« previous entry | next entry »
Maijs. 28., 2006 | 04:28 pm
posted by: recepte in pajautaa

pirmo reizi mūžā piemeklējis kaut kas ilglaicīgi depresijas-veidīgs, moka jau nepilnu mēnesi tāpēc uz pavasara noguruma vien norakstīt nevar. nopietni - kā no tāda zvēra paša spēkiem vaļā tikt, ja pat nav nojauta kas par iemeslu tam visam? (nu negribas pie visādiem psihologiem iet. un ietekumi gRieZzzt VēNaZzz arī neinteresē)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {15}

atmiņas par domām

from: [info]teja
date: Maijs. 28., 2006 - 05:59 pm
#

var turēties sakārtojot galvā visu pa sīkiem nogriežņiem ar izmērāmu mērķi. teiksim tagad es mazgāšu veļu tikmēr padomāšu par to jautājumu, pēc tam stundu taisīšos, braukšu uz veikalu, meklēšu to un to.šādi dzīvot kamēr pāries. neviens nevar skumt mūžīgi. ja nav runa protams par klīnisko depresiju, kad nav iespējams nomazgāties, piecelties no gultas, runāt, veikt nekādus pienākumus, uzturēt jebkādas attiecības. tad ir jāvēršas pie psihoterapeita ar tiesībām izrakstīt zāles (psihoterapeita- psihiatra).
bet ja runa ir vienkārši par nepārejošām skumjām un apātiju, var sevi izsist no tā ārā aizejot pie psihoterapeita, kurš kaut kādā negaidītā veidā liek uz sevi paskatīties citādāk un piepeši ieraudzīt skumju un sāpju iemeslu, kā arī izmainīt domāšanu attiecībā uz šo iemeslu. tas ir noturīgāk, nākamreiz šī paša iemesla dēļ vairs tik smagi nebūs. nu nav viņi idioti, nav. ja arī tu esi par viņiem gudrāka un stilīgāka, viņi ir profesionāļi, amatnieki kas zina, kā saremontēt putekļusūcēju, tavu gļukaino psihi. un viņi neprasa atklāties visos jautājumos, tikai aktuālajā.tajā, par ko pats vēlies runāt.

Atbildēt