« previous entry | next entry »
Dec. 7., 2009 | 08:54 pm
posted by: ieva_b in pajautaa

Līdz šim nekad to neesmu darījusi, bet līdzekļu taupīšanas nolūkos (krīze, krīze..) savā nākamajā ceļojumā domāju izmēģināt nakšņošanu hosteļos.

Pastāstiet, kā tas ir - dzīvot vienā istabiņā ar svešiem cilvēkiem? Tur katram ierāda savu gultu vai pats var izvēlēties? Ir pieņemts iepazīties un runāties ar saviem istabasbiedriem? Vai tas ir droši un nevienam nekas nemēdz "nejauši pazust"? Neesmu pats komunikablākais cilvēks pasaulē, taisos ceļot viena (galamērķi - Itālija, Spānija) - tad kā jūs man ieteiktu darīt, riskēt un rezervēt gultasvietas hosteļos vai tomēr labāk maksāt vairāk un meklēt vienvietīgas istabas? Ko vispār nozīmē apmešanās hostelī - jaunus paziņas un tusiņu iespējas vai sačakarētu miegu un nervus?

Jau iepriekš lūdzu atvainot, ja jautājums kādam liekas muļķīgs.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {22}

from: [info]sursurs
date: Dec. 7., 2009 - 11:00 pm
#

baigi atkarīgs kā noveicas ar hosteli. Principā iesaku palasīt atsauksmes tajos booking saitos, arī bildes paskatīties - tad vismaz priekšstats rodas :) Man ir gadījušies hosteļi, kur esmu viena milzīgā istabā, gan tādi kur 2x2 m2 istabā ir 4as gultas :D

parasti gultas ir divstāvīgas (tas man ar nepatīk)

Ar izvēli ir tā, ka pie reception vari prasīt viskautko, bet viss, protams, atkarīgs no sezonas. šobrīd varētu būt labāk. Taču vasarā, ja dodies uz top pilsētām, tad skaidrs, ka viss būs pilns un, jo agrāk iečekosies, jo lielāka būs iespēja noteikt guļvietu/istabu.. :) Varu ieteikt hostelbookers.com saitu - tur nav jāmaksā nekādas komisijas.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]ieva_b
date: Dec. 7., 2009 - 11:03 pm
#

Un kādi tev ir bijuši istabasbiedri?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]sursurs
date: Dec. 7., 2009 - 11:20 pm
#

dažādi.. ir dažreiz, ka tiešām var ietusēt - aiziet kkur kopā.. citi atkal varbūt tusē savā kompānijā vai guļ (jo nākamajā rītā jāceļas utt). Iesaku ievākt infu - tās pašas atsauksmes palasīt un izvēlēties atbilstošu hosteli. Respektīvi - ja taisies tusēt, tad ņem kādu, pilsētas centrā, netālu no party vietām utt, ja gribi mierīgi atpūsties, neskaties uz tiem, kur atsauksmēs rakstīts tikai "lots of fun etc" :D

nju ar istabas biedriem parasti vismaz tik daudz kā sasveicinās, iepazīstas (kā sauc utt), pārējais skaties no situācijas. Ja cilvēks negrib runāt, nav spiesta lieta. Ja liekas interesanti, taču pati gribēsi papļāpāt? ;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]ieva_b
date: Dec. 7., 2009 - 11:30 pm
#

Jā, tā gan - un paldies par viedokli :)

Atbildēt | Iepriekšējais


XOOX. Cilvēks.

from: [info]xoox
date: Dec. 7., 2009 - 11:21 pm
#

iemēģini http://www.couchsurfing.com ;)

Atbildēt | Diskusija


from: [info]ieva_b
date: Dec. 7., 2009 - 11:29 pm
#

Jā, to arī skatījos, bet man šķiet, ka tā tāda vairāk tusētājiem piemērota lapa. Es šoreiz gribētu atpūsties vairāk by myself, couchsurfing tomēr prasa vēlmi komunicēt, vai ne?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


XOOX. Cilvēks.

from: [info]xoox
date: Dec. 7., 2009 - 11:34 pm
#

nu jā, tas ir ļoti vēlams... bet toties var satikties ar vietējiem un ieraudzīt valsti "no iekšpuses"

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]ieva_b
date: Dec. 7., 2009 - 11:36 pm
#

Tas ir zināms bonuss, jāatzīst.

Atbildēt | Iepriekšējais


apjukums

from: [info]apjukums
date: Dec. 7., 2009 - 11:43 pm
#

man ir dažas ļoti jaukas atmiņas par hosteļu istabbiedriem - kad saskan, kopā vienmēr jautrāk! protams, ja nevēlies socializēties, nav spiesta lieta, bet vismaz man, ceļojot vienai, agrāk vai vēlāk pienāk brīdis, kad gribas tomēr laimē/nelaimē ar kādu padalīties.
pozitīvais - jaunas tikšanās, jauni iespaidi, kompānija
negatīvas - krācēji, nevēlami trokšņi un smakas :P, kaitinoši cilvēki utētē. nekad nezini, kas tevi sagaidīs.
reku ieskats vienā konkrētā ļoti pozitīvā gadījumā in da Paris:
http://klab.lv/users/apjukums/43462.html

Atbildēt | Diskusija


from: [info]ieva_b
date: Dec. 7., 2009 - 11:49 pm
#

Stāsts labs :D un izklausās, ka visā visumā jauku iespaidu ir vairāk.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


apjukums

from: [info]apjukums
date: Dec. 7., 2009 - 11:53 pm
#

man līdz šim nekad nekas nav pazudis, bet parasti istabās ir slēdzami skapīši, kur var salikt vērtīgākās mantas.

Atbildēt | Iepriekšējais


zamza

from: [info]arc
date: Dec. 8., 2009 - 12:18 am
#

es šogad riktīgi izbraukājos pa Kanādu un paliku gandrīz tikai hosteļos, uz ko agrāk nebiju saņēmies. tad lūk, man bija pašam pārsteidzoši laba pieredze. ļoti silti ierekomendēju nopirkt ausu aizbāžņus pret krācējiem, acu klapes, ja gribas iet gulēt agrāk vai gulēt ilgāk kā mainsrreamam un lukturīti (ļoti maziņu), ja pašam sanāk ierasties vai doties prom pa tumsu. ieinvestē arī nelielā piekaramā atslēgā, jo ne visur drošības kastes ir ar savām atslēgām. kad rezervē, noteikti ņem vērā vidējo vērtējumu, kā arī palasi komentārus, tik atceries, ka ap 20% komentētāju ir ambiciozi neapmierināti ambīļi, kuru viedokli vari ignorēt. papildus fīča ekonomēšanai hosteļos ir, ka tur parasti ir virtuve un pašam gatavot ir milzīgs ietaupījums dārgajās valstīs. ja pie vakariņām garšo alus vai vinčiks, nočeko, vai tik hostelim nav (parasti vājprātīgi dārgs) bārs un 'no outside drinks' policija.

nu un par to rajonu izvēli piekrītu- gribi pārtijot, paliec party rajonā, ja ne- izvairies.

ja brauc uz ilgāku laiku, pakalkulē, vai neatmaksājas hostelling international karte. viņu frančīzei parasti ir virs vidusmēra kvalitatīvi hosteļi, tiesa, arī dārgāki, bet ar karti ir atlaide.

un visubeidzot- kad gribas atpūsties no citiem ceļotājiem, vienalga iečeko hosteļus, jo viņiem gandrīz vienmēr ir arī privātas istabas (1 cilvēkam gan retāk kā 2) par saprātīgu cenu un tu anyway uz ēšanu riktīgi ietaupīsi.

btw: savukārt uz 'breakfast included' 90% gadījumu nav vērts iekrist- parasti izvēle brokastīs ir labākā gadījumā viduvēja, jo sevišķi, ja tu kkāda iemesla dēļ kko neēd. un, teiksim, Kanādā mana un vietējo hosteļieru izpratne par to, kas ir laba kafija atšķīrās par 180 grādiem, Spānijā, Itālijā gan varētu būt labāk.

Lai veicas!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]ieva_b
date: Dec. 8., 2009 - 12:30 am
#

Paldies, patiešām noderīgi! Par tādu karti nezināju - šoreiz vēl ne, bet, ja nu iepatiksies, zināšu, kur meklēt :)

Par brokastīm gan īpašas ilūzijas neloloju - ir bijusi pieredze lētā gala viesnīcās. Bet tas jau vairāk puišiem aktuāli, man no rītiem ar pāris maizītēm pietiek, un tās jau laikam visur dod.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]hessin
date: Dec. 8., 2009 - 01:01 am
#

piekrītu augstāk rakstītajam - hosteļos arī ir divvietīgi numuriņi, un ir daudzvietīgie - dormi. Tāpat dormi mēdz būt atšķirīga "tilpuma". Gultas dormos parasti ir numurētas un iečekojoties dabū arī savu gultas numuru. Dormi var dalīties arī pa dzimumiem - ja ir tāda vēlme. Ar biedriem nav obligāti baigi jākomunicē - pietiek ar apsveicināšanos un varbūt pajautāšanu, no kurienes, uz kurieni ..
Jāskatās, vai dormos bed linen (palagi 'n stuff) ir iekļauti vai pa atsevišķu summu. Dažiem patīk gulēt līdzpaņemtos guļammaisos.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]ieva_b
date: Dec. 8., 2009 - 01:07 am
#

Es tieši skatījos, ka ir tādi, kur visi kopā, un ir, kur male/female only. Nevaru izdomāt, kas man labāk patiktu. Pieredze?

Jap, par bed linen likšu aiz auss!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]hessin
date: Dec. 8., 2009 - 01:16 am
#

Ja ceļo viena un dorms ir liels, tad es ņemtu female-only.
Ja divatā, tad var arī ņemt dalīto, piemēram, 4vietīgo ar domu, ka otrā pusē arī būs gan jau normāls pāris (nu vismaz man tā 100% ir gadījies).
Vēl var spekulēt ar varbūtību, ka pārējās gultas būs tukšas. Piem., ja ir 3 cilvēki 4vietīgā numuriņā, tad var gadīties, ka 4. gulta ir tukša, jo tie, kas ceļo vieni drīzāk izvēlēsies lielāku dormu. Nu bet nekas garantēts tas nav, tik spekulācijas. No 6 dormos pavadītām naktīm vienā "otra puse" ir bijusi tukša .

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]sursurs
date: Dec. 8., 2009 - 06:28 am
#

nju man ir "palaimējies", ar tukšām istabām aptuveni pusē gadījumu :)

A male/female - nu ja viens neesi šausmīgi kautrīga, tad kāda atšķrība??1 :D Manšķiet džeki ir interesantākai :D but thats my opinion :)

Atbildēt | Iepriekšējais


poromies

from: [info]lintu
date: Dec. 8., 2009 - 08:16 am
#

guļammaisus nevisur atļauj

Atbildēt | Iepriekšējais


poromies

from: [info]lintu
date: Dec. 8., 2009 - 08:15 am
#

jāpiebilst, ka daudzus ceļotājus kaitina uzbāzīgie un pļāpīgie tūristi, kas hosteļos u.c. nedod mieru

Atbildēt


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Dec. 8., 2009 - 09:30 am
#

Vērtīgās mantas gan labāk glabāt zem spilvena - ir dzirdēti gadījumi par nozagtiem makiem un dokumentiem (vairumā gadījumu gan īpašnieks ir bijis zināmā alkohola reibumā).
Ja gribas vientulību, tad tik tiešām hosteļos mēdz būt arī vienvietīgi numuriņi - nakšņoju tādā Tallinā.

Atbildēt


Max

from: [info]m_x
date: Dec. 8., 2009 - 12:44 pm
#

starp citu Madridē var atrast vienvietīgos numurus pa ~20 eiro/naktī.
mana pieredze ir bijusi laba, paliekot hosteļos. biku traucējis troksnis, ja citi vēlu runā. bet tā - esmu palikusi mix istabā, cilvēki ļoti jauki, ja grib, var parunāt, ja nē - tad nerunāt. ar japīšiem vispār super - viņi ir ļoti pieklājīgi, visiem pajautās, vai nav iebildumu izslēgt lielo gaismu un palikt katrs ar naktslampiņu.
bed domāju, ka kā paveicas. visādi var gadīties, bet domāju, ka pārsvarā cilvēki ir normāli, nevis kk noziedznieki.

Atbildēt


asns

from: [info]ho_tai
date: Dec. 8., 2009 - 02:14 pm
#

Pirms kāda gada neilgi pirms braukšanas sameklējām hosteli Barselonā. Lēts un pabriesmīgs, bet nogurušiem naktī nebija nekāda iekāriena neko citu meklēt. :) Kaut adrese interneta rezervējot bija norādīta centrā, beigās izrādījās, ka tā filiāle, kur mums istaba ir piešķirta, atrodas turku rajonā. Tuvākais ceļš no vecpilsētas līdz naktsmītnei kādi pāris km, turklāt naktī pa ceļam bija arī prostitūtu rajoniņš. :) iedeva atslēdziņas no tāda kā dzīvokļa ar 4ām atsevišķām no 1 līdz 2(?)vietīgām istabiņām un kopīgu virtuvi un tualeti. Balkonā zem mums auga kaņepes, bet uz ielas vakarā varējām noskatīties veselu ģimenes scēnu, kā sieva ar dēli pa ielu dzenāja savu vīru. Sākumā gribējās raudāt, ieraugot hosteli, bet tagad atceroties smiekli nāk.Dzīvojām 2vietīgā un mums bija sava atslēga. Nekāda kopīga tusiņa ar kaimiņiem nebija, jo viņi palika labi ja uz kādu nakti -agri gāja prom un vēlu nāca. arī paši tāpat. Vienu nakti gan viens pārītis sparīgi čīkstināja blakus istabā gultu, bet citādi neviens netraucēja. Forši, ka virtuvē varēja cept un vārīt, kas vien ienāca prātā. Laikam neizskatījāmies pēc bieziem tūristiem, tāpēc arī par spīti rajonam ne reizi nebija nepatīkamu pārsteigumu un vietējie pusmelnīši pirmā stāvā esošajā veikalā un interneta kafejnīcā izrādījās gana izpalīdzīgi un laipni.

Atbildēt