pajautaa

« previous entry | next entry »
Mar. 27., 2019 | 06:18 am
posted by: putnupr in pajautaa

Ir kaut kur diezgan labi angļu valodas kursi cilvēkiem, kas angļu valodu it kā zina, bet grib mācēt labāk?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

porcelāna lellīte

from: [info]neraate
date: Mar. 27., 2019 - 02:38 pm
#

varbūt drīzāk privātstundas pie cilvēka, kam angļu valoda ir dzimtā un kas profesionāli māca. īpaši ja jau ir upper-intermediate, papildus pašai nopirkt sakarīgu gramatikas grāmatu lai ir vienmēr pie rokas. FB reklamējas tāds Patrick Wright kas ir ar Kembridžas izglītību un pasniedz privātstundas, ar kabinetu kaut kur netālu no Origo.

iespējams, ka tev ir pienācis tas mirklis valodas apguvē, kad palīdzība no malas iespējama minimāla un ļoti jāstrādā pašai, bet arī tādā situācijā lielāka jēga ir no sakarīga pasniedzēja kas diagnosticē uzlabojamās jomas, sakārto galvā sīkumus, palīdz atkost tās sistēmas daļas kas īsti nesanāk. jā, tas nebūs lēti, bet es domāju, ka jēdzīgāk nekā kursi, īpaši ja nav valodas barjeras un vari brīvi runāt

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


extranjero

from: [info]extranjero
date: Mar. 27., 2019 - 04:23 pm
#

Šeit ir viens aspekts, ka, pieaugot līmenim, šķietamā atdeve samazinās. No 0. līmeņa līdz iesācējam ir viegli tikt. Tālāk jau no vidējā līdz prasmīgam līmenim ir grūtāk, bet vēl viegli izdarāms kursu līmenī. No prasmīga līdz advancētam jau prasa daudz ilgāku laiku un darba. Un no advancēta līdz praktiski dzimtās valodas līmenim ir ļoti garš ceļš.

Ne tas, ka tā katra nodarbība nebūtu vērtīga. Domāju, ka tas noteikti ir. Vienkārši tas, ka nevajag gaidīt pamanāmus rezultātus īsā laikā. Turklāt kursi vai individuālas nodarbības var nebūt diži atšķirīgs no tā, ko var saņemt ikdienā, runājot ar citiem dzimtās valodas pratējiem, kas ir gatavi tevi reizēm palabot vai norādīt uz kļūdām.

Augstāka līmeņa valoda ir kā ar tulkošanu. Ir viegli sākt tulkot, bet kļūt par labu tulkotāju var tikai ar daudzu gadu pieredzi.

Atbildēt | Iepriekšējais