latviešu virtuves noslēpumi
« previous entry | next entry »
Okt. 30., 2020 | 03:13 pm
mood: :)
music: The Bugle
posted by: neoplasm in pajautaa
kā jūsu saimniecībā tiek gatavotas cūku pupas?
interesē vārīšanas ilgums, metōdes, receptes un viss tāds :)
from: neoplasm
date: Okt. 30., 2020 - 07:58 pm
#
jā, sezōna beigusies, bet man bija aizķēries maišelis kaltētu cūku pupu, kuras atmiekšķēju un izvārīju. bija ok, bet galīgi nav tas. pat paštaisītais tzatziki situāciju neglāba. toties paldies par humusa ideju, atlikušais puskatls pupu varēs jautri diet blenderī :)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: neraate
date: Okt. 30., 2020 - 09:53 pm
#
Ja daudz to pupu vajag masu sasmalcināt - var stampāt, blenderēt, caur gaļasmašīnu izlaist, uz pannas apcep sīpolu, var rīvētu burkānu, var žāvētu gaļiņu vai speķi, galvenais smalki samalt, sajauc kopā, pilda veidnē un pacep cepeškrāsnī, ēd ar skābu krējumu, to manā bērnībā sauca par pupu kuģeli. Var nemizot, bet tad vajag vairākkārt pārmalt. Un jāskatās lai masa nav pārāk sausa, būs ciets un ne pārāk garšīgs, var ielikt vārītu kartupeļu gabaliņus, var atšķaidīt ar buljonu. Pa virsu var sieru vai rīvmaizi
Atbildēt | Iepriekšējais