bietes

« previous entry | next entry »
Nov. 3., 2009 | 06:57 pm
posted by: lauska in pajautaa

Lāābvakar, cibiņi :)
Nopirku bietes, bet nezinu, kā šamās pieņemts vārīt, jo nekad nav nācies to darīt pašai.
Tātad, vai kāds biešu vārīšanas speciālists man varētu paskaidrot, ko man darīt pēc tam, kad būšu nomazgājusi smiltis? Mizot vai vārīt ar visu mizu? Cik ilgi jāvāra tāda apelsīna lieluma biete?



# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {12}

from: [info]primadonna
date: Nov. 3., 2009 - 07:06 pm
#

pusstundu pēc pamošanās jāpārgriež uz pusi un jāierīvē vaigi ar griezuma pusi

Atbildēt | Diskusija


lauska

from: [info]lauska
date: Nov. 3., 2009 - 07:08 pm
#

a man sejas krāsa arī bez bietēm veselīga

Atbildēt | Iepriekšējais


Lelde

from: [info]sieviete_tanks
date: Nov. 3., 2009 - 07:11 pm
#

Lai sameklētu bildi izmanto googli, lai atrastu info nē?

Bietes vāra ar mizu, pirms vārīšanas tām nenogriež "pieri" un "asti". Vārāmajam ūdenim sāli nepievieno - bietes kļūst negaršīgas. Lai vārot bietes nezaudētu sarkano krāsu, var pieliet ūdenim nedaudz skābes (citronskābi, etiķi). No šejienes :
http://www.liis.lv/majtur/darbmac/uzturmac/garsvielas/ga19.htm
vārīt apmēram 30min - 1h, pārbaudīt gatavību - iedurot.

Atbildēt | Diskusija


lauska

from: [info]lauska
date: Nov. 3., 2009 - 07:16 pm
#

hehe, jā, esmu tāda īpaši attapīga - neiedomājos, ka internetā kas tāds varētu būt, jo tas liekas .. pārlieku pašsaprotami? :)
enīvei liels paldies :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Nov. 3., 2009 - 07:23 pm
#

pus stundu vāra un tad tur aukstā (tiešām aukstā) ūdenī, lai paliek mīkstas ;)

bet atkarīgs ko taisi
ja boršču, tad nomizo, sarīvē, uzcep (aga) un tad bāž zupā ;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


lauska

from: [info]lauska
date: Nov. 3., 2009 - 07:25 pm
#

salātus gribu! cik ilgi jātur tajā aukstajā ūdenī?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Nov. 3., 2009 - 07:26 pm
#

kmēr paliek tik aukstas, ka vari rokās noturēt ;)

ar roku taču rīvēsi?

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]eermaniitis
date: Nov. 3., 2009 - 07:27 pm
#

es vāru sōdien un rīvēju vai griežu rītā ;) tā man vieglāk

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]lauska
date: Nov. 3., 2009 - 07:32 pm
#

ahā, nu skaidrs. es gan laikam gaidīšu līdz atdzisīs šodien - mirstu, kā gribas bietes ar majonēzi :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tjigra

from: [info]tjigra
date: Nov. 3., 2009 - 07:45 pm
#

+marinētu gurķ un ķiploki.

Atbildēt | Iepriekšējais


- [info]

starsailor

from: [info]starsailor
date: Nov. 3., 2009 - 08:54 pm
#

jā, es arī ilgāk par stundu vāru! Man laikam lielas bietes!

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]komeeta_naak
date: Nov. 3., 2009 - 10:00 pm
#

kamēr krīt no naža nost taisni tāpat kā kartupelis.

Atbildēt