veed_logs ([info]veed_logs) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2006-12-06 11:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ķirbis!

Ko ar to darīt? Gribētos garšīgi apēst, bet negribās taisīt ne salātus, ne zupas, ne putras. Ko variet ieteikt?

Šis te variants bija labs - Cepts ķirbis , bet gribētos, ko interesantāku.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chaj
2006-12-06 16:34 (saite)
ķirbim piestāv ingvera sakne. var sautējumu pagatavot no ķirbja, ingvera saknes, + dārzeņi, kas ir pa rokai.

man ir šāda recepte:
ķirbis, sīpols, ingvera sakne, konservēti tomāti, cukini, šampinjoni, mājas siers, makaroni-gliemežvāki.
olīveļļā cep sasmalcinātus sīpolus, ingvera sakni un ķirbi minūtes 10, tad pievieno sēnes, cukini, cep vēl min.3, tad pievieno konservērus tomātus, pielēj ūdeni (labāk dārzeņu buljonu) un ieber makaronus (pirms tam visu pārceļ kastrolī). Sautē vēl min. 10. Uz beigām iečeļ mīksno sieru (nu, mājas biezpienu). + Svaigs baziliks.
Oroģinālreceptē tas viss tiek servēts veselā ķīrbī. Ja ķirbis ir neliels, ap 2 kg, pirms gatavošanas var nogriezt tam augšu, visu mīkstumu uzmanīgi ar nazi izgriezt gatavošanai, bet pašu ķirbi ar "vāku" pakarsēt cepeškrsnī (kādu pustundu vismaz). Sautējumu gatavot kā rakstīju, pirms pasniegšanas visu sakramēt ķirbī un pasniegt veselu. Svētku galdā.


(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?