pajautaa

būvniecības legalizēšana?

« previous entry | next entry »
Apr. 17., 2009 | 01:16 pm
posted by: begemots in pajautaa

Varbūt kāds var ieteikt, kur pakonzultēties vai kā tā.

Ir dzīvoklis daudzdzīvokļu mājā. Nopirkts neremontēts (pēc principa nav ne grīdu, ne starpsienu, ne griestu, ne kā), veikts tāds puskapitāls remonts.
Tā kā uz dzīvokli bankā ir kredīts, banka grib, lai šī izbūve tiktu legalizēta. Ļoti labi. Dabonam architektu, dabonam projektējumu, nesam saskaņot.

Pirmais abloms. Tā kā māja ir kopīpašumā ar citu dzīvokļu īpašniekiem, tad vajadzīgi visu kopīpašnieku paraksti, par to, ka viņi neiebilst, ka es savā dzīvoklī tur ņemos.

Dabonu ~40% parakstu, bet otrais abloms ir tāds, ka daži no dzīvokļu īpašniekiem nemaz te nedzīvo un izķert viņus nav reāli -- daži ir pat ārzemēs.

Tagad atkal jāapdrošina dzīvoklis -- bankas prasība. Gribētos jau nu uz normālu vērtību un tā. Bet lasām noteikumus un tur protams maziņiem burtiņiem rakstīts, ka ja veikta nesaskaņota pārbūve utt, tad ņifiga man no tās apdrošināšanas nepienākas.

Proti, apdrošināt jau es varu. Bet reāli ir bažas, ka apdrošinātājs parādīs pigu, ja nevarēšu parādīt saskaņotu būvprojektu.

Jautājums dalās 2 daļās -- (1) vai ir iespējams ko iesākt, ja nevar dabūt visu kopīpašuma īpašnieku parakstus; un (2) -- vai ir pamats uztrautkties par apdrošināšanas izmaksu šādā situācijā (ir variants ņemt arī tai pašā bankā) un vai tur ko citu var darīt kā vien saskaņojumu dabūt?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {14}

tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Apr. 17., 2009 - 01:30 pm
#

(neesmu specs, bet patīk gudri dirst)

līdzīpašnieku parakstus vajag tāpēc, lai viņiem nav iebildumu pret tavu trokšņošanu. ja to darīsi atļautajā diennakts laikā, tad es domāju ka visi piekritīs. un iebildumu varētu būt tikai tiem, kuri tur uzturas, nevis visiem dzīvokļu īpašniekiem. es domāju, ka tev pati banka var sīkāk paskaidrot kuru cilvēku parakstus tev vajag savākt.

Atbildēt


from: [info]sileens
date: Apr. 17., 2009 - 01:31 pm
#

ciba ir īstā vieta kur to noskaidrot

Atbildēt | Diskusija


Skabičevskis

from: [info]begemots
date: Apr. 17., 2009 - 01:42 pm
#

you'd be surprised.

Atbildēt | Iepriekšējais


smille

from: [info]smille
date: Apr. 17., 2009 - 01:32 pm
#

No kurienes ir info, ka vajadzīgi visu paraksti? Pēdējoreiz, kad interesējos, bija jābūt ar nama apsaimniekotāju saskaņotam remonta laikam (tipa, ka visi ir informēti, ka var būt troksnis un putekļi). Ja tiek legalizēta jau veikta pārbūve, tad šis punkts ir tīra formalitāte.

Atbildēt


oblica

from: [info]oblica
date: Apr. 17., 2009 - 01:36 pm
#

Pēc manas saprašanas, Tevi mazliet čakarē, ja dzīvoklis ir Tavs atsevišķais īpašums (kopīpašums ir daudzdzīvokļu māja, bet katrs dzīvoklis taču ir atsevišķs īpašums?) Ja pārbūve neskar mājas fasādi, kopējās komunikācijas, tad nevajadzētu pārējo parakstus (uzsveru, ka gadījumā, ja dzīvoklis ir atsevišķs īpašums, nevis - ja māja kopīpašniekiem pieder domājamās daļās un ir līgums par lietošanas kārtību, kas nosaka, kuru dzīvokli kurš izmanto).
Kaŗoče, apvainojos - da būtu uzzvanjis, apstāstījis, es paskatītos sīkāk un tad Tu mani uz kafiju uzaicinātu vai ieviesotos pie mums, es Tev pastāstītu, bet nē, redz - begemots lepnis putns! ;)

Atbildēt | Diskusija


Strēlniece

from: [info]str
date: Apr. 17., 2009 - 01:41 pm
#

diezgan bieži jau ir tikai tās domājamās daļas

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Apr. 17., 2009 - 01:59 pm
#

Ir tā, ka parasti ir dzīvoklis (kā atsevišķs īpašums, kam atvērts atsevišķs ZG nodalījums) numur tāds un tāds ar kopējo platību tādu un tādu + domājamās daļas no 'mājas (un zemes). Tā, ka ir tikai domājamās daļas no mājas un paši slēdz lietošanas līgumu - kurš kuru dzīvokli lietos, pilsētā nav tik izplatīti.

Atbildēt | Iepriekšējais


Skabičevskis

from: [info]begemots
date: Apr. 17., 2009 - 01:41 pm
#

nu es tā padomāju, ko es aizjemtus cilvēkus traucēšu! bērns, darbi, maizīte jāpelna vēl tak ;)

bet jā, ir kopīpašums un ir domājamās daļas un ir lietošana.

a vot uz kafeju es tevi jebkurā gadījienā labprāt uzaicinātu vai aizbrauktu pie jumsīm.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Apr. 17., 2009 - 01:52 pm
#

Forši! Dārgais nodos maģistru, tad kkur ofic aiziesim - nākamnedēļ vai aiznākam (nu, kad aukli dabūsim), dosim zināt. A pie mums - katrā laikā, kad sanāk - droši. :))

Tātad - vai ZG Tev ir ierakstīts, ka Tev pieder dzīvoklis nr. tāds un tāds, ar paltību tādu un šitādu un domājamās daļas no mājas (un zemes) vai arī TIKAI domājamās daļas no mājas (un zemes) + ZG ierakstīts lietošanas līgums?

Neskatoties sīkāk:
- pirmajā variantā, ja pārbūve nekādā veidā neskar pārējos (fasāde, komunikācijas kopējās, tur atsevišķa ieeja vēl kas tml., nesošās konstrukcijas, jumts utt), tad nevajadzētu būt nepieciešamai piekrišanai (nu, piemēram, riģipša sienas izbūvei Tavā dzīvoklī, vai WC un vannas istabas apvienošanai).
- otrajā variantā - jāpaskatās lietošanas līgumā, jo parasti šādus gadījumus jau iepriekš paredz un iestrādā noteikumu, ka, ja veic kkādus sīkos darbus lietošanā esošajā dzīvoklī, tad nav nepieciešama pārējo kopīpašnieku piekrišana vai, ka parakstot lietošanas līgumu, jau viņi izsaka savu piekrišanu (mēdz būt dažādi). Ja šāda lieta līgumā nav, tad ir kreņķīgi. Var mēģināt sūtīt ierakstītas vēstules un tur arī ierakstīt, ja nesaņem kkādus iebildumus, piem, mēneša laikā, uzskata, ka piekrīt (nezinu, vai šitais izies cauri, jāpajautā savā būvvaldē, dažreiz iziet) un parakstu vietā pievieno vēstules ar pasta kvītīm par nosūtīšanu. Par šo gan var piesieties - iepriekš jānoskaidro, vai der tāds variants.

Ja īstas skaidrības nav, es varētu nākamnedēļ paskatīties, tikai man tad čotka jāzina, kā tur ir ar to ierakstu ZG - ir dzīvoklis kā atsevišķs īpašums (atsevišķā nodalījumā) + domājamās daļas vai tikai domājamās daļas + lietošana.
Nu, padod ziņu uz maili, ja nav skaidrības, nākamnedēļ pastīšos tad.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Skabičevskis

from: [info]begemots
date: Apr. 17., 2009 - 01:55 pm
#

super, paldies, paskatīšos papīrus!

Atbildēt | Iepriekšējais


Tepiķu Andrievs

from: [info]mazheks
date: Apr. 17., 2009 - 01:37 pm
#

vajadzīgas divas lietas - kaut kāda arhitekta parakstīts pārbūves projekts, tad konis rokā un dipudapu pie namu pārvaldes inženiera uz audienci - sak re kur projekts, re kur arhitekts, re kur konis no manis veselībai un vai nav iebildumu. ja nevienu nesošo sienu nost nenesīsi, tad parakstīs bez ierunām. viss, kas vajadzīgs

Atbildēt | Diskusija


Skabičevskis

from: [info]begemots
date: Apr. 17., 2009 - 01:42 pm
#

nav namu pārvaldes. ir apsaimniekošanas vecītis ar kuru līgums izbeidzies vēl pirms gada, bet viņš tā fonā klusi bez līguma turpina.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Apr. 17., 2009 - 01:55 pm
#

Namu pārvalde te nelīdzēs, tur jāiet pie attiecīgās būvvaldes. Vispār vari aiziet uz Amatu ielu (4 man šķiet, pie filharmonijas, ģilde kur ir) un tur ir konsultants bez maksas, tur viņiem vajadzētu Tev visu izskaidrot. Un tad jāmēģina apiet tas, ko viņi pieprasa. :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Apr. 17., 2009 - 01:55 pm
#

Nu, ja dzīvoklis Rīgā, protams.

Atbildēt | Iepriekšējais