« previous entry | next entry »
Okt. 3., 2008 | 03:07 pm
posted by: snif in pajautaa

vai drīkst uzturā lietot dārzeņus un sēnes, kas pārcietuši pirmās rudens salnas?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {12}

.

from: [info]kaplacis
date: Okt. 3., 2008 - 03:12 pm
#

manuprāt, tas nebūtu godīgi pret sēnēm, kas jau tik daudz izcietušas

Atbildēt | Diskusija


Shelly

from: [info]shelly
date: Okt. 3., 2008 - 03:18 pm
#

Bravo! :))

Atbildēt | Iepriekšējais


*

from: [info]inese_tk
date: Okt. 3., 2008 - 03:12 pm
#

manliekas, ka jāvadās pēc garšas īpašībām -
nu saluši āboli ir ļoti garšīgi, bet salušiem kartupeļiem ir pretīgi salkana garša...
nedomāju, ka no apsalšanas veidojas kkāda inde vai kas tamlīdzīgs :)

Atbildēt


_____

from: [info]gary_crant
date: Okt. 3., 2008 - 03:15 pm
#

it kā no viņiem aktivizējoties kancerogēnās šūnas

Atbildēt | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Okt. 3., 2008 - 03:25 pm
#

mhm, kancerogēnas vielas, piemēram, ir arī ceptos kartupeļos (un ceptos ēdienos vispār), kā arī tās izplatās kūpinot smaržkociņus utt. utjpr.
manliekas, ka nav vērts par to daudz domāt vismaz šādu lietu aspektā. bez tam, lai tur kkas aktivizētos ir jāēd ilgi, ilgi, ilgi, daudz, daudz, daudz un tikai, tikai, tikai tas, kas tās vielas aktivizē.
+ nevaru iedomāties kāpēc salušiem dārzeņiem būtu jāaktivizē kancerogēnās šūnas. tad jau nevarētu lietot uzturā saldētus dārzeņus. jo tie salušie tak sasalst un vnk ātri atsalst un tas ietekmē garšu, bet saldētie tiek sasaldēti un atsalst tikai tad, kad tos taisās močīt uz pannas vai katlā.
salušus kartupeļus, piemēram, drīkst izmantot cietes ražošanā, tad jau sanāk, ka kartupeļu ciete (kas ir cepamā pulvera sastāvdaļa) arī aktivizē tās sasodītās šūnas...
nez, nez...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


bredoto

from: [info]bredoto
date: Okt. 3., 2008 - 03:31 pm
#

Ak nu parādiet man kauut vienu produktu, kas noteiktā stadijā pēc Es standartiem nesāk ražot kancerogēnās vielas!
Tas jau gk atkarīgs no to izcelšanās un ķīmijām, ne?

Atbildēt | Iepriekšējais


_____

from: [info]gary_crant
date: Okt. 3., 2008 - 06:09 pm
#

mēs pajokojām

Atbildēt | Iepriekšējais


‮‮

from: [info]laboratorija
date: Okt. 3., 2008 - 03:29 pm
#

nē, tas ir nelegāli!

Atbildēt | Diskusija


sileens

from: anonīmiķis
date: Okt. 3., 2008 - 05:25 pm
#

+1

Atbildēt | Iepriekšējais


*

from: [info]inese_tk
date: Okt. 3., 2008 - 03:34 pm
#

ā nu vēl ko es zinu ir tas, ka pēc apsalšanas zūd daļa vitamīnu. diezgan liela daļa.
nu, piemēram, mežrozīšu augļi tējai jāpaspēj savākt līdz salnām, jo apsalstot tie zaudē krietnu daudzumu no vitamīniem un ārstnieciskajām vielām, bet enīvei, tos vēl var izmantot.

Atbildēt


Mirkli, tu esi skaists!  Jel kavējies!

from: [info]maruta
date: Okt. 3., 2008 - 03:56 pm
#

a pēc vārīšanas tāpat visi produkti nezaudē savus vitamīnus utt?

Atbildēt | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Okt. 3., 2008 - 04:09 pm
#

vispār nē.
tiek zaudēta daļa vitamīnu un vispār jāskatās par kādiem vitamīniem/ārstnieciskajām vielām ir runa. nu kā ar zāļu tējām - daži augi ir jāvāra vairākas minūtes, lai novārījums iegūtu ārstnieciskas īpašības. daži tikai uz pāris minūtēm jāaplej ar karstu ūdeni utt.
vārītos dārzeņus vitamīna zudums, piemēram, ir mazāks – 50 % nekā sautētos – 80%. ceptos, protams, daudz lielāks. vitamīni zūd arī vnk uzglabājot augu valsts produktus - vīstot, gaismas ietekmē utt.

Atbildēt | Iepriekšējais