sabela ([info]sabela) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2008-01-03 16:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Gribočeks (baltkrievu vai lietuviešu omlete)
Recepte nāk no vecmāmiņas, kas būdama baltkrieviete, dzīvoja lietuvā. Manu bērnības atmiņu gardākais ēdiens, šā brīža "sliņķa brokastis"

vienai personai (visoptimālākais ir cept katram savu):
1 ola (var divas, ja ēdājs izsalcis, tad attiecīgi palielina miltu apjomu)
deserta karote miltu
Pēc vērīgo lasītāju norādēm; jā sāli liek, pēc garšas, var i pipariņus piešaut ;)

iejauc miltus olā, sakuļ un lej virsū uz sakarsētas pannas. Kad viss savilcies kopā, pagriež uz otru pusi. Šajā brīdī maliņām vajadzētu daiļi locīties uz augšu. Kad ola izcepusies, to ātri liek uz šķīvja ēdājam priekšā un ēdājs ātri notiesā, jo daiļā forma un garša tiek strauji zaudēta.

SMEJOS ZEM GALDA. vispirms gandrīz apvainojos, tad gandrīz izdzēsu postu, bet tagad sapratu - dzīve ir skaista un es jūs visus /mīlu nav īstais vārds/ hmm... augstu novērtēju!


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sabela
2008-01-03 17:42 (saite)
Izdomāju!
vot par to karti man lūdzu
a)omletes recepti tādu, kā tai vajag būt, omleti klasisko, visu omlešu omleti, omletes idejas iemiesojumu!
b) kulteni klasisko, kulteņu kulteni, dzeltenu un maigu kā pirmo pieneņu lapiņas!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]goddes
2008-01-03 17:45 (saite)
hh, kultenis man sanāk gardu gardais, [info]noisiite zin, bet to jau brokastīs, nāksi ciemos uz palikšanu līdz rītams?:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sabela
2008-01-03 17:50 (saite)
a var vienkārši no rīta atnākt uz omleti ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]goddes
2008-01-03 17:52 (saite)
var, bet es spiežu uz kulteni ar saceptu/marinētu gaļas gabaliņiem pirms tam, tajā pašā pannā:>

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sabela
2008-01-03 17:52 (saite)
gaļa paliek pannā vai tikai tās atliekas/atmiņas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]goddes
2008-01-03 17:55 (saite)
gaļa paliek, man personīgi sterils/balts kultenis ne īpaši, bet a ar gaļu tad tāds pikants, maltus melnos piparus ar nevajag žēlot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]goddes
2008-01-03 18:23 (saite)
attiecības nevēlos samelot, parasti gatavoju automātiski un uz "aci", laikam uz 3 olām lēju puslitru pienu aptuveni...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?