sabela ([info]sabela) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2008-01-03 16:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Gribočeks (baltkrievu vai lietuviešu omlete)
Recepte nāk no vecmāmiņas, kas būdama baltkrieviete, dzīvoja lietuvā. Manu bērnības atmiņu gardākais ēdiens, šā brīža "sliņķa brokastis"

vienai personai (visoptimālākais ir cept katram savu):
1 ola (var divas, ja ēdājs izsalcis, tad attiecīgi palielina miltu apjomu)
deserta karote miltu
Pēc vērīgo lasītāju norādēm; jā sāli liek, pēc garšas, var i pipariņus piešaut ;)

iejauc miltus olā, sakuļ un lej virsū uz sakarsētas pannas. Kad viss savilcies kopā, pagriež uz otru pusi. Šajā brīdī maliņām vajadzētu daiļi locīties uz augšu. Kad ola izcepusies, to ātri liek uz šķīvja ēdājam priekšā un ēdājs ātri notiesā, jo daiļā forma un garša tiek strauji zaudēta.

SMEJOS ZEM GALDA. vispirms gandrīz apvainojos, tad gandrīz izdzēsu postu, bet tagad sapratu - dzīve ir skaista un es jūs visus /mīlu nav īstais vārds/ hmm... augstu novērtēju!


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]goddes
2008-01-03 17:16 (saite)
tad laikam sanāk otrais. īstenībā pēd coment antuanetei visu izskaidro.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sabela
2008-01-03 17:21 (saite)
vispār jau laikam jāiet pakaunēties kādā kaktā.
Un pierakstu piezīmju blociņā:
ola + piens = kultenis
ola + milti = omlete

atšaujiet mani, kādi smalkumi!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2008-01-03 17:33 (saite)
Btw, piemēram, šeit un visās citās receptēs, ko manīju šai lapā, omlete ir bez miltiem. Bet, protams, tas droši vien tāpēc, ka autores ir pārsvarā sievietes, ja ticam mūsu oponentam :)
Savukārt, wiki norāda dažādus omlešu variantus, tai skaitā šo, kurā vispār nav runas par miltiem, bet ir varianti - likt klāt šķidrumu vai nē. Citā receptē liek klāt miltus un pienu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sabela
2008-01-03 17:34 (saite)
bet vispār goddes taisnība! Ārā, prom, dzenam kā velnu no baznīcas sievietes no virtuves!
tikai, interesanti, kas tad gatavos ēdienu lielākajā tiesā mājsaimniecību?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]goddes
2008-01-03 17:37 (saite)
mnja..:) klau, man ir tavs nr, un sajuta, ka par kautko esmu mazliet parādā, atgādināsi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sabela
2008-01-03 17:39 (saite)
mhm, šīs jūtas ir abpusējas...
Interesanti, interesanti :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]goddes
2008-01-03 17:40 (saite)
fočikam atmiņas karte?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sabela
2008-01-03 17:42 (saite)
Izdomāju!
vot par to karti man lūdzu
a)omletes recepti tādu, kā tai vajag būt, omleti klasisko, visu omlešu omleti, omletes idejas iemiesojumu!
b) kulteni klasisko, kulteņu kulteni, dzeltenu un maigu kā pirmo pieneņu lapiņas!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]goddes
2008-01-03 17:45 (saite)
hh, kultenis man sanāk gardu gardais, [info]noisiite zin, bet to jau brokastīs, nāksi ciemos uz palikšanu līdz rītams?:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sabela
2008-01-03 17:50 (saite)
a var vienkārši no rīta atnākt uz omleti ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]goddes
2008-01-03 17:52 (saite)
var, bet es spiežu uz kulteni ar saceptu/marinētu gaļas gabaliņiem pirms tam, tajā pašā pannā:>

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sabela
2008-01-03 17:52 (saite)
gaļa paliek pannā vai tikai tās atliekas/atmiņas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]goddes
2008-01-03 17:55 (saite)
gaļa paliek, man personīgi sterils/balts kultenis ne īpaši, bet a ar gaļu tad tāds pikants, maltus melnos piparus ar nevajag žēlot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]goddes
2008-01-03 18:23 (saite)
attiecības nevēlos samelot, parasti gatavoju automātiski un uz "aci", laikam uz 3 olām lēju puslitru pienu aptuveni...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeina
2008-01-03 17:35 (saite)
nekad mūžā neesmu omletei miltus klāt likusi... sk augstāk

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?