pajautaa

par kūkām

« previous entry | next entry »
Mar. 16., 2009 | 11:01 am
posted by: liene in pajautaa

1. kā panākt to, lai biskvīts (recepte ar tām nenormāli putotajām olām) pēc izņemšanas no cepeškrāsns nesaplaktu pankūkā?
2. varbūt kāds šeit zin recepti šokolādes tortei. uzvedinošās detaļas - bija jācep daudz, daudz plānas kārtiņas ar tādu kā šokolādīgu cepumu bez cukura un jāsmērē pa vidu krēms kaut kāds, pēc tam jātur ledusskapī kādu diennakti, un tikai tad varēja ēst. enī aidias?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {29}

from: [info]raganish
date: Mar. 16., 2009 - 11:04 am
#

1. tjipa nedrīkst cepšanas laikā krāsns durtiņas virināt.

Atbildēt | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Mar. 16., 2009 - 11:05 am
#

ok. man gan liekas, ka nevirināju, bet nu moš tomēr pirmo reizi drusku par ātru atvēru. kas zin :)

Atbildēt | Iepriekšējais


tati

from: [info]tati
date: Mar. 16., 2009 - 11:15 am
#

nez nez, man oma trakā kūku cepēja tieši no šiem biskvītiem. Sarūk tas biskvīts zemāks paļubasu. Galnais, lai garša īstā :] Biskvītus jau var piecept, cik vajag.

Atbildēt | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Mar. 16., 2009 - 11:17 am
#

nujā, nujā, nujā, man te vienkārši traki garda ābolkūka, kur tie āboli tajā biskvīta peldās, un viņš nelietis pa nakti ieņēma pankūkformu :D gardi joprojām, bet gribējās jau, lai ir smuki arī :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tati

from: [info]tati
date: Mar. 16., 2009 - 11:21 am
#

ābolīši ar tādu putoto olbu baltumu & dzeltenumu biskvītu? Man šķiet, ka tas biskvīts vienkārši 'neizturēja'. Biskvīts jau tāds vīegliņš vīegliņš, a ābolis smāgs un sūlīgs ;]

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Mar. 16., 2009 - 11:22 am
#

nujā, tā jau varētu būt. bet tas nemaina faktu, ka jutos vīlusies, jo izņemot no krāsns tas biskvīts izskatījās fantastiski skaisti :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Lii

from: [info]blondais_terors
date: Mar. 16., 2009 - 11:39 am
#

ta vajag ēst no krāsns izņemtu :) uzreiz, nevis gaidīt kamēr saplok

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Mar. 16., 2009 - 11:41 am
#

vai tu mani resnu pataisīt gribi??? :DD

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Lii

from: [info]blondais_terors
date: Mar. 16., 2009 - 11:52 am
#

domā no saplakušas mazāk resns paliek? :DDDD

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Mar. 16., 2009 - 11:54 am
#

njēēē, toties pastāv opcija, ka to kūku neaprīšu viena :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Lii

from: [info]blondais_terors
date: Mar. 16., 2009 - 12:02 pm
#

nu, nesmuku kūku jau citiem nevar dot.. pašai jānoēd :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Mar. 16., 2009 - 12:03 pm
#

nu vai zini, tas ir trakoti nežēlīgi, ja ir runa par šitādu biskvītkūku :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Lii

from: [info]blondais_terors
date: Mar. 16., 2009 - 12:05 pm
#

dzīve ir nežēlīga!!! :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Mar. 16., 2009 - 12:07 pm
#

viedi vārdi, viedi vārdi :D

Atbildēt | Iepriekšējais


missalise

from: [info]missalise
date: Mar. 16., 2009 - 11:52 am
#

Jācep tādā ne pārāk karastā cepeškrāsnī un nedrīkst pārāk ātri atvērt durtiņas.
Mēs ar mammu gan cepām parastos biskvītus - ar olgām, cukuru un miltiem. Un tad, kad sanāca pilnībā ievērot šos nosacījumus, mums nekas nesaplaka - kādas bija sākumā, tādas arī palika. Bet, cik es atceros, mēs arī vēl mazliet vairāk miltus likām - laikam par vienu karoti vairāk, nekā receptē bija paredzēts - tipa - piecas olas, piecas karotes cukura un sešas karotes miltu. Kaut kā tā.

Atbildēt | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Mar. 16., 2009 - 11:55 am
#

vooot, te laikam arī būs atbilde. vai tik ne pārāk karstā cepeškrāsns.
ai, būs man vēl jāeksperimentē :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


missalise

from: [info]missalise
date: Mar. 16., 2009 - 01:49 pm
#

Jā, karstā gan nedrīkstēja. Mamma parasti malkas krāsnī lika tikai pāris malkas pagales. Lai izdodas. :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Mar. 16., 2009 - 01:50 pm
#

ak, paldies, paldies :)
ar to malkas krāsni vispār atgādināji man manas dziļās bērnības vasaras... :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]melpomene
date: Mar. 16., 2009 - 12:22 pm
#

vispār jau šķipsnu sodu vai naža galu cepampulveri un aidā

Atbildēt | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Mar. 16., 2009 - 12:23 pm
#

nuuuu, nav jau tik vienkārši. tad uzreiz jāliek arī mīklai kkāds krējums vai kas tāds klāt, un tas jau vairs nav tas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]melpomene
date: Mar. 16., 2009 - 04:02 pm
#

nekāds krējums

olas cukurs milti

šķipsniņa sodas vai cepampulveris

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Mar. 16., 2009 - 04:03 pm
#

sodai vai cepampulverim ir jābūt kaut kam, ar ko reaģēt. ne viens, ne otrs no zila gaisa nepūšas :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


bobijs varenais šāvējs

from: [info]glam_our
date: Mar. 16., 2009 - 04:55 pm
#

manās mājās arī vienmēr sōdu liek klāt
sōda tak jau ar ūdeni reaģē - puto kā traka

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]melpomene
date: Mar. 16., 2009 - 05:40 pm
#

muļķības.ar tām pašām olām uz urrā aiziet.

bet,ja gribi saplakušas pankūkas,tad lai veicas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Mar. 16., 2009 - 06:00 pm
#

nu laaaaaabi, lai nu tā būtu :D

Atbildēt | Iepriekšējais


MikusR

:)

from: [info]ugunszirgs
date: Mar. 17., 2009 - 08:43 pm
#

1) cepampu;veis pašsajauktais [1:1:1]:
- citronskābe
- soda
- kartupeļu (rīsu) ciete
2) varbūt derēs? - http://klab.lv/users/ugunszirgs/1750.html

Atbildēt | Diskusija


Liene

Re: :)

from: [info]liene
date: Mar. 17., 2009 - 08:48 pm
#

paldies par abām idejām. tā otrā gan nav tā, ko biju domājusi, bet izklausās dikti gardi! būs jāpamēģina :)

Atbildēt | Iepriekšējais


MikusR

:) 2

from: [info]ugunszirgs
date: Mar. 17., 2009 - 08:45 pm
#

tējkaroti sodas "dzēš" ar tējkaroti 9% etiķa. iznāk forši :)

Atbildēt | Diskusija


Liene

Re: :) 2

from: [info]liene
date: Mar. 17., 2009 - 08:51 pm
#

lielais paldies par idejām, paldies,paldies paldies :)

Atbildēt | Iepriekšējais