latviešu virtuves noslēpumi
« previous entry | next entry »
Okt. 30., 2020 | 03:13 pm
mood: :)
music: The Bugle
posted by: neoplasm in pajautaa
kā jūsu saimniecībā tiek gatavotas cūku pupas?
interesē vārīšanas ilgums, metōdes, receptes un viss tāds :)
from: _re_
date: Okt. 30., 2020 - 07:10 pm
#
ēd ar krējumu, sāli un uzdzer kefīru. ja tādas nobriedušākas, tad ēdot nokož katrai galiņu un pupu izspiež no tās apvalka, jo tas ir pacietāks.
otrs modernāks - pupas nomizo pirms vārīšanas, arī katras pupas apvalku (pupām jābūt pietiekami svaigām), aplej ar karstu ūdeni un pēc tam tādas puszaļas,, kraukšķīgas ēd ar ko ienāk prātā.
citus veidus neesmu mēģinājusi
Atbildēt | Diskusija
from: aai
date: Okt. 30., 2020 - 07:43 pm
#
Dīvaini, bet es ar krējumu *nekad* neesmu ēdis, šķiet - vienmēr ar sviestu un sāli. Man pat ir savs rituāls - no novārītas pāksts izloba pupas, tad pa vienai paņem starp kreisās rokas pirkstiem - labajā rokā ir nazis. Tad ar naža galiņu paņem mazu sviesta piciņu, to tad "iemērc" sāls trauciņā, tad pupai ie/nogriež tādu kā cepurīti, nazi slidinot, to apsālīto sviesta piciņu iedabū pupā vai uz pupas, nazi izvelk un tad mutē iekšā... un repeat x 30
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: aai
date: Okt. 30., 2020 - 07:46 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: neoplasm
date: Okt. 30., 2020 - 07:58 pm
#
jā, sezōna beigusies, bet man bija aizķēries maišelis kaltētu cūku pupu, kuras atmiekšķēju un izvārīju. bija ok, bet galīgi nav tas. pat paštaisītais tzatziki situāciju neglāba. toties paldies par humusa ideju, atlikušais puskatls pupu varēs jautri diet blenderī :)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: neraate
date: Okt. 30., 2020 - 09:53 pm
#
Ja daudz to pupu vajag masu sasmalcināt - var stampāt, blenderēt, caur gaļasmašīnu izlaist, uz pannas apcep sīpolu, var rīvētu burkānu, var žāvētu gaļiņu vai speķi, galvenais smalki samalt, sajauc kopā, pilda veidnē un pacep cepeškrāsnī, ēd ar skābu krējumu, to manā bērnībā sauca par pupu kuģeli. Var nemizot, bet tad vajag vairākkārt pārmalt. Un jāskatās lai masa nav pārāk sausa, būs ciets un ne pārāk garšīgs, var ielikt vārītu kartupeļu gabaliņus, var atšķaidīt ar buljonu. Pa virsu var sieru vai rīvmaizi
Atbildēt | Iepriekšējais
from: _re_
date: Okt. 30., 2020 - 08:52 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: neoplasm
date: Okt. 30., 2020 - 07:53 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais