begemots

būvniecības legalizēšana?

Apr. 17., 2009 | 01:16 pm
No:: begemots

Varbūt kāds var ieteikt, kur pakonzultēties vai kā tā.

Ir dzīvoklis daudzdzīvokļu mājā. Nopirkts neremontēts (pēc principa nav ne grīdu, ne starpsienu, ne griestu, ne kā), veikts tāds puskapitāls remonts.
Tā kā uz dzīvokli bankā ir kredīts, banka grib, lai šī izbūve tiktu legalizēta. Ļoti labi. Dabonam architektu, dabonam projektējumu, nesam saskaņot.

Pirmais abloms. Tā kā māja ir kopīpašumā ar citu dzīvokļu īpašniekiem, tad vajadzīgi visu kopīpašnieku paraksti, par to, ka viņi neiebilst, ka es savā dzīvoklī tur ņemos.

Dabonu ~40% parakstu, bet otrais abloms ir tāds, ka daži no dzīvokļu īpašniekiem nemaz te nedzīvo un izķert viņus nav reāli -- daži ir pat ārzemēs.

Tagad atkal jāapdrošina dzīvoklis -- bankas prasība. Gribētos jau nu uz normālu vērtību un tā. Bet lasām noteikumus un tur protams maziņiem burtiņiem rakstīts, ka ja veikta nesaskaņota pārbūve utt, tad ņifiga man no tās apdrošināšanas nepienākas.

Proti, apdrošināt jau es varu. Bet reāli ir bažas, ka apdrošinātājs parādīs pigu, ja nevarēšu parādīt saskaņotu būvprojektu.

Jautājums dalās 2 daļās -- (1) vai ir iespējams ko iesākt, ja nevar dabūt visu kopīpašuma īpašnieku parakstus; un (2) -- vai ir pamats uztrautkties par apdrošināšanas izmaksu šādā situācijā (ir variants ņemt arī tai pašā bankā) un vai tur ko citu var darīt kā vien saskaņojumu dabūt?

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: