pajautaa

« previous entry | next entry »
Mar. 27., 2019 | 06:18 am
posted by: putnupr in pajautaa

Ir kaut kur diezgan labi angļu valodas kursi cilvēkiem, kas angļu valodu it kā zina, bet grib mācēt labāk?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

باب

from: [info]dooora
date: Mar. 27., 2019 - 08:53 am
#

atzīšu, ka pārāk maz izmantoju tādu lj-cibas fīču kā atmiņas. pareizāk sakot, man tur ir atzīmēts tikai viens spožs ieraksts. zem atslēgas, dievmžēl, bet jūs jau draugos, vajadzētu redzēt:
http://klab.lv/users/gedimmteversion/108217.html

lūk, un izejot no šāda, ārpuskursīga, skatījuma, būtu svarīgi zināt, kurā punktā, līnijā, plaknē vai telpā konkrētais cilvēks acumirklī atrodas.

nesen uzzināju par šādu vietu: https://www.facebook.com/ValoduMaja/ – vēl tur neesmu bijis, taču pats dotu priekšroku neformālam valodu klubiņam, nevis aplicenzētiem kursiem.

ja valodu grib zināt labāk, tā ir jābrūķē. jāklausās, jārunā, jāraksta, jāzīmē.
tikko atcerējos, ka švāģerim tak ir sava Valodu darbnīca. gribēju pareklamēt, bet skatos, ka viņiem tagad tikai francene. anglene un latviešu valoda acīmredzot noliktas slīpajā režīmā.

Atbildēt | Diskusija


putnupr

from: [info]putnupr
date: Mar. 27., 2019 - 09:28 am
#

man ir tāds līmenis, ka visi domā, ka protu labi, bet gribētu līmeni, lai brīvi justos arī darba intervijās, piem.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


GUTEN TAG

from: [info]darkz
date: Mar. 27., 2019 - 06:34 pm
#

practice, practice & practice :)

Atbildēt | Iepriekšējais


kristīne

from: [info]kristiiine
date: Mar. 27., 2019 - 09:20 am
#

Es pašlaik eju New Horizons. Sadalīja mūs pa līmeņiem un es esmu kaut kādā līmenī, kas ir virs vidējā un tur mēs vairāk runājam par visādām tēmām, jo tieši tāds bija mans uzstādījums "it kā zinu, bet gribu mācēt labāk" jeb pariezāk sakot attīstīt runāšanu,lai būtu par sevi vairāk pārliecināta, attīstīt vārdu krājumu utml. Manuprāt, šī vieta tam man der.
Tur var aiziet arī uz bezmaksas divām nodarbībām, lai saprastu vai patīk.

Atbildēt | Diskusija


putnupr

from: [info]putnupr
date: Mar. 27., 2019 - 09:33 am
#

jā. man arī apmēram tā. zināt pārliecinošāk, lai var runāt normāli darba intervijās

Atbildēt | Iepriekšējais


extranjero

from: [info]extranjero
date: Mar. 27., 2019 - 11:20 am
#

Mans labākais skolotājs ir bijis mans draugs, kura angļu valodas zināšanas bija pavisam vājas. Tomēr viņam ir liela pašpārliecinātība un viņš nekad nekautrējas par valodas kļūdām, un ja ko vajag, tad iet un droši runā, prasa ko vajag, pat ja reāli viņš boksterē ar galīgi nepareizu izrunu utt.

Man vajadzēja ļoti ilgu laiku, lai saprastu, ka cilvēki pievērš daudz mazāku uzmanību valodas kļūdām nekā mēs paši tos iedomājamies. Tas nedaudz ir arī tāpēc, ka ir raksturīgi kritizēt cilvēkus par kļūdām valodā, kas noteikti atstāj ietekmi uz nācijas psihi.

Bet kad šis drošums ir iegūts, tad daudz labāk ir nevis meklēt kursus, bet iet reāli runāt darba intervijās utt., un mācīties no šīs pieredzes. Vienmēr būs gadījums, kad tu kādu cilvēku nesapratīsi (pat dzimtās valodas pratējiem tā gadās), vai arī nespēsi kaut ko pateikt tik labi, kā gribētos. No šīm pieredzēm arī visvairāk mācās, galvenais tās izdzīvot ar pareizo attieksmi.

Atbildēt | Diskusija


putnupr

from: [info]putnupr
date: Mar. 27., 2019 - 11:25 am
#

ah nee, man taada nedroshuma nav, darbaa daudz sanaak runaat angliski utt., bet gribeeju uzlabot liimeni kaa taadu

vai arii vnk jaameklee darbs starptautiskaa uznjeemumaa

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


porcelāna lellīte

from: [info]neraate
date: Mar. 27., 2019 - 02:38 pm
#

varbūt drīzāk privātstundas pie cilvēka, kam angļu valoda ir dzimtā un kas profesionāli māca. īpaši ja jau ir upper-intermediate, papildus pašai nopirkt sakarīgu gramatikas grāmatu lai ir vienmēr pie rokas. FB reklamējas tāds Patrick Wright kas ir ar Kembridžas izglītību un pasniedz privātstundas, ar kabinetu kaut kur netālu no Origo.

iespējams, ka tev ir pienācis tas mirklis valodas apguvē, kad palīdzība no malas iespējama minimāla un ļoti jāstrādā pašai, bet arī tādā situācijā lielāka jēga ir no sakarīga pasniedzēja kas diagnosticē uzlabojamās jomas, sakārto galvā sīkumus, palīdz atkost tās sistēmas daļas kas īsti nesanāk. jā, tas nebūs lēti, bet es domāju, ka jēdzīgāk nekā kursi, īpaši ja nav valodas barjeras un vari brīvi runāt

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


extranjero

from: [info]extranjero
date: Mar. 27., 2019 - 04:23 pm
#

Šeit ir viens aspekts, ka, pieaugot līmenim, šķietamā atdeve samazinās. No 0. līmeņa līdz iesācējam ir viegli tikt. Tālāk jau no vidējā līdz prasmīgam līmenim ir grūtāk, bet vēl viegli izdarāms kursu līmenī. No prasmīga līdz advancētam jau prasa daudz ilgāku laiku un darba. Un no advancēta līdz praktiski dzimtās valodas līmenim ir ļoti garš ceļš.

Ne tas, ka tā katra nodarbība nebūtu vērtīga. Domāju, ka tas noteikti ir. Vienkārši tas, ka nevajag gaidīt pamanāmus rezultātus īsā laikā. Turklāt kursi vai individuālas nodarbības var nebūt diži atšķirīgs no tā, ko var saņemt ikdienā, runājot ar citiem dzimtās valodas pratējiem, kas ir gatavi tevi reizēm palabot vai norādīt uz kļūdām.

Augstāka līmeņa valoda ir kā ar tulkošanu. Ir viegli sākt tulkot, bet kļūt par labu tulkotāju var tikai ar daudzu gadu pieredzi.

Atbildēt | Iepriekšējais


putnupr

from: [info]putnupr
date: Mar. 27., 2019 - 11:26 am
#

lietišķo angļu val jāuzlabo, teiksim tā

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


extranjero

from: [info]extranjero
date: Mar. 27., 2019 - 11:30 am
#

Kas ir lietišķā angļu valoda?

Man jau šķiet, ka ja reiz tu daudz lieto valodu, tad vienkārši tā turpini darīt, un ik pa reizei ieskaties kādā advancētā gramatikas vai stila mācību grāmatā, lai pačekotu, vai ko nevar uzlabot?

Atbildēt | Iepriekšējais