tipa75 ([info]tipa75) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2004-11-22 13:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Padalieties, lūdzu, labā receptītē aļņa gaļas filejas pagatavošanai. Kārojas kas īpašs, kas tāds, kas uzsvērtu tieši šo gaļu (t.i. kotletes vai vienkārši apceptu ne-ē).


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]str
2004-11-22 13:15 (saite)
un tieši kotletes var dabūt ar ļoti īpašu garšu:)

sasautēt - vnk gabaliņos, ar sīpoliem, pipariem , laurulapām.
saspeķot un cept cepeškrasnī- bet labāk jau folijā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


(Anonīms)
2004-11-22 13:23 (saite)
No brieža gaļas var taisīt marinēto cepeti, varbūt no aļņa gaļas arī var? Ja tā , tad ir jāuztaisa krietna marināde (etiķis, sāls, cukurs, sīpoli, garšvielas), obligāti jāliek klāt kadiķogas un jāmarinē veselu nedēļu. Pēc tam gaļu pamatīgi iespeķo un cep čuguna "pīlē" ar vāku. Apakšā jābūt šķidrumam, ar kuru to gaļu pa laikam aplaista. Ļoti garšīgi, var ēst arī aukstu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2004-11-22 13:25 (saite)
mierīgi
tai pīlē cepeti var likt uz burkānu pusītēm- vnk , lai nepiedeg.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tipa75
2004-11-22 14:10 (saite)
Nez vai veikalā var nopirkt kadiķogas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2004-11-22 14:13 (saite)
http://www.elbi.lv/products/lat/garsvielas.cfm
vai aptiekā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tipa75
2004-11-22 14:23 (saite)
Paudies kniksīc!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]savaadaisu
2004-11-22 13:20 (saite)
Man domāt, ka cepetis būtu labākais risinājums.

(Atbildēt uz šo)


[info]laukuroze
2004-11-22 13:30 (saite)
No aļņa gaļas var "tatārenes" taisīt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tipa75
2004-11-22 14:07 (saite)
Kas tas ir "tatārenes"?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]laukuroze
2004-11-22 14:37 (saite)
Jēla gaļa (aļņa. samalta, sapiparota, sasālita) uz baltmaizes ar sviestu. Un ar sīpoliem pa virsu. traki garda..:)
Un pie mums par tatārmaizēm tiek saukta..:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tipa75
2004-11-22 14:49 (saite)
Nez vai nepārbaudītu gaļu var riskēt šitā ēst...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]laukuroze
2004-11-22 14:57 (saite)
Nu tak bifštekus ar nedaceptus ēd. Es gan nezinu.

Man kaut kā iegājies, ka aļņa gaļa ir vienīgā, ko var tādu jēlu štopēt iekšā..:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]just_for_fun
2004-11-22 14:58 (saite)
Oj, tatarkas ir super! Un vēl ar sojas mērci, kā Polijā... Ēsti sagribējās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?