« previous entry | next entry »
Maijs. 28., 2006 | 04:28 pm
posted by: recepte in pajautaa

pirmo reizi mūžā piemeklējis kaut kas ilglaicīgi depresijas-veidīgs, moka jau nepilnu mēnesi tāpēc uz pavasara noguruma vien norakstīt nevar. nopietni - kā no tāda zvēra paša spēkiem vaļā tikt, ja pat nav nojauta kas par iemeslu tam visam? (nu negribas pie visādiem psihologiem iet. un ietekumi gRieZzzt VēNaZzz arī neinteresē)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {15}

neziniitis

from: [info]neziniitis
date: Maijs. 28., 2006 - 04:46 pm
#

Man tā bija kaut kas līdzīgs vesalu gadu. To es saku, lai tu zinātu, ka nogaidīšana nelīdzēs. Tā īsumā īstenībā neko ieteikt nevar. Nu vienīgi darīt kaut ko, kas iedvesmo, meklēt iemeslu (nevis pārdomājot, bet lasot literatūru), nodarboties ar fiziskām aktivitātēm. Tātad - galvenais kaut ko darīt.

Atbildēt


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Maijs. 28., 2006 - 04:57 pm
#

Aga! Tas praktiski vienīgais-ja nepieciešams-piespied sevi kaut ko darīt. Ej ārā un staigā. Kāp vilcienā un brauc! Aizej uz galeriju. Nedomā vai gribas un vai vajag-dari!! Jo ātrāk sāksi, jo vieglāk tiksi no tā laukā. Mēnesis tas ir tikai pats sākums.
Jā-tiecies ar draugiem. UN-vairāk gaismas!! Vienmēr un visur, ja vien ir iespēja to ietekmēt. Nekādas 40 vatu spuldzes! Šis ir šķietami nenozīmīgs sīkums, bet ietekmē ļoti daudz.

Atbildēt


nedaudz par īsu

from: [info]eovina
date: Maijs. 28., 2006 - 05:00 pm
#

tiešām - daudz dari. viskautko
daba ir pats pats lielākais draugs.
un jau minētā gaisma, kā arī dažādas krāsas. uzvelc spilgti zaļu kreklu.
dari vienalga ko, kas tev liktu "burzīties" apkārt.

Atbildēt


+

from: [info]slaucitajs667
date: Maijs. 28., 2006 - 05:24 pm
#

Jap. Domā par cilvēkiem, kuriem ir īstas problēmas, pastaigā pa slimnīcām, paskaties uz neārstējamiem bērniem, mirsošajiem. Tad tu, iespējams, sapratīsi, cik ļoti tev viss ir kārtībā. Varvūt atgrieīsies dzīvotprieks. Šis ieraksts arī liecina par to, ka tu sevi pārāk žēlo. Lūk, to gan nedari.

Atbildēt


CannibalSmith

from: [info]cannibalsmith
date: Maijs. 28., 2006 - 05:41 pm
#

1) Smags fizisks darbs vai trenažieru zāles apmeklēšana.
2) Kļūsti ticīga. Iesaku kaut ko no New Age.
3) Priecājies par mākoņiem, zvigznēm, mēnesi, viļņiem, vēju, utt.

Tomēr ir svarīgi atrast depresijas patiesos</a> iemeslus.

Atbildēt


atmiņas par domām

from: [info]teja
date: Maijs. 28., 2006 - 05:59 pm
#

var turēties sakārtojot galvā visu pa sīkiem nogriežņiem ar izmērāmu mērķi. teiksim tagad es mazgāšu veļu tikmēr padomāšu par to jautājumu, pēc tam stundu taisīšos, braukšu uz veikalu, meklēšu to un to.šādi dzīvot kamēr pāries. neviens nevar skumt mūžīgi. ja nav runa protams par klīnisko depresiju, kad nav iespējams nomazgāties, piecelties no gultas, runāt, veikt nekādus pienākumus, uzturēt jebkādas attiecības. tad ir jāvēršas pie psihoterapeita ar tiesībām izrakstīt zāles (psihoterapeita- psihiatra).
bet ja runa ir vienkārši par nepārejošām skumjām un apātiju, var sevi izsist no tā ārā aizejot pie psihoterapeita, kurš kaut kādā negaidītā veidā liek uz sevi paskatīties citādāk un piepeši ieraudzīt skumju un sāpju iemeslu, kā arī izmainīt domāšanu attiecībā uz šo iemeslu. tas ir noturīgāk, nākamreiz šī paša iemesla dēļ vairs tik smagi nebūs. nu nav viņi idioti, nav. ja arī tu esi par viņiem gudrāka un stilīgāka, viņi ir profesionāļi, amatnieki kas zina, kā saremontēt putekļusūcēju, tavu gļukaino psihi. un viņi neprasa atklāties visos jautājumos, tikai aktuālajā.tajā, par ko pats vēlies runāt.

Atbildēt


Lacy F

from: [info]panacea
date: Maijs. 28., 2006 - 06:13 pm
#

baigi kruta - beidzot ir kāds cilvēks, kas jūtas slikti, nevis tāpēc ka mamma salamāja, draugs pameta, parādos līdz ausīm u.t.t.u.t.j.p.

nu īstenībā jau tas galīgi nav kruta, jo tieši tad, ja cilvēks jūtas slikti BEZ iemesla - viss it kā kārtībā, bet skumīgi vislaik - vot tad jau var runāt par depresiju.

ieklausies sevī, paklausies, cik ilgi vēl esi gatavs/-a gaidīt/darīt, bet laikam jau aiziet pie kāda psihōdaktera būtu tas prātīgākais - tā saka - ja tur kkas nopietns slēpjas, tad labāk atklāt ātrāk, a ja nē - tad vismaz sirds mierīga, ka tas ir tikai ieildzis pavasara nogurums.

ai gess.

Atbildēt


from: anonīmiķis
date: Maijs. 28., 2006 - 07:08 pm
#

vitamiini + zhenshenjs + nootropils + qenziims q10 mega porcijaas + svaigs gaiss

Atbildēt


suspends

from: [info]suspends
date: Maijs. 28., 2006 - 07:33 pm
#

man depresija parasti ir uz pohaam peec 3diennieka :) tad meegjinu izguleeties, jo miegaa depresijas nav + njemot veeraa pieredzi, sev ieksheeji iegalvoju ka riit buus viss ok, jo diezgan ir mulkjiigi besiities par neko.
A ja ilgstosha depresija, nez, imho jaameegina atrast kautko taadu kas tevi maximaali ieinteresee un liek aizmirsties, kaads sen nerealizeets hobijs vai kautvai nolekt ar gumiju, par kuru peec tam domaasi visu dienu, nu kautkas taads, kas izsit tevi aaraa no esoshaas sliedes/situaacijas :)

Atbildēt | Diskusija


neziniitis

from: [info]neziniitis
date: Maijs. 28., 2006 - 08:48 pm
#

piebildei - ilgstošām depresijām miegs ir ļoooti kaitīgs.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: anonīmiķis
date: Maijs. 29., 2006 - 10:57 am
#

Spriežot pēc tava apraksta, tu nezini, kas ir depresija.

Atbildēt | Iepriekšējais


Agnese

from: [info]magic_raddish
date: Maijs. 28., 2006 - 09:28 pm
#

Lai arī psihiatrs liek justies labāk, viņš tomēr maksā ~15Ls par vienu reizi. Tad kad tev pazudīs jebkāda interese par apkarnotiekošo un pat problēmas liksies uzjautrinošas, vot tad var sākt domāt par ārstēšanos!!!

Atbildēt


Anneke

from: [info]anneke
date: Maijs. 28., 2006 - 11:47 pm
#

Pirmkārt, ģimenes ārsts. Depresijveidīgo mēdz ražot arī dažādas saslimšanas.

Atbildēt


from: [info]mikstmiesis
date: Maijs. 29., 2006 - 09:49 am
#

ja tam nav fizioloģiska izcelsme, tad lieliski palīdz apstākļu maiņa.

Atbildēt


lavendera

from: [info]lavendera
date: Maijs. 31., 2006 - 12:08 pm
#

KLASISKā (un tikai) homeopātija
vai
akupresūra

Abas palīdz ātri un efektīvi.

Atbildēt