pajautaa

Sviests kaut kāds jeb ar ko sviests atšķiras no sviesta?

« previous entry | next entry »
Nov. 30., 2022 | 11:29 am
posted by: aai in pajautaa

Ahoi,

Redzot, ka 200g sviesta paciņas cena veikalos uzkāpusi jau virs 3 ērām, es kkā aizdomājos, kā un vai atšķiras dažādu ražotāju sviesti?
Te domājot tieši par LV ražotājiem un to fasēto bezpiedevu (sāls, trifeles utt) 200g/180g/175g piedāvājumu, kas nopērkams lielveikalos.
Man sviesta gadījumā ļoti izteikti darbojas atlaides un tad iepērku vairāk, lai ir ilgākam laikam + saldētava, un man tad nav svarīgi, vai tas Baltais, Valmieras, Lazdonas, Smiltenes vai Cesvaines.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {21}

gribēju jaunu/gribēju aunu, gribēju juaņu, Juhanu

from: [info]gribejuaunu
date: Dec. 2., 2022 - 11:08 pm
#

Ja pavisam godīgi, tad neteiktu, ka pēc garšas jūtu izteiktu atšķirību. Bet vienā jūķūb video dzirdēju, ka vairāk putiņu karsējot sviestu nozīmē sliktāku produkta kvalitāti, tāpēc uztaisīju savu eksperimentu ar diviem sviestiem atsevišķi - basic un kāda smalkāka.
Pēdīgajam tiešām bija mazāk putiņu jebšu piena olbaltumvielas un šķidrums.
Un, jo vairāk tīra tauka, jo sviestaināka garša, augstāka degšanas temperatūra, un ilgāks uzglabāšanas termiņš. Neesmu eksperimentu gan atkārtojusi kādus ~3 gadus.

Atbildēt | Diskusija


gribēju jaunu/gribēju aunu, gribēju juaņu, Juhanu

from: [info]gribejuaunu
date: Dec. 2., 2022 - 11:10 pm
#

Tas pirnspēdējais "sviestaināka garša" joprojām tādā pusnopietnā nozīmē, ņemot vērā manu sākotnēji minēto viedokli par garšas neatšķirībām.

Atbildēt | Iepriekšējais