vispār nē. tiek zaudēta daļa vitamīnu un vispār jāskatās par kādiem vitamīniem/ārstnieciskajām vielām ir runa. nu kā ar zāļu tējām - daži augi ir jāvāra vairākas minūtes, lai novārījums iegūtu ārstnieciskas īpašības. daži tikai uz pāris minūtēm jāaplej ar karstu ūdeni utt. vārītos dārzeņus vitamīna zudums, piemēram, ir mazāks – 50 % nekā sautētos – 80%. ceptos, protams, daudz lielāks. vitamīni zūd arī vnk uzglabājot augu valsts produktus - vīstot, gaismas ietekmē utt.
from: maruta
date: Okt. 3., 2008 - 03:56 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: inese_tk
date: Okt. 3., 2008 - 04:09 pm
#
tiek zaudēta daļa vitamīnu un vispār jāskatās par kādiem vitamīniem/ārstnieciskajām vielām ir runa. nu kā ar zāļu tējām - daži augi ir jāvāra vairākas minūtes, lai novārījums iegūtu ārstnieciskas īpašības. daži tikai uz pāris minūtēm jāaplej ar karstu ūdeni utt.
vārītos dārzeņus vitamīna zudums, piemēram, ir mazāks – 50 % nekā sautētos – 80%. ceptos, protams, daudz lielāks. vitamīni zūd arī vnk uzglabājot augu valsts produktus - vīstot, gaismas ietekmē utt.
Atbildēt | Iepriekšējais