morraa

Mar. 4., 2007 | 07:11 am
No:: morraa

Cik saprotu, runa iet par makidzusi - tiem, kas ir no "desām".
Rīsus var ņemt jebkādus, jānovāra, ļoti kārtīgi jānokāš ūdens, atsevišķā traukā jāsamaisa rīsu etiķis ar cukuru vienādās proporcijās un jāielej tā masa rīsos, jāsamaisa. Ir svarīgi neieliet pa daudz. Vienam vārītu rīsu kilogramam pietiek vienas ētiķa+cukura pilnas ēdamkarotes, varbūt biškiņ vairāk. Atdzesēt rīsus nevajag. Es pat teiktu - nedrīkst, jo no atdzesētiem būs grūti sataisīt vajadzīgo formu.
Tālāk ir tehnikas lieta - nori (jūraskāpostu) lapai virsū malā liec vajadzīgo pildījumu, pārējo kāposta lapu uzmanīgi parklāj ar relatīvi plānu un vienmērīgu rīsu kārtu, pretējo pildījumam malu atstāj bez rīsiem apmēram 2 centimetru platumā.
Tad to visu ierullē desiņā, sākot ar pildījuma pusi, lietojot vislabāk bambusa paklājuņu. Atstāj tur iekšā pāris minūtes ilgi.
Tad ņem ārā, sagriez ar platu un asu nazi (ja nebūs ass, saplēsīs) tik daudz gabalos cik vajag.
Atsevišķā trauciņā samaisi wasabi ar sojas mērci un ēd makidzusi, paslapinot sanākušajā mērcē katru.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: