pajautaa

latviešu virtuves noslēpumi

« previous entry | next entry »
Okt. 30., 2020 | 03:13 pm
mood: :)
music: The Bugle
posted by: neoplasm in pajautaa

kā jūsu saimniecībā tiek gatavotas cūku pupas?
interesē vārīšanas ilgums, metōdes, receptes un viss tāds :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

porcelāna lellīte

from: [info]neraate
date: Okt. 30., 2020 - 09:53 pm
#

Sausas baigi ilgi jāvāra un ūdenim vajag ļoti daudz sāls. Es ēdu vienkārši ar sāli.

Ja daudz to pupu vajag masu sasmalcināt - var stampāt, blenderēt, caur gaļasmašīnu izlaist, uz pannas apcep sīpolu, var rīvētu burkānu, var žāvētu gaļiņu vai speķi, galvenais smalki samalt, sajauc kopā, pilda veidnē un pacep cepeškrāsnī, ēd ar skābu krējumu, to manā bērnībā sauca par pupu kuģeli. Var nemizot, bet tad vajag vairākkārt pārmalt. Un jāskatās lai masa nav pārāk sausa, būs ciets un ne pārāk garšīgs, var ielikt vārītu kartupeļu gabaliņus, var atšķaidīt ar buljonu. Pa virsu var sieru vai rīvmaizi

Atbildēt | Iepriekšējais