« previous entry | next entry »
Dec. 7., 2009 | 08:54 pm
posted by: ieva_b in pajautaa

Līdz šim nekad to neesmu darījusi, bet līdzekļu taupīšanas nolūkos (krīze, krīze..) savā nākamajā ceļojumā domāju izmēģināt nakšņošanu hosteļos.

Pastāstiet, kā tas ir - dzīvot vienā istabiņā ar svešiem cilvēkiem? Tur katram ierāda savu gultu vai pats var izvēlēties? Ir pieņemts iepazīties un runāties ar saviem istabasbiedriem? Vai tas ir droši un nevienam nekas nemēdz "nejauši pazust"? Neesmu pats komunikablākais cilvēks pasaulē, taisos ceļot viena (galamērķi - Itālija, Spānija) - tad kā jūs man ieteiktu darīt, riskēt un rezervēt gultasvietas hosteļos vai tomēr labāk maksāt vairāk un meklēt vienvietīgas istabas? Ko vispār nozīmē apmešanās hostelī - jaunus paziņas un tusiņu iespējas vai sačakarētu miegu un nervus?

Jau iepriekš lūdzu atvainot, ja jautājums kādam liekas muļķīgs.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {22}

from: [info]hessin
date: Dec. 8., 2009 - 01:01 am
#

piekrītu augstāk rakstītajam - hosteļos arī ir divvietīgi numuriņi, un ir daudzvietīgie - dormi. Tāpat dormi mēdz būt atšķirīga "tilpuma". Gultas dormos parasti ir numurētas un iečekojoties dabū arī savu gultas numuru. Dormi var dalīties arī pa dzimumiem - ja ir tāda vēlme. Ar biedriem nav obligāti baigi jākomunicē - pietiek ar apsveicināšanos un varbūt pajautāšanu, no kurienes, uz kurieni ..
Jāskatās, vai dormos bed linen (palagi 'n stuff) ir iekļauti vai pa atsevišķu summu. Dažiem patīk gulēt līdzpaņemtos guļammaisos.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]ieva_b
date: Dec. 8., 2009 - 01:07 am
#

Es tieši skatījos, ka ir tādi, kur visi kopā, un ir, kur male/female only. Nevaru izdomāt, kas man labāk patiktu. Pieredze?

Jap, par bed linen likšu aiz auss!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]hessin
date: Dec. 8., 2009 - 01:16 am
#

Ja ceļo viena un dorms ir liels, tad es ņemtu female-only.
Ja divatā, tad var arī ņemt dalīto, piemēram, 4vietīgo ar domu, ka otrā pusē arī būs gan jau normāls pāris (nu vismaz man tā 100% ir gadījies).
Vēl var spekulēt ar varbūtību, ka pārējās gultas būs tukšas. Piem., ja ir 3 cilvēki 4vietīgā numuriņā, tad var gadīties, ka 4. gulta ir tukša, jo tie, kas ceļo vieni drīzāk izvēlēsies lielāku dormu. Nu bet nekas garantēts tas nav, tik spekulācijas. No 6 dormos pavadītām naktīm vienā "otra puse" ir bijusi tukša .

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]sursurs
date: Dec. 8., 2009 - 06:28 am
#

nju man ir "palaimējies", ar tukšām istabām aptuveni pusē gadījumu :)

A male/female - nu ja viens neesi šausmīgi kautrīga, tad kāda atšķrība??1 :D Manšķiet džeki ir interesantākai :D but thats my opinion :)

Atbildēt | Iepriekšējais


poromies

from: [info]lintu
date: Dec. 8., 2009 - 08:16 am
#

guļammaisus nevisur atļauj

Atbildēt | Iepriekšējais