pajautaa

Orhideju zinātājiem

« previous entry | next entry »
Apr. 2., 2017 | 07:50 pm
posted by: samantta in pajautaa

Labvakar!

Kāda varētu būt vaina orhidejai, ja, it kā jaunas lapas un stiebriņi aug griezdamies, bet visām lapām maliņas sausas un zaudē krāsu? Laistu aptuveni vienreiz nedēļā vai nedaudz retāk, jo cik saprotu, pārāk daudz pārlaistīt nedrīkst. Baroju pa laikam ar speciālo orhideju maisījumu. Vienīgais ko spēju iedomāties, kas ir manījies - pārvācos un orhideja stāv nedaudz tumšākā istabā kā kādreiz.


# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

vakardienas

from: [info]vakardiena
date: Apr. 2., 2017 - 10:50 pm
#

Par lapām īsti nezinu, bet nevajadzētu likt tajā necaurspīdīgajā podā.

Atbildēt


Mola

from: [info]mola
date: Apr. 2., 2017 - 11:04 pm
#

Saknes izskatās nedzīvas, cik nu bildē var redzēt. Jāizņem no baltā poda.

Atbildēt | Diskusija


samanta

from: [info]samantta
date: Apr. 2., 2017 - 11:17 pm
#

Lūk kā, par šo nemaz nezināju - man tā orhideja jau pusotru gadu dzīvo baltajā podā. Aizskrēju papētīt saknes - augšā ir tādas pasausas, bet iekšā pašā podā viss ir zaļš un dzīvs.

Atbildēt | Iepriekšējais


swarmsea

from: [info]swarmsea
date: Apr. 2., 2017 - 11:17 pm
#

Piekrītu citiem komentāriem, ka visdrīzāk pie vainas būs baltais pods un es parasti arī lipīgo masu uz lapām noņemu viegli nost. Ar mēslojumiem vispār neaizraujos un man labi aug.

Atbildēt | Diskusija


samanta

from: [info]samantta
date: Apr. 2., 2017 - 11:29 pm
#

Paldies par ieteikumu. Ko tieši domā ar lipīgo masu? Bildē man ir tikai nedaudz ūdens , jo ik pa laikam nedaudz noslauku putekļus ar slapju lupatiņu :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


swarmsea

from: [info]swarmsea
date: Apr. 2., 2017 - 11:32 pm
#

Ak, nu jā, otra mana doma bija, ka tas ir ūdens. Tad par to komentāra daļu vari aizmirst :) jaunā lapa, kas nāk ir smuka! :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


samanta

from: [info]samantta
date: Apr. 2., 2017 - 11:41 pm
#

Hehe, paldies :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]kaukau
date: Apr. 3., 2017 - 01:35 am
#

Ja Tu viņas LAISTI, nevis mērcē, tad varbūt ūdens sakrājas baltajā podā? Neaudzēju orhidejas, bet zinu, ka viņām nepatīk stāvēt udenī.

Atbildēt


Mazais meža dīvainītis ar sviesta burku rociņā

from: [info]savaadaisu
date: Apr. 3., 2017 - 09:13 am
#

Nu mans sievišķis orhidejas liek arī tajos baltajos (viņai gan citādāki tie podi un citā krāsā, bet doma skaidra) podos, vienīgi man priekš tam vajadzēja sagatavot koka ripulīšus ko ielikt tai baltajā podā apakšā, tipa, lai saknes pa gabalu no tā baltā poda, jo tas pods auksts un saldē saknes.

Atbildēt


Atheiste

from: [info]atheist
date: Apr. 3., 2017 - 10:03 am
#

Neesmu augu speciāliste, bet nekad nevienu orhideju neesmu laistījusi (un nekad neesmu lasījusi, ka būtu jālaista). Atkarībā no sezonas reizi 7-10 dienās uz apmēram stundu iemērcu caurspīdīgo podu ūdenī, tad ņemu ārā un pārlieku atpakaļ baltajā podā (jā, man arī ir balts pods) un līdz šim vienmēr viss bijis rozā un pūkaini.

Atbildēt


sonnenwende

from: [info]sonnenwende
date: Apr. 3., 2017 - 07:14 pm
#

man visas orhidejas stāv necaurspīdīgos podos un laistu vienmēr 1x nedēļā, viena orhideja jau 4to gadu bez apstājas zied. problēma ir, ka orhidejām ļoti nepatīk pārmaiņas. kad pārvācos, manēja četrgadniece arī nonīka, bet tad atdzīvojās un turpina iesākto. vislabāk ir, ka viņas stāv gaišā, bet ne saulainā vietā. manuprāt, vislabāk turpināt rutīnu un viņu nebakstīt, nepārvietot, lai pierod pie jaunajiem apstākļiem.

Atbildēt