pajautaa

par kūkām

« previous entry | next entry »
Mar. 16., 2009 | 11:01 am
posted by: liene in pajautaa

1. kā panākt to, lai biskvīts (recepte ar tām nenormāli putotajām olām) pēc izņemšanas no cepeškrāsns nesaplaktu pankūkā?
2. varbūt kāds šeit zin recepti šokolādes tortei. uzvedinošās detaļas - bija jācep daudz, daudz plānas kārtiņas ar tādu kā šokolādīgu cepumu bez cukura un jāsmērē pa vidu krēms kaut kāds, pēc tam jātur ledusskapī kādu diennakti, un tikai tad varēja ēst. enī aidias?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {29}

missalise

from: [info]missalise
date: Mar. 16., 2009 - 11:52 am
#

Jācep tādā ne pārāk karastā cepeškrāsnī un nedrīkst pārāk ātri atvērt durtiņas.
Mēs ar mammu gan cepām parastos biskvītus - ar olgām, cukuru un miltiem. Un tad, kad sanāca pilnībā ievērot šos nosacījumus, mums nekas nesaplaka - kādas bija sākumā, tādas arī palika. Bet, cik es atceros, mēs arī vēl mazliet vairāk miltus likām - laikam par vienu karoti vairāk, nekā receptē bija paredzēts - tipa - piecas olas, piecas karotes cukura un sešas karotes miltu. Kaut kā tā.

Atbildēt | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Mar. 16., 2009 - 11:55 am
#

vooot, te laikam arī būs atbilde. vai tik ne pārāk karstā cepeškrāsns.
ai, būs man vēl jāeksperimentē :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


missalise

from: [info]missalise
date: Mar. 16., 2009 - 01:49 pm
#

Jā, karstā gan nedrīkstēja. Mamma parasti malkas krāsnī lika tikai pāris malkas pagales. Lai izdodas. :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Mar. 16., 2009 - 01:50 pm
#

ak, paldies, paldies :)
ar to malkas krāsni vispār atgādināji man manas dziļās bērnības vasaras... :)

Atbildēt | Iepriekšējais