suši

« previous entry | next entry »
Mar. 2., 2007 | 04:02 pm
posted by: aspirins in pajautaa

kā pagatavot suši mājas apstākļos?
ir mēģināts?
varbūt varat padalīties ar kādu labu recepti un gatavošanas viltībām?
gribētu pamēģināt, bet receptēs viss tik sarežģīti uzrakstīts, ka neko nesaprast!

iepriekš jau tencinu! :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {12}

nxn

from: [info]nxn
date: Mar. 2., 2007 - 04:04 pm
#

es nesen gatavoju no tā RIMI nopērkama komplekta. imho pirmajai reizei tas ir ideāls. tur arī uzrakstīts uz pakas, kas jāpiepērk klāt, un rezultāts bija fantastisks!!
pats process aprakstīts pa soļiem, iekšā viss sadozēts cik vajag.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]marga
date: Mar. 2., 2007 - 04:08 pm
#

cik tāds komplekts maxā un kādam daudzumam tur pietiek?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


nxn

from: [info]nxn
date: Mar. 2., 2007 - 04:10 pm
#

man to komplektu uzdāvināja. man liekas, ka ap 5-6 latiem. tur pietiek 2 personām ļoti labi (nu, mums 2 sievietēm bija par daudz) paēst, bet kādām 4 tā drusku iekost.
un tur vēl par kādiem 2 latiem japiepērk pa bikiņam lasis, garneles, gurķis, avokado, majonēze.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]aspirins
date: Mar. 2., 2007 - 04:38 pm
#

ō, milzu paldies!
tiešām noderīga informācija :))
man tieši, kā reiz , 2 personām arī vajag!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


nxn

from: [info]nxn
date: Mar. 2., 2007 - 04:41 pm
#

un tas gatavošanas process ar ir inčīgs, kopā pavisam jautri :)))
iesaku laicīgi novārīt rīsus, viniem ir jāatdziest (nedari ka es- ātruma izvilku tikai 1 rīsu paku, otru neievērojot, otru nācās zem auksta ūdens dzesēt, bet nekas, sanaca ;))

Atbildēt | Iepriekšējais


nxn

from: [info]nxn
date: Mar. 2., 2007 - 04:42 pm
#

un vel iesaku katru to desu griezt 8 gabalinos (instrukcija teikts 6-8, mēs griezām 6), jo citādak tos gabalus nevar lāgā mutē iebāzt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]aspirins
date: Mar. 2., 2007 - 04:56 pm
#

nu, super!
paldies! :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Rinalds Kārkliņš

from: [info]sb
date: Mar. 3., 2007 - 01:04 am
#

vajag sušī rīsus kuri ir jāizvāra un jāaplaista ar rīsu etiķi
vajag to tur caur kuru uztin un Yaki Nori lapas
un tad attiecīgi jāizvēlas vai vēlies taisīt tādu sušī kur viss pildījums iekšpusē, jeb rīsi no ārpuses.

galvenais ir pareizi satīti ;)

filadelfija maki

filadelfijas siersi + lasis + gurķis - rīsi no ārpuses

sake maki

avokado + lasis - rīsi iekšpusē sušī loka 3stūra formā

maguar maki

gurķis + tuncis - rīsi iekšpusē

jasai maki

paprika + avokado + gurķis - salātlapas galos un rīsi no ārpuses

tori maki

vistas fileja + paprika - rīsi no iekšpuses 3 gabali ar spiciem galiņiem

kalifornija maki

avokado + krabju nūjiņas + garneles + gurķis - no ārpuses apkaisa ar ikriem un rīsi no ārpuses


pie sušī dod klāt wasabi, kas ir kautkas līdzīgs mārutkiem kuru pagatavo no wasabi pulvera atšķaidot 1/2 uz 1/2 ar ūdeni

un ingveru

pie visiem sušī kuri satur kautkādus zivjveidīgus izstrādājumus piegriež citronu klāt..

un

vēl vajag sojas mērci, kuru iesaku nepirkt defulto, jo tās ir sāļas, ja vien tev negaršo sāļi sušī


ak jā.. sušī pasniedz uz kantainiem šķīvjiem..

Atbildēt | Diskusija


Rinalds Kārkliņš

from: [info]sb
date: Mar. 3., 2007 - 01:05 am
#

1 porcija = 8 sušī gabaliņi
izņemot jasai kur ir 10..

Atbildēt | Iepriekšējais


Šugā faiv

from: [info]morraa
date: Mar. 4., 2007 - 07:11 am
#

Cik saprotu, runa iet par makidzusi - tiem, kas ir no "desām".
Rīsus var ņemt jebkādus, jānovāra, ļoti kārtīgi jānokāš ūdens, atsevišķā traukā jāsamaisa rīsu etiķis ar cukuru vienādās proporcijās un jāielej tā masa rīsos, jāsamaisa. Ir svarīgi neieliet pa daudz. Vienam vārītu rīsu kilogramam pietiek vienas ētiķa+cukura pilnas ēdamkarotes, varbūt biškiņ vairāk. Atdzesēt rīsus nevajag. Es pat teiktu - nedrīkst, jo no atdzesētiem būs grūti sataisīt vajadzīgo formu.
Tālāk ir tehnikas lieta - nori (jūraskāpostu) lapai virsū malā liec vajadzīgo pildījumu, pārējo kāposta lapu uzmanīgi parklāj ar relatīvi plānu un vienmērīgu rīsu kārtu, pretējo pildījumam malu atstāj bez rīsiem apmēram 2 centimetru platumā.
Tad to visu ierullē desiņā, sākot ar pildījuma pusi, lietojot vislabāk bambusa paklājuņu. Atstāj tur iekšā pāris minūtes ilgi.
Tad ņem ārā, sagriez ar platu un asu nazi (ja nebūs ass, saplēsīs) tik daudz gabalos cik vajag.
Atsevišķā trauciņā samaisi wasabi ar sojas mērci un ēd makidzusi, paslapinot sanākušajā mērcē katru.

Atbildēt | Diskusija


Šugā faiv

from: [info]morraa
date: Mar. 4., 2007 - 09:33 am
#

Vēl viena recepte - visi komponenti tie paši, tikai rīsus ir jāuzklāj uz resna celofāna gabala (var lietot arī plānāku, bet apakšā noteikti jāliek bambusa paklājiņum ar ko sarullēt), kuram virsū jāliek norī un malā pildījumu. Pirms liek rīsus uz celofāna, uz celofāna var izkaisīt sezama sēkliņas, jūrasežu ikrus, etc... kas prātā ienāk.
No viltībām, ja tās tā var nosaukt:
rīsiem, kad liec tos makos iekšā jābūt sausiem (ne pārāk mitriem) un karstiem.
nazis jābūt ļoti ass un sauss. Kad griez, var noslaucīt nazi pēc katra grieziena, ja rīsi līp klāt.
etiķi ar cukuru nevajag pārdozēt, bet nevajag arī pa maz
sāli nav jālieto vispār kā tādu, nepieciešamo sāļumu dos sojas mērce ar vasabī, arī vārot rīsus, tie nav jāsāla
vārot rīsus, labāk ieliet pēc iespējas vairāk ūdens, tad rīsi sanāk smukāki
ja gatavo vasabī no pulvera, var lietot siltu ūdeni, tad sanāk asāk un gardāk

Atbildēt | Iepriekšējais


Šugā faiv

from: [info]morraa
date: Mar. 4., 2007 - 09:41 am
#

Par pasniegšanu:
ir labs tonis pasniegt jebkādus sušī uz griežamā dēļa, jeb uz kantaina gandrīz plakana trauka.
Uz tā paša dēļa liek nedaudz vasabī, marinētu ingveru, ja ir vairāki susī veidi it īpaši. Klāt ir nepieciešams individuāls trauciņš sojas mērcei, kur liek vasabī no lielā trauka un samaisa. Ingveru varētu ēst pēc katra susī veida, bet nu daudziem viņš negaršo.
Ēdot nav smuki ņemt rokās to dēli, uz kura guļ susī, bet ir tīri normāli ņemt rokā trauciņu ar mērci.
Ēdot nigirī susī itkā skaitoties smuki noņemt zivi nost, iemērcēt to mērcē, apēst un tad ēs rīsus, kas paliek.

Atbildēt | Iepriekšējais