suši
« previous entry | next entry »
Mar. 2., 2007 | 04:02 pm
posted by: aspirins in pajautaa
kā pagatavot suši mājas apstākļos?
ir mēģināts?
varbūt varat padalīties ar kādu labu recepti un gatavošanas viltībām?
gribētu pamēģināt, bet receptēs viss tik sarežģīti uzrakstīts, ka neko nesaprast!
iepriekš jau tencinu! :)
ir mēģināts?
varbūt varat padalīties ar kādu labu recepti un gatavošanas viltībām?
gribētu pamēģināt, bet receptēs viss tik sarežģīti uzrakstīts, ka neko nesaprast!
iepriekš jau tencinu! :)
from:
nxn
date: Mar. 2., 2007 - 04:04 pm
#
pats process aprakstīts pa soļiem, iekšā viss sadozēts cik vajag.
Atbildēt | Diskusija
from:
marga
date: Mar. 2., 2007 - 04:08 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
nxn
date: Mar. 2., 2007 - 04:10 pm
#
un tur vēl par kādiem 2 latiem japiepērk pa bikiņam lasis, garneles, gurķis, avokado, majonēze.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
aspirins
date: Mar. 2., 2007 - 04:38 pm
#
tiešām noderīga informācija :))
man tieši, kā reiz , 2 personām arī vajag!
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
nxn
date: Mar. 2., 2007 - 04:41 pm
#
iesaku laicīgi novārīt rīsus, viniem ir jāatdziest (nedari ka es- ātruma izvilku tikai 1 rīsu paku, otru neievērojot, otru nācās zem auksta ūdens dzesēt, bet nekas, sanaca ;))
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
nxn
date: Mar. 2., 2007 - 04:42 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
aspirins
date: Mar. 2., 2007 - 04:56 pm
#
paldies! :)
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
sb
date: Mar. 3., 2007 - 01:04 am
#
vajag to tur caur kuru uztin un Yaki Nori lapas
un tad attiecīgi jāizvēlas vai vēlies taisīt tādu sušī kur viss pildījums iekšpusē, jeb rīsi no ārpuses.
galvenais ir pareizi satīti ;)
filadelfija maki
filadelfijas siersi + lasis + gurķis - rīsi no ārpuses
sake maki
avokado + lasis - rīsi iekšpusē sušī loka 3stūra formā
maguar maki
gurķis + tuncis - rīsi iekšpusē
jasai maki
paprika + avokado + gurķis - salātlapas galos un rīsi no ārpuses
tori maki
vistas fileja + paprika - rīsi no iekšpuses 3 gabali ar spiciem galiņiem
kalifornija maki
avokado + krabju nūjiņas + garneles + gurķis - no ārpuses apkaisa ar ikriem un rīsi no ārpuses
pie sušī dod klāt wasabi, kas ir kautkas līdzīgs mārutkiem kuru pagatavo no wasabi pulvera atšķaidot 1/2 uz 1/2 ar ūdeni
un ingveru
pie visiem sušī kuri satur kautkādus zivjveidīgus izstrādājumus piegriež citronu klāt..
un
vēl vajag sojas mērci, kuru iesaku nepirkt defulto, jo tās ir sāļas, ja vien tev negaršo sāļi sušī
ak jā.. sušī pasniedz uz kantainiem šķīvjiem..
Atbildēt | Diskusija
from:
sb
date: Mar. 3., 2007 - 01:05 am
#
izņemot jasai kur ir 10..
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
morraa
date: Mar. 4., 2007 - 07:11 am
#
Rīsus var ņemt jebkādus, jānovāra, ļoti kārtīgi jānokāš ūdens, atsevišķā traukā jāsamaisa rīsu etiķis ar cukuru vienādās proporcijās un jāielej tā masa rīsos, jāsamaisa. Ir svarīgi neieliet pa daudz. Vienam vārītu rīsu kilogramam pietiek vienas ētiķa+cukura pilnas ēdamkarotes, varbūt biškiņ vairāk. Atdzesēt rīsus nevajag. Es pat teiktu - nedrīkst, jo no atdzesētiem būs grūti sataisīt vajadzīgo formu.
Tālāk ir tehnikas lieta - nori (jūraskāpostu) lapai virsū malā liec vajadzīgo pildījumu, pārējo kāposta lapu uzmanīgi parklāj ar relatīvi plānu un vienmērīgu rīsu kārtu, pretējo pildījumam malu atstāj bez rīsiem apmēram 2 centimetru platumā.
Tad to visu ierullē desiņā, sākot ar pildījuma pusi, lietojot vislabāk bambusa paklājuņu. Atstāj tur iekšā pāris minūtes ilgi.
Tad ņem ārā, sagriez ar platu un asu nazi (ja nebūs ass, saplēsīs) tik daudz gabalos cik vajag.
Atsevišķā trauciņā samaisi wasabi ar sojas mērci un ēd makidzusi, paslapinot sanākušajā mērcē katru.
Atbildēt | Diskusija
from:
morraa
date: Mar. 4., 2007 - 09:33 am
#
No viltībām, ja tās tā var nosaukt:
rīsiem, kad liec tos makos iekšā jābūt sausiem (ne pārāk mitriem) un karstiem.
nazis jābūt ļoti ass un sauss. Kad griez, var noslaucīt nazi pēc katra grieziena, ja rīsi līp klāt.
etiķi ar cukuru nevajag pārdozēt, bet nevajag arī pa maz
sāli nav jālieto vispār kā tādu, nepieciešamo sāļumu dos sojas mērce ar vasabī, arī vārot rīsus, tie nav jāsāla
vārot rīsus, labāk ieliet pēc iespējas vairāk ūdens, tad rīsi sanāk smukāki
ja gatavo vasabī no pulvera, var lietot siltu ūdeni, tad sanāk asāk un gardāk
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
morraa
date: Mar. 4., 2007 - 09:41 am
#
ir labs tonis pasniegt jebkādus sušī uz griežamā dēļa, jeb uz kantaina gandrīz plakana trauka.
Uz tā paša dēļa liek nedaudz vasabī, marinētu ingveru, ja ir vairāki susī veidi it īpaši. Klāt ir nepieciešams individuāls trauciņš sojas mērcei, kur liek vasabī no lielā trauka un samaisa. Ingveru varētu ēst pēc katra susī veida, bet nu daudziem viņš negaršo.
Ēdot nav smuki ņemt rokās to dēli, uz kura guļ susī, bet ir tīri normāli ņemt rokā trauciņu ar mērci.
Ēdot nigirī susī itkā skaitoties smuki noņemt zivi nost, iemērcēt to mērcē, apēst un tad ēs rīsus, kas paliek.
Atbildēt | Iepriekšējais