mēs vīna veikalā daram tā - ņem katliņu, tajā lej pudeli vājāka & pudeli spēcīgāka (pēc garšas, nekāda sakara ar grādiem) sarkanvīna vai pudeli spēcīga sarkanvīna & pudeli baltvīna. pielej mazliet portvīnu. uz pusēm sagriezts apelsīns. krustnagliņas, anīss & kaut kādi berries, kuriem es nosaukumu neatceros. to visu vāra. kad uzvārās, pieliek cukuru pēc garšas & iemet vienu earl grey tējas maisiņu uz 15 min. pēc tam - dzer! :) uj, ku garšīgs :)
foršas receptes, man parasti ir primitīvais - paku karstvīns, plus apelsīni un garšvielas būs jāizmēģina tas ar earl grey. būtu jauki uzzināt kas tās par ogām (:
Pussaldais sarkanvīns Medus Ķiršu sīrups Kanēlis (standziņas) Krustnagliņas Apelsīns, citrons, mandarīni * 50 g Rums, vai brendijs (var arī nelikt)
Kā jau vienmēr, aug\lus sagriež, ieloiek katlā kopā ar garšvielām, pārlej ar vīnu, silda (un točna nedrīkst uzvārīt). Kad nāk gatavs, izkausē +/- 2 tējkarotes medus, pielej apm 50g ķiršu sīrupa. Kad ir ļoti silts, bet vēl nevārās, vīnu noņem no uguns, pievieno brendiju / vai rumu. Lai izdodas :).
Recepti neteikšu bet pateikšu ko citu. Spirta vārīšanās t=78.4°C. Tas nozīmē, ka karsējot, ja negrib pazaudēt grādus nevajadzētu uzkarsēt vairāk par 78, bet drošāk 77 vai vispār 75°C
from: lee
date: Nov. 30., 2008 - 11:25 pm
#
Vīnogu sula - 1l
šķēlītēs sagriezts apelsīns 1gab
kanēlis, dažas krustnagliņas
To visu liek kopā un uzkarsē. Vārīt nedrīkst! ;)
Atbildēt | Diskusija
from: komeeta_naak
date: Nov. 30., 2008 - 11:36 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: kakjux
date: Nov. 30., 2008 - 11:26 pm
#
ņem katliņu, tajā lej pudeli vājāka & pudeli spēcīgāka (pēc garšas, nekāda sakara ar grādiem) sarkanvīna vai pudeli spēcīga sarkanvīna & pudeli baltvīna. pielej mazliet portvīnu. uz pusēm sagriezts apelsīns. krustnagliņas, anīss & kaut kādi berries, kuriem es nosaukumu neatceros.
to visu vāra. kad uzvārās, pieliek cukuru pēc garšas & iemet vienu earl grey tējas maisiņu uz 15 min. pēc tam - dzer! :)
uj, ku garšīgs :)
Atbildēt | Diskusija
from: komeeta_naak
date: Nov. 30., 2008 - 11:36 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: kakjux
date: Dec. 1., 2008 - 01:30 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: zefiirs
date: Nov. 30., 2008 - 11:29 pm
#
būs jāizmēģina tas ar earl grey.
būtu jauki uzzināt kas tās par ogām (:
Atbildēt
from: zefiirs
date: Nov. 30., 2008 - 11:43 pm
#
Atbildēt
from: 10punkts15
date: Nov. 30., 2008 - 11:44 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: komeeta_naak
date: Nov. 30., 2008 - 11:45 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: inese_tk
date: Dec. 1., 2008 - 12:33 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: komeeta_naak
date: Dec. 1., 2008 - 02:19 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: bredoto
date: Dec. 1., 2008 - 10:11 am
#
Medus
Ķiršu sīrups
Kanēlis (standziņas)
Krustnagliņas
Apelsīns, citrons, mandarīni
* 50 g Rums, vai brendijs (var arī nelikt)
Kā jau vienmēr, aug\lus sagriež, ieloiek katlā kopā ar garšvielām, pārlej ar vīnu, silda (un točna nedrīkst uzvārīt).
Kad nāk gatavs, izkausē +/- 2 tējkarotes medus, pielej apm 50g ķiršu sīrupa.
Kad ir ļoti silts, bet vēl nevārās, vīnu noņem no uguns, pievieno brendiju / vai rumu.
Lai izdodas :).
Atbildēt | Diskusija
from: komeeta_naak
date: Dec. 1., 2008 - 10:38 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: petro
date: Dec. 1., 2008 - 10:51 am
#
Spirta vārīšanās t=78.4°C. Tas nozīmē, ka karsējot, ja negrib pazaudēt grādus nevajadzētu uzkarsēt vairāk par 78, bet drošāk 77 vai vispār 75°C
Atbildēt