manliekas, ka jāvadās pēc garšas īpašībām - nu saluši āboli ir ļoti garšīgi, bet salušiem kartupeļiem ir pretīgi salkana garša... nedomāju, ka no apsalšanas veidojas kkāda inde vai kas tamlīdzīgs :)
mhm, kancerogēnas vielas, piemēram, ir arī ceptos kartupeļos (un ceptos ēdienos vispār), kā arī tās izplatās kūpinot smaržkociņus utt. utjpr. manliekas, ka nav vērts par to daudz domāt vismaz šādu lietu aspektā. bez tam, lai tur kkas aktivizētos ir jāēd ilgi, ilgi, ilgi, daudz, daudz, daudz un tikai, tikai, tikai tas, kas tās vielas aktivizē. + nevaru iedomāties kāpēc salušiem dārzeņiem būtu jāaktivizē kancerogēnās šūnas. tad jau nevarētu lietot uzturā saldētus dārzeņus. jo tie salušie tak sasalst un vnk ātri atsalst un tas ietekmē garšu, bet saldētie tiek sasaldēti un atsalst tikai tad, kad tos taisās močīt uz pannas vai katlā. salušus kartupeļus, piemēram, drīkst izmantot cietes ražošanā, tad jau sanāk, ka kartupeļu ciete (kas ir cepamā pulvera sastāvdaļa) arī aktivizē tās sasodītās šūnas... nez, nez...
Ak nu parādiet man kauut vienu produktu, kas noteiktā stadijā pēc Es standartiem nesāk ražot kancerogēnās vielas! Tas jau gk atkarīgs no to izcelšanās un ķīmijām, ne?
ā nu vēl ko es zinu ir tas, ka pēc apsalšanas zūd daļa vitamīnu. diezgan liela daļa. nu, piemēram, mežrozīšu augļi tējai jāpaspēj savākt līdz salnām, jo apsalstot tie zaudē krietnu daudzumu no vitamīniem un ārstnieciskajām vielām, bet enīvei, tos vēl var izmantot.
vispār nē. tiek zaudēta daļa vitamīnu un vispār jāskatās par kādiem vitamīniem/ārstnieciskajām vielām ir runa. nu kā ar zāļu tējām - daži augi ir jāvāra vairākas minūtes, lai novārījums iegūtu ārstnieciskas īpašības. daži tikai uz pāris minūtēm jāaplej ar karstu ūdeni utt. vārītos dārzeņus vitamīna zudums, piemēram, ir mazāks – 50 % nekā sautētos – 80%. ceptos, protams, daudz lielāks. vitamīni zūd arī vnk uzglabājot augu valsts produktus - vīstot, gaismas ietekmē utt.
from:
kaplacis
date: Okt. 3., 2008 - 03:12 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from:
shelly
date: Okt. 3., 2008 - 03:18 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
inese_tk
date: Okt. 3., 2008 - 03:12 pm
#
nu saluši āboli ir ļoti garšīgi, bet salušiem kartupeļiem ir pretīgi salkana garša...
nedomāju, ka no apsalšanas veidojas kkāda inde vai kas tamlīdzīgs :)
Atbildēt
from:
gary_crant
date: Okt. 3., 2008 - 03:15 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from:
inese_tk
date: Okt. 3., 2008 - 03:25 pm
#
manliekas, ka nav vērts par to daudz domāt vismaz šādu lietu aspektā. bez tam, lai tur kkas aktivizētos ir jāēd ilgi, ilgi, ilgi, daudz, daudz, daudz un tikai, tikai, tikai tas, kas tās vielas aktivizē.
+ nevaru iedomāties kāpēc salušiem dārzeņiem būtu jāaktivizē kancerogēnās šūnas. tad jau nevarētu lietot uzturā saldētus dārzeņus. jo tie salušie tak sasalst un vnk ātri atsalst un tas ietekmē garšu, bet saldētie tiek sasaldēti un atsalst tikai tad, kad tos taisās močīt uz pannas vai katlā.
salušus kartupeļus, piemēram, drīkst izmantot cietes ražošanā, tad jau sanāk, ka kartupeļu ciete (kas ir cepamā pulvera sastāvdaļa) arī aktivizē tās sasodītās šūnas...
nez, nez...
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
bredoto
date: Okt. 3., 2008 - 03:31 pm
#
Tas jau gk atkarīgs no to izcelšanās un ķīmijām, ne?
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
gary_crant
date: Okt. 3., 2008 - 06:09 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
laboratorija
date: Okt. 3., 2008 - 03:29 pm
#
Atbildēt | Diskusija
sileens
from: anonīmiķis
date: Okt. 3., 2008 - 05:25 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
inese_tk
date: Okt. 3., 2008 - 03:34 pm
#
nu, piemēram, mežrozīšu augļi tējai jāpaspēj savākt līdz salnām, jo apsalstot tie zaudē krietnu daudzumu no vitamīniem un ārstnieciskajām vielām, bet enīvei, tos vēl var izmantot.
Atbildēt
from:
maruta
date: Okt. 3., 2008 - 03:56 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from:
inese_tk
date: Okt. 3., 2008 - 04:09 pm
#
tiek zaudēta daļa vitamīnu un vispār jāskatās par kādiem vitamīniem/ārstnieciskajām vielām ir runa. nu kā ar zāļu tējām - daži augi ir jāvāra vairākas minūtes, lai novārījums iegūtu ārstnieciskas īpašības. daži tikai uz pāris minūtēm jāaplej ar karstu ūdeni utt.
vārītos dārzeņus vitamīna zudums, piemēram, ir mazāks – 50 % nekā sautētos – 80%. ceptos, protams, daudz lielāks. vitamīni zūd arī vnk uzglabājot augu valsts produktus - vīstot, gaismas ietekmē utt.
Atbildēt | Iepriekšējais