Sviests kaut kāds jeb ar ko sviests atšķiras no sviesta?
« previous entry | next entry »
Nov. 30., 2022 | 11:29 am
posted by: aai in pajautaa
Ahoi,
Redzot, ka 200g sviesta paciņas cena veikalos uzkāpusi jau virs 3 ērām, es kkā aizdomājos, kā un vai atšķiras dažādu ražotāju sviesti?
Te domājot tieši par LV ražotājiem un to fasēto bezpiedevu (sāls, trifeles utt) 200g/180g/175g piedāvājumu, kas nopērkams lielveikalos.
Man sviesta gadījumā ļoti izteikti darbojas atlaides un tad iepērku vairāk, lai ir ilgākam laikam + saldētava, un man tad nav svarīgi, vai tas Baltais, Valmieras, Lazdonas, Smiltenes vai Cesvaines.
Redzot, ka 200g sviesta paciņas cena veikalos uzkāpusi jau virs 3 ērām, es kkā aizdomājos, kā un vai atšķiras dažādu ražotāju sviesti?
Te domājot tieši par LV ražotājiem un to fasēto bezpiedevu (sāls, trifeles utt) 200g/180g/175g piedāvājumu, kas nopērkams lielveikalos.
Man sviesta gadījumā ļoti izteikti darbojas atlaides un tad iepērku vairāk, lai ir ilgākam laikam + saldētava, un man tad nav svarīgi, vai tas Baltais, Valmieras, Lazdonas, Smiltenes vai Cesvaines.
from: antuanete
date: Nov. 30., 2022 - 11:41 am
#
Es nekādu būtisku atšķirību nejūtu, pērku to, kas ir lētākais tobrīd.
Atbildēt
from: gale
date: Nov. 30., 2022 - 11:45 am
#
Atbildēt
from: tati
date: Nov. 30., 2022 - 12:05 pm
#
Tagad itāļu sviestu var nopirkt principā par to pašu naudiņu - tas nav tik dzeltens, bet ir saldenāka garša, nesmird un nesmako.
Nav ne jausmas, ko sviesta ražošanas procesā letiņi sačakarē, bet izskatās, ka itāļi zina kā tās lietas darāmas, bet mums vēl jāmācās.
Atbildēt | Diskusija
from: vilibaldis
date: Nov. 30., 2022 - 12:12 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: tati
date: Nov. 30., 2022 - 12:17 pm
#
Esmu redzējusi kā laukos sviestu taisa - no govs pupa līdz sūkalainam sviesta pikucim. Esmu dziļi pārliecināta, ka tas ir procesa nemākuļošana vai kkādu PSRS standartu izmantošana, kas visu sačakarē.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: zazis
date: Nov. 30., 2022 - 12:48 pm
#
es arī bērnībā pašrocīgi izslaucu brūno govi un sakūlu sviestu, bet tie laiki ir beigušies.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: tati
date: Nov. 30., 2022 - 12:51 pm
#
Bet būsim reālistiski, nopirksi tirgū saldo krējumu, pastāvēsi pie miksera ilgāku laiku un sanāks ~tas pats kas agrāk. Un bez smirdīguma un skābuma, lai gan tas lops būs ēdis to pašo negaršīgo skābbarību.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: zazis
date: Nov. 30., 2022 - 01:03 pm
#
zinu tikai to, ka brūno govju vairs nav. raibo govju ģenētika ir sačakarēta līdz pakāpei, ka bez mākslīgās apsēklošanas pavairot viņas nav iespējams, jo skelets netur buļļa svaru. industriālos apstākļos tās baro ar nepiemērotu uzturu. viņas ražo 10x vairāk piena kā brūnās, piena sastāvs ir atšķirīgs, gan tauku, gan olbaltumvielu ziņā, nemaz nerunājot par ieguves un pārstrādes apstākļiem (nekur, ko esmu redzējis industriālos apmēros, netiek ievēroi visi noteikum, nedomāju, ka lopkopība ir izņēmums). pienā ir noteikts pieļaujamais strutu procents. kā lai šādi iegūts produkts būtu labs?
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: tati
date: Nov. 30., 2022 - 01:05 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: zazis
date: Nov. 30., 2022 - 01:06 pm
#
vegāns sviests ir 2x dārgāks, lai gan pašizmaksai jābūt daudz lētākai. vot tas ir reāli abidna.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: tati
date: Nov. 30., 2022 - 01:07 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: zazis
date: Nov. 30., 2022 - 01:13 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: tati
date: Nov. 30., 2022 - 01:14 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: zazis
date: Nov. 30., 2022 - 01:16 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: neraate
date: Dec. 1., 2022 - 01:10 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: zhora
date: Nov. 30., 2022 - 12:13 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: roncijs
date: Nov. 30., 2022 - 05:18 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: zhora
date: Nov. 30., 2022 - 09:47 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: neetiski
date: Dec. 1., 2022 - 10:56 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: gribejuaunu
date: Dec. 2., 2022 - 11:08 pm
#
Pēdīgajam tiešām bija mazāk putiņu jebšu piena olbaltumvielas un šķidrums.
Un, jo vairāk tīra tauka, jo sviestaināka garša, augstāka degšanas temperatūra, un ilgāks uzglabāšanas termiņš. Neesmu eksperimentu gan atkārtojusi kādus ~3 gadus.
Atbildēt | Diskusija
from: gribejuaunu
date: Dec. 2., 2022 - 11:10 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais