Jugita ([info]angel_girl) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2006-11-08 09:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kūka
Sakārojās uzmeikot kūku - veidne ir iegādāta, nu tik jādara. Šinī sakarā - varbūt kāds zina kādu labu recepti - vienkāršai kūkai?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]maris
2006-11-08 09:56 (saite)
Zinu!
Aiziet uz veikalu, nopērk Dobeles dzirnavnieka maisījumu kēksam, mājās sagatavo mīklu, cepeškrāsnī uzcep, pārlej ar skābo krējumu ar cukuru vai šokolādi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]crescendo
2006-11-08 10:01 (saite)
Dobeles dzirnavnieka keksam pievieno nomazgātas rozīnes, mazo bundžiņu konservētu mandarīnu (sagrieztus, nokāstus, miltos apviļātus līdz nelīp. Atmetot griešanu, tas pats attiecas uz rozīnēm) un sacukurotas apelsīnu (ja šokolādes kekss) vai citronu (ja citronu/mājas) miziņas (var dabūt Sky, pie riekstiem un žāvētiem augļiem.)
Kā reiz dēļ mandarīniem+miltiem keksa sanāk vairāk un tā konsistence tāda jaukāka, nekalst tik ātri.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

paarkopeeju
[info]tante
2006-11-08 09:59 (saite)
Autors: Gundega

Laikam buushu par veelu, bet varbuut veel augliishi palikushi paari ;))
Es taisiitu, ko anglji sauc par crumble, visus augliishus sagriez gabalos (arii iztiiri, bet aabolus es parasti lieku ar visaam mizaam) un liec panna, vienalga kaadaa, bet ne paaraak seklaa. Paarkaisi ar cukurinju peec veeleeshanaas (ne loti daudz, jo buus jau saldas drupachas), var arii mazliet cieti uzbirdinaat, ja gribas, lai taas sulinjas mazliet sabiezee, bet nav obligaati. Paaber ar drupachu maisiijumu: ap 200 g miltu, 100 g sviesta, 100 g cukura (labaak bruunaa), viss ar rokaam saberzts drupachaas. Var pielikt arii riekstus, maltus vai gabalinjos. Kraasnii iekshaa un cep, liidz drupachas gaishi bruunas. Eed, vislabaak kameer silts ar ko tik veelies: saldeejumu, putukreejumu, vaniljas meerci vai ko citu.

(Atbildēt uz šo)


[info]laukuroze
2006-11-08 10:07 (saite)
Vis vis vienkāršāk ir uzcept tādu kā tortes ripu.. un tad virsū uzsmērēt da hjebko.. vai arī neko - grauzt sausu.

vienkārši pēc velna.
Sakuļ 5 (6) olu dzeltenumus ar tikpat - 1 karoti cukura un drusciņu vanilīncukura.. tad pieliek tikpat karotes miltus un kādu drusciņu cepamā pulvera (to var arī nelikt.. bet nu).. tas sakuļ tos olu baltumus ar vienu karoti cukura, un iecilā..
un tad lej ar sviestu (vēl var mannu gar malām iekaisīt - lai nepielīp)..iesmērētā veidnē un cep kamēr brūns - un kamēr iedurtais sērkociņš nav aplipis ar ķeskainu mīklu..

Rabarberu laikā apakšā var likts rabarberus ar cukuru.. tagad apakšā var likt ābolus. Var jau izceptai (un otrādi apgrieztai) virsū vienkārši uzsmērēt zapti vai izvirst ar putukrējumu..
var uztaisīt 3 sītādas ripas un pa vidu izvirst ar krēmiem.

vienkāršākajā izpildījumā process aizņem pusstundu - ar visu trauku mazgāšanu..
un jā ēd siltu tad vispār ir ņammma...

labi, patiesībā šī ir vienīgā kūka, kas ir pietiekami vienkārša, lai arī es viņu varētu izcept:))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]laukuroze
2006-11-08 10:08 (saite)
nja pareizrakstība nav mana stiprā puse.. bet nu cerams sapratīsi :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?