_re_

Okt. 30., 2020 | 07:10 pm
No:: _re_

tradicionālais veids - ar visām mizām lielā katlā, virsū verdošu ūdeni (lai nav tik ilgi jāgaida, kamēr liels katls sasildīsies, ātrāk ir tējkannā uzvārīt un uzliet virsū), kādu ēdamkaroti sāls un vāra, kamēr tik mīskstas kā garšo. kāda stunda jau paies, bet tas ļoti atkarīgs no katla lieluma un pupu gatavības (ja ir jau nedaudz pārgatavojušās, vārīsies ilgāk). jāuzmanās ar vāka likšanu virsū - ūdens ar putām mēdz skriet pāri, ir lillīgā tonī un var iekrāsot virsmas.
ēd ar krējumu, sāli un uzdzer kefīru. ja tādas nobriedušākas, tad ēdot nokož katrai galiņu un pupu izspiež no tās apvalka, jo tas ir pacietāks.

otrs modernāks - pupas nomizo pirms vārīšanas, arī katras pupas apvalku (pupām jābūt pietiekami svaigām), aplej ar karstu ūdeni un pēc tam tādas puszaļas,, kraukšķīgas ēd ar ko ienāk prātā.

citus veidus neesmu mēģinājusi

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: