« previous entry | next entry »
Okt. 3., 2008 | 03:07 pm
posted by: snif in pajautaa

vai drīkst uzturā lietot dārzeņus un sēnes, kas pārcietuši pirmās rudens salnas?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {12}

Mirkli, tu esi skaists!  Jel kavējies!

from: [info]maruta
date: Okt. 3., 2008 - 03:56 pm
#

a pēc vārīšanas tāpat visi produkti nezaudē savus vitamīnus utt?

Atbildēt | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Okt. 3., 2008 - 04:09 pm
#

vispār nē.
tiek zaudēta daļa vitamīnu un vispār jāskatās par kādiem vitamīniem/ārstnieciskajām vielām ir runa. nu kā ar zāļu tējām - daži augi ir jāvāra vairākas minūtes, lai novārījums iegūtu ārstnieciskas īpašības. daži tikai uz pāris minūtēm jāaplej ar karstu ūdeni utt.
vārītos dārzeņus vitamīna zudums, piemēram, ir mazāks – 50 % nekā sautētos – 80%. ceptos, protams, daudz lielāks. vitamīni zūd arī vnk uzglabājot augu valsts produktus - vīstot, gaismas ietekmē utt.

Atbildēt | Iepriekšējais