« previous entry | next entry »
Nov. 30., 2008 | 11:22 pm
posted by: komeeta_naak in pajautaa

esat jauki un pūkaini, padalieties ar labāko un gardāko karstvīna recepti!
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {14}

Lee

from: [info]lee
date: Nov. 30., 2008 - 11:25 pm
#

Salds vīns (kaut vai kagors) 1l
Vīnogu sula - 1l
šķēlītēs sagriezts apelsīns 1gab
kanēlis, dažas krustnagliņas

To visu liek kopā un uzkarsē. Vārīt nedrīkst! ;)

Atbildēt | Diskusija


from: [info]komeeta_naak
date: Nov. 30., 2008 - 11:36 pm
#

paldies :) izskatās vienkārši!

Atbildēt | Iepriekšējais


this is a ransom demand

from: [info]kakjux
date: Nov. 30., 2008 - 11:26 pm
#

mēs vīna veikalā daram tā -
ņem katliņu, tajā lej pudeli vājāka & pudeli spēcīgāka (pēc garšas, nekāda sakara ar grādiem) sarkanvīna vai pudeli spēcīga sarkanvīna & pudeli baltvīna. pielej mazliet portvīnu. uz pusēm sagriezts apelsīns. krustnagliņas, anīss & kaut kādi berries, kuriem es nosaukumu neatceros.
to visu vāra. kad uzvārās, pieliek cukuru pēc garšas & iemet vienu earl grey tējas maisiņu uz 15 min. pēc tam - dzer! :)
uj, ku garšīgs :)

Atbildēt | Diskusija


from: [info]komeeta_naak
date: Nov. 30., 2008 - 11:36 pm
#

kāpēc tēju? :D ok, paldies

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


this is a ransom demand

from: [info]kakjux
date: Dec. 1., 2008 - 01:30 am
#

dod konkrētumu garšai

Atbildēt | Iepriekšējais


+++

from: [info]zefiirs
date: Nov. 30., 2008 - 11:29 pm
#

foršas receptes, man parasti ir primitīvais - paku karstvīns, plus apelsīni un garšvielas
būs jāizmēģina tas ar earl grey.
būtu jauki uzzināt kas tās par ogām (:

Atbildēt


10punkts15

from: [info]10punkts15
date: Nov. 30., 2008 - 11:44 pm
#

var vīnam pieliet klāt mazliet brendiju

Atbildēt | Diskusija


from: [info]komeeta_naak
date: Nov. 30., 2008 - 11:45 pm
#

paldies, bet brendijs normāli mājās nemīt un pirkt tikai šādam mērķim laikam ka nevelk. neesam brendijmīļi :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Dec. 1., 2008 - 12:33 am
#

labāk mazliet ruma. rums ir foršāks un aromātiskāks utt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]komeeta_naak
date: Dec. 1., 2008 - 02:19 am
#

arī nemīļoju, tikai 80% strohu. to tējkaroti jāliek, vai?

Atbildēt | Iepriekšējais


bredoto

from: [info]bredoto
date: Dec. 1., 2008 - 10:11 am
#

Pussaldais sarkanvīns
Medus
Ķiršu sīrups
Kanēlis (standziņas)
Krustnagliņas
Apelsīns, citrons, mandarīni
* 50 g Rums, vai brendijs (var arī nelikt)

Kā jau vienmēr, aug\lus sagriež, ieloiek katlā kopā ar garšvielām, pārlej ar vīnu, silda (un točna nedrīkst uzvārīt).
Kad nāk gatavs, izkausē +/- 2 tējkarotes medus, pielej apm 50g ķiršu sīrupa.
Kad ir ļoti silts, bet vēl nevārās, vīnu noņem no uguns, pievieno brendiju / vai rumu.
Lai izdodas :).

Atbildēt | Diskusija


from: [info]komeeta_naak
date: Dec. 1., 2008 - 10:38 pm
#

merci :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]petro
date: Dec. 1., 2008 - 10:51 am
#

Recepti neteikšu bet pateikšu ko citu.
Spirta vārīšanās t=78.4°C. Tas nozīmē, ka karsējot, ja negrib pazaudēt grādus nevajadzētu uzkarsēt vairāk par 78, bet drošāk 77 vai vispār 75°C

Atbildēt