pajautaa

« previous entry | next entry »
Jan. 26., 2023 | 12:23 am
posted by: ulvs in pajautaa

Sveiki, labvakar!  

Ir sanācis tā, ka man ļoti vajag jūsu palīdzību jautājumā par gabaldarba samaksu.  

Jūsuprāt, cik ir adekvāta samaksa būtu par vienas preces aprakstīšanu, apraksta tulkošanu 2 valodās (lai kopā ir 3) un šī satura pievienošanu mūzikas instrumentu veikala mājaslapā?

Šajā adresē var redzēt piemēru, kā izskatās viduvēji paveikts darbs. 

Satura pievienotāja darba pienākumi ir:

1) netā jāatrod preces foto (dažreiz vairāk par vienu);

2) jāatrod vai jāizdomā (50/50) preces apraksts un jāpārtulko 3 valodās: LV, ENG, RUS;

3) regulāri jāveic info uzkope, rediģējot aktuālitāti zaudējušos faktus (visbiežāk - jaunas cena) par precēm vai izņemot pašas preces, kā arī labojot kļūdainus aprakstus. 

4) gan jau vēl kaut kas, ko esmu piemirsis;


Ceru, ka kādam būs ideja, kā to aprēķināt vai vismaz, kādu samaksas apjomu pieteikt bosam. Vārdu sakot, cilvēks ir stadijā, kur viņam piedāvā, taču tagad saruna nonkākusi līdz samaksai par 1nu pievienotu lapu. Nevienam nav pat aptuvena nojausma... Atkārtošanai- mans galvenais jautājums augstāk. Paldies! 

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

ieraksts

from: [info]ieraksts
date: Jan. 26., 2023 - 03:46 am
#

akdies, tur neckplate ir iztulkots kā "kakla šķīvis" - tas pagaidām ir google translate līmenī vēl? es vienreiz tulkoju A&T Trade katalogu, 2014. gadā laikam, tur arī bija visādi brīnumi. bet viņi man maksāja vienkārši kā tulkotājam par standarta tekstu apjomu, tos produktus pievienoja kāds cits.

Atbildēt | Diskusija


Uzmanību, viss šeit lasāmais ir autora fantāzija.

from: [info]ulvs
date: Jan. 26., 2023 - 03:58 pm
#

Mheh, muzpro vienmēr ir dedzinājis tulkojumu ziņā. Krievu uzņēmums no Dpils. Un paldies par komentu

Atbildēt | Iepriekšējais


restart

from: [info]restart
date: Jan. 26., 2023 - 08:24 am
#

Gan jau, ka vari iedomāties, ka gribētu saņemt par tādu darbu mēnesī kā pilnas slodzes darbu. No tā tu vari izrēķināt, cik tu gribētu saņemt stundā. Savukārt parēķinot, cik daudz laika tev aizietu viena gabala paveikšanai, tu arī vari izrēķināt, cik par to prasīt.

Atbildēt | Diskusija


Uzmanību, viss šeit lasāmais ir autora fantāzija.

from: [info]ulvs
date: Jan. 26., 2023 - 04:01 pm
#

Labi punkti, tencinu!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]polija
date: Jan. 26., 2023 - 07:58 pm
#

Par stabillu ikmēneša darbu parasti sanāk, ka stundā maksā mazāk.. Jo nu, pirmkārt, produktivitāte - tu noteikti vari būt 100% produktīvs 1h dienā, bet vai 8h paveiksi x8 (jo īpaši darbā, kas nav konveijera tipa - apšaubāmi); 2) var maksāt mazāk par stabilitāti - teiksim darbs būs, alga arī būs katru darba dienu visas 8h un nav darba izpildītajam jāzīlē, pēc cik h viņam darbs beigsies..

Bet vispār - atrast internetā - tur nevar uzrauties uz kaut kādiem autortiesību pārkāpumiem?
Par tēmu - viss atkarīgs arī, cik dažādi tie produkti, ja par vienu tēmu, ko darba darītājs pārzina, ok, Ja random sfērās visādi spefifiski termini jāpiemeklē, tur var arī iestrēgt ar kaut kādiem tulkojumiem.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Uzmanību, viss šeit lasāmais ir autora fantāzija.

from: [info]ulvs
date: Jan. 26., 2023 - 08:46 pm
#

Esmu steigā, tāpēc šobrīd vien ātri uzjautāšu:

"Bet vispār - atrast internetā - tur nevar uzrauties uz kaut kādiem autortiesību pārkāpumiem?"

Par ko šie vārdi? Nesapratu tematiski

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Позитивный человек

from: [info]hmmm
date: Jan. 27., 2023 - 09:43 am
#

Par to preces apraksta atrašanu - ja to izdomā nevis Tu, bet paņem no cita veikala, tad var Tavam darba devējam kāds dusmīgs epasts no konkurentiem atnākt par autortiesību pārkāpumu (intelektuālā īpašuma zādzība?). Ja no ražotāja lapām jāķeksē info ārā, tad tas var vienk būt laikietilpīgi, bet vismaz drošāk, ka nepiesiesies.

Es skatītos tās izmaksas dienas vai nedēļas griezumā un cik vispār daudz šos aprakstus vajadzēs, kā jau te kolēģi minēja. Ja pasūtītājs pateiktu, ka vajadzēs aptuveni 100 precēm visu šo sagatavot, tad nu domā, cik laiku tas aizņemtu un cik gribētu par to saņemt - 200/500/1000, nedēļā vai mēnesī. Attiecīgi var piemest to laika patēriņu un izdalīt kopējo ciparu uz apjomu (par gab). Tad iezīmēsies kaut kādi EUR par noteiktu laika posmu, kas nepieciešams 1 aprakstam.

Ja no pasūtītaja nav skaidrs darba apjoms, tad var piedāvāt general cenu, piemēram, tur EUR 10 vai 20 par vienu aprakstu. Bet uzreriz piebilst, ka ja pasūtītājs dod vairākus, tad cena ies uz leju - cik ļoti, to nu katrā pasūtījumā jāskatās. Teiksim, līdz 10 aprakstiem viena cena par gab, līdz 30 aprakstiem jau -20% gabalcenai, utt.. To pricing jau pašam jāizdomā.

Par "apkopi" var piemērot kaut kādu ikmēneša tarifu papildus tām naudām, kas ir par aprakstu veidošanu - piemēram, EUR 50 vai 100, kas aptvers noteiktu darba apjomu. Ja sanāks darīt ārpus tā (tbvairāk), tad attiecīgi pasūtītājam tas izmaksātu vairāk, bet ja nebūs īpaši ko darīt, tad tāpat jāmaksā minimums.

Bet vispār šis izklausās pēc tāda mārketinga speciālista vai sociālo tīklu un interneta lapas satura veidotāja darba, kas attiecīgi nozarē būtu apmaksāts ar bruto 1100-1400 eur mēnesī par pilnu slodzi. Man šķiet, šī būtu salīdzināma vakance: https://www.cvmarket.lv/marketinga-specialists-e-riga-florinus-lv-sia-1574758

Atbildēt | Iepriekšējais


Позитивный человек

from: [info]hmmm
date: Jan. 27., 2023 - 09:26 am
#

Tur kāds nav padzēsis citu produktu aprakstus un liekus tagus :))

DAŽĀDI
Stīgas
Fender® USA 250 L niķelēts tērauds (.009-.042 mērinstrumenti)
Juridisks paziņojums
BRĪDINĀJUMS. Vēzis unReproduktīvais kaitējums — www.P65Warnings.ca.gov.
PIEDERUMI
Somiņa/soma
Nav
Iekļauti aksesuāri
div>
Nav

Atbildēt | Diskusija


ieraksts

from: [info]ieraksts
date: Jan. 27., 2023 - 11:19 am
#

man brīžiem šķiet, ka šos darbus veic kaut kādi puscaurkrituši filoloģijas studenti uz paģirām.
trust me, I know :D
bet nu mans perfekcionisms nekāda neļāva šādam sviestam iet cauri. piemēram, saskāros arī ar to, ka "valve amplifier", kas protams ir lampinieks - "lampu pastiprinātājs" bija iztulkots kā "vārstu pastiprinātājs" jo cilvēks vienkārši nepārzina specifiku, jo nav ģitārists.

Atbildēt | Iepriekšējais