vispārīgi mani darba pienākumi bija ļoti līdzīgi jau iepriekš minētajiem - būt par starpnieku starp tulkotājiem un klientiem (citos vārdos - būt par vergturi un pakalpiņu vienlaicīgi), kas nozīmē darīt visu iespējamo, lai par sasniegtu optimālo rezultātu ar pēc iespējas mazākām izmaksām.
jā, stresss..... daudz un dikti
nervu sistēmai un sirdsmieram šāds darbs nu noteikti par labu nenāks
bet interesants, dinamisks, ja ir iekšās, šim darbam ir savs šarms

Atbildēt