- es ienīdu hipsterus vēl pirms tam tas bija modīgi
- 2011.07.07, 11:31
- es sapratu ka kļūstu nobriedis, kad man sāka iepatikties sīpoli, baklažāni, kabači, puķkāposti un brokoļi.
es saprotu ka kļūstu vecs, jo man sāk iegaršoties dilles un pētersīļi, un es pats labprātīgi, bez spaidiem piegriežu zupai burkānus.
par laimi man joprojām riebjas pesto* un rukola, tāpēc es zinu ka es vismaz nepalieku par novecojošu hipsteri.
_________________
* pesto manis pēc varētu būt hipsteru sazvērestība, līdzīgi kā Pabst Blue Ribbon, visi izliekas ka baigi garšo, bet īstenībā lūr un smīn, kurš muļķis vēl pavilksies. - 53 rakstair doma
- 7.7.11 11:39 #
-
man joprojām šķiet, ka tu nemaz nezini, kas ir pesto un kas ir rukola :) jo te tu esi pateicis apmēram "man riebjas zupa un burkāni".
- Atbildēt
- 7.7.11 11:42 #
-
es vot tieši nodomāju, ka mājas svētībai vēl vajadzētu uz kalnciema kvartālu pārcelties.
- Atbildēt
- 7.7.11 11:45 #
-
vai tad miera iela to kroni kalnciema kvartālam nav nocēlusi, speciālista kungs?
- Atbildēt
- 7.7.11 11:52 #
-
Paldies budam, arī nezinu, kas ir pesto un rukola, vēl joprojām brīnos par to, kalab makaroni par pastu jāsauc un keksi par mufiniem.
- Atbildēt
- 7.7.11 11:57 #
-
lasiiju eedienu zhurnaalaa, kas dienas pielikums, ka esot ntie makaroonisko paveidi un makaroni esot tikai viens no paveidiem (taapat kaa shpageti viens no shiem paveidiem, citus neatceros) un visu paveidu kopumu saucot par pastu. bet nu - tas itaalijaa. nesaprotu, kaap[eec latvieshi arii tam pielaagojas, un sauc par pastu. pasta ir tomaatu pasta, piem. un mufini, nevis keksinji - arii kaut kaads stulbums:(
- Atbildēt
- 7.7.11 11:59 #
-
nēnu skaidrs, ka nepazīstamais ir slikti. bet nu drošības pēc parādīšu uz pirkstiem - rukola ir tāds augs, cita vārda viņam nav, tāpat kā burkānam un gurķim. pesto ir tāds pavalgs, ko taisa no augiem, parasti bazilika, bet var arī, piemēram, rukolas.
- Atbildēt
- 7.7.11 12:03 #
-
Tad jau ieraksta autoram varētu šķist, ka rukolas pesto ir visa ļaunuma sakne :)
- Atbildēt
- 7.7.11 12:06 #
-
es autoram veltīju šo ierakstu, ceru, ka ģībonis bija patīkams :)
- Atbildēt
- 7.7.11 12:10 #
-
http://klab.lv/users/f/1996452.html
- Atbildēt
- 7.7.11 12:06 #
-
Nesaku, ka slikti, vienkārši nespēšu novērtēt viras no jancīgiem dārzājiem burvību.
- Atbildēt
- 7.7.11 12:11 #
-
gan jau neviens tev arī akurāt nesprauž rukolas lapu zobos :) bet ar kārklulatviešošanos šim visnotaļ bezvainīgajam augam arī nav nekāda sakara.
- Atbildēt
- 7.7.11 12:18 #
-
Nuuu. Šitā ķēmošanās ar svešzemju figņu ēšanu man, konservatīvam čangaļu proletārietim nekad nav bijusi saprotama. Tikai pavisam nesen pirmo un pēdējo reizi mūžā pagaršoju suši, nesaprotu garneļu un šampinjonu burvību un pavisam nesaprotu, kālab tas viss jāēd, ja ir pieejama cūkgaļa un kartupeļi.
Kas, tiesa, galīgi netraucē patērēt svešzemju alkoholiskos dzērienus:)) - Atbildēt
- 7.7.11 12:42 #
-
Pats tu esi svešzemju figņa, rukola mūsu apstākļos zem klajas debess aug krietni labāk, nekā, piemēram, redīsi vai dilles!!! :D (netici, atnāc un apskaties)
- Atbildēt
- 7.7.11 13:08 #
-
Un vispār, rukolai ir visnotaļ šarmants nosaukums latviešu valodā, nesaprotu, kāpēc to neviens neizmanto :( Būtu taču jauki - nevis rukolas pesto, bet gan sējas pazvērītes biezenis :)
- Atbildēt
- 7.7.11 13:10 #
-
nē, nu ja tu sāksi stāstīt cilvēkiem,ka ikdienā lieto sējas pazvērītes biezeni, nebūs ilgi jāgaida nosūtījums pie speciālistiem
- Atbildēt
- 7.7.11 13:11 #
-
Ja es to lietotu ikdienā, tad mani točna vajadzētu pie kādiem speciālistiem :(
- Atbildēt
- 7.7.11 13:31 #
-
Lūk! Latviskais nosaukums vien nozīmē, ka tā ir otršķirīga nezāle! Saprotu, ka visādos posta gados var ēst visādas balandas un nātres, bet kālab tas jādara, ja ir iespēja ēst kaut ko normālu?:))
- Atbildēt
- 7.7.11 13:15 #
-
a) latvāņi arī ir svešzemju figņa
b) latvānis ir борщевик, tobiš zināmos apstāķos ēdams. - Atbildēt
- 7.7.11 13:34 #
-
a)par latvāni zinu tik daudz, it kā šis man būtu tuvākais radinieks,
b)zināmos apstākļos ēdama ir arī tīra celuloze, vai to vajag?:)) - Atbildēt
- 7.7.11 12:46 #
-
a vieglaak un garshiigaak nav eest visu ko var dabuut?
Shiii pasaule ir jaapeed, savaadaak tai nebuus vietas kosmosaa. - Atbildēt
- 7.7.11 12:52 #
-
Tas, ka rukolai ir tikai viens vārds neattiecas uz angļu valodu :>
"Vernacular names include garden rocket[3] or simply rocket (British, Australian & New Zealand English),[2] eruca,[2] rocket salad,[6] and arugula (American and Canadian English). All names ultimately derive from the Latin word eruca, a name for an unspecified plant in the family Brassicaceae, probably a type of cabbage." http://en.wikipedia.org/wiki/Eruca_sativa
Kāpēc latviešu izvēlējušies rukolu .. man joprojām liekas, ka tā ir tikai viena no šķirnēm. - Atbildēt
- 7.7.11 12:55 #
-
es jau arī par latviešu valodu runāju. lai unpijam būtu skaidrs, ka rukola nav jauns nosaukums kaut kam ar citu vārdu pazīstamam.
bet tas, kā angliski skan rocket pesto, mani iepriecina jo koši :) - Atbildēt
- 7.7.11 12:11 #
-
Man briesmīgi garšo pesto, tas ir viena no trim lietām, kas vienmēr ir manās mājās (tāpat kā spageti un garneles). Bet, protams, ne kurš katrs... Stokmans manu mīļāko pesto vairs nepārdod, bet citos veikalos var uzrauties uz galīgiem draņķiem.
Un man vienmēr ir riebušies puķkāposti, kā arī kabači, kas lietojami vienīgi pankūkās.
Esmu ļaunais hipsters? Manam divritenim ir gan dubļusargi, gan bremzes. - Atbildēt
- 7.7.11 13:25 #
-
Tā kā Tu komplektā ar pesto pieminēji "pārdot" un "veikals", tad neuztraucies, hipsters Tu noteikti neesi. Hipsteri paši taisa savu pesto.
- Atbildēt
- 7.7.11 12:23 #
-
Par apbrīnojamo hipsteru rijību un tieksmi ēst neēdamas lietas mūs jau pirms gadiem brīdināja Ojārs Vācietis savā slavenajā dzejolī "Šlopster - hipsters apēd mēnesi".
- Atbildēt
- 7.7.11 12:29 #
-
Neliela novirze no vēsturiskās patiesības, taču cūkgaļas un kartupeļu ēdājam piedodams :)
- Atbildēt
- 7.7.11 13:43 #
-
pilnīgi kauns lasīt to visu
tas arī izskaidro, kāpēc mums tagad ir prezidents bērziņš - Atbildēt
- 7.7.11 15:42 #
-
par vecumu un hipsteriem nezinu, bet kaut kāda brieduma sajūta tiešām rodas pēc visādām ķirbju, kāļu, grūbu utt. garšu jaunatklāšanām.
nav vairs tāda niķīgā "negribu, jo negribu", bet jau pamatotākas, stabilākas attieksmes. - Atbildēt